Dabas aizsardzības pārvalde lūgs sākt kriminālprocesu par nelegālām auto sacensībām dabas liegumā 7

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 6.jūnijs 2018 10:28

Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) vērsīsies Valsts policijā ar lūgumu sākt kriminālprocesu par nelegālām sacensībām dabas liegumā "Ances purvi un meži", kā rezultātā iznīcināti vērtīgi Eiropas Savienības (ES) nozīmes biotopi, aģentūru LETA informēja DAP pārstāve Maija Rēna.

Aizvadītajā nedēļas nogalē DAP vides inspektori dabas lieguma teritorijā konstatēja nesaskaņotas un neatļautas sacensības ar apvidus automašīnām, kuru laikā spēkrati brauca ārpus meža ceļiem - pa pelēko kāpu biotopu, kurā atrodas vairākas aizsargājamu dzīvnieku, tostarp smilšu krupja un smilšu čipstes atradnes, kā arī aizsargājamo augu atradnes.

Inspektors, ierodoties notikuma vietā, pieprasīja pasākumu pārtraukt, noskaidroja organizatoru, fiksēja automašīnu numurus un sacensību "leģendas" jeb norādes, kur to dalībniekiem jābrauc. Vēlāk, apsekojot notikuma vietu, eksperti konstatēja, ka automašīnas lielā platībā ir iznīcinājušas kāpu zemsedzi, kā arī bojājušas kokus un augu atradnes. Vairākās vietās šķērsota Irbes upe, bojājot tās krastus.

"Ances purvu un mežu" individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi aizliedz publisku pasākumu, tajā skaitā sporta un piedzīvojumu sacensību, rīkošanu teritorijā laika posmā no 1.marta līdz 1.augustam bez DAP rakstiskas atļaujas, savukārt ātrumsacensības, treniņbraucienus un izmēģinājuma braucienus šajā teritorijā rīkot nedrīkst vispār.

DAP, rūpējoties par Latvijas dabas vērtību saglabāšanu, ievēro principu "konsultē vispirms" un lielākoties nelielu un pirmo reizi pieļautu pārkāpumu gadījumā iedzīvotājus informē par aizliegumu dažādām darbībām. Taču, ņemot vērā, ka šoreiz kaitējums ir nodarīts būtisks, turklāt sacensību rīkotājs ar dabai nedraudzīgu rīcību izcēlies jau vairākkārt, DAP Kurzemes reģionālā administrācija gatavo dokuments kriminālprocesa uzsākšanai pēc Krimināllikuma 114.panta par "Īpaši aizsargājamo dabas teritoriju iznīcināšanu un bojāšanu", norādīja Rēna.

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
as 6.jūnijs 2018 14:50
9 5 Atbildēt

Kriminālprocess par konkrēto gadījumu ok, bet kopumā tomēr jāteic, ka no simtiem kilometru jūras krasta mums ar auto piebraucami tikai daži desmiti un tas ir skumji! Es neaģitēju, ka visur un vienmēr vajag piebraukšanu, tomēr teiktu, ka piebraucamo vietu skaits un iespējas ir jāpalielina!

s 6.jūnijs 2018 23:33
8 4 Atbildēt

Es, savukārt, aģitēju, ka vajag lai ar auto var piebraukt pie ikviena galdiņa ikvienā restorānā tieši klāt. Mana resnā pakaļa nav paredzēta tam, lai ietu no ielas autostāvvietas līdz restorāna galdiņam; priekš tam ir automašīna domāta. Ja cilvēks var atļauties braukt automašīnu, tad lūdzu attiekties pret to ar atbilstīgu cieņu!

Par kinoteātriem, kioskiem un lielveikaliem nemaz nerunāsim; tur visur iekšā jābūt izbūvētiem noasfaltētiem autoceļiem!

Nortel 7.jūnijs 2018 11:27
4 2 Atbildēt

Es teiktu, ka jāatjauno padomju laika sistēma, kad piejūras aizsargjoslā bija caurlaižu režīms. Caurlaides piešķīra tikai tur dzīvojošajiem. To es saku kā īpašuma jūras krastā īpašnieks, kas gandrīz ikdienā saskarās ar visādu salašņu vēlmēm iebraukt visur un atstāt aiz sevis visu iespējamo. Bija oficiālās peldvietas un brīvpiekļuves punkti, bet lieguma zonā patrulēja milicija gan ar auto, gan helikopteri.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti