Divreiz lielāks skaits nekā ikdienā - ātruma kontroles maratonā pieķerts 551 ātrumpārkāpējs (+ VIDEO) 28

 
VP | 22.aprīlis 2021 13:48

Šogad jau sesto gadu norisinājās “24 stundu ātruma kontroles maratons”, šoreiz likumsargi kopumā pieķēruši 551 ātrumpārkāpēju, savukārt ar fotoradariem šajā laikā fiksēti kopā 1303 pārkāpumi.

Lielākais ātrumpārkāpums fiksēts Rīgas reģionā, kur kāds automašīnas “BMW” vadītājs traucās ar 190 kilometriem stundā. Savukārt četriem autovadītājiem par atļautā braukšanas ātruma neievērošanu piemērots transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums. 

Arī Latvijā ir aizvadīts Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL organizētais “24 stundu ātruma kontroles maratons”, kurš sākās vakar, 21. aprīlī, sešos no rīta un beidzās šorīt, 22. aprīlī.  Papildu tam, ka policija arī ikdienā kontrolē gan atļautā braukšanas ātruma, gan citu ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu, šādā akcijā tiek pievērsta īpaša uzmanība tam, lai autovadītāji ievērotu braukšanas ātrumu. Jau no rīta ziņojām, ka Latvijā kopumā bija pieķerti 427 ātrumpārkāpēji, taču, apkopojot visus ātruma kontroles maratona rezultātus, jāteic, ka statistika ir vēl neapmierinošāka. Kopumā 24 stundās fiksēts 551 ātrumpārkāpums, kas ir vismaz divas reizes vairāk nekā ikdienā, kad vidēji tiek fiksēti 200 ātrumpārkāpēji. Tas diemžēl norāda, ka daudzu autovadītāju attieksme pret ceļu satiksmes drošību nav uzlabojusies, un viņi ar savu rīcību apzināti apdraud gan savu, gan apkārtējo drošību. 

Diemžēl arī šogad “24 stundu ātruma kontroles maratonā” neiztikām bez īpaši steidzīgiem autobraucējiem, kurus var saukt par aizvadītās diennakts antirekordistiem. Viens no lielākajiem ātrumpārkāpējiem pieķerts tieši Rīgas reģionā, kur ap pulksten 23.00 pa Jūrmalas šoseju, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h, ar “BMW” markas automašīnu traucās kāds 2000. gadā dzimis jaunietis ar 190 km/h. Jaunietim piemērots naudas sods 480 eiro apmērā un paredzēts transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums uz sešiem mēnešiem. Neilgi pēc šī gadījuma, šajā ceļa posmā tika fiksēts vēl viens ātrumpārkāpējs – kāds 1998. gadā dzimis automašīnas “Volkswagen Passat” vadītājs brauca ar 153 km/h. Par šo pārkāpumu autovadītājam arī paredzēts naudas sods un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums uz sešiem mēnešiem.

Tāpat aizvadītajās 24 stundās Zemgales reģionā, Jēkabpilī, bija notikusi arī pakaļdzīšanās. Kāds 1971. gadā dzimis automašīnas “Renault” vadītājs neklausīja policijas likumīgajām prasībām apturēt transportlīdzekli un uzsāka bēgšanu. Apturot transportlīdzekli, izrādījās, ka automašīnas vadītājs ir alkohola reibumā un bez vadīšanas tiesībām. Izelpā tika konstatētas 1,09 promiles alkohola. Automašīnai arīdzan nebija veikta tehniskā apskate un nebija iegādāta Obligātā civiltiesiskā transportlīdzekļu apdrošināšana. Par šo gadījumu uzsākts viens kriminālprocess un trīs administratīvā pārkāpuma procesi.

Bija daudzi gadījumi, kad ārpus apdzīvotas vietas autovadītāji krietni pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu ­– piemēram, Rīgas reģionā uz Liepājas šosejas tika fiksēts kāds automašīnas “Range Rover” vadītājs, kurš traucās ar 147 km/h, par šo pārkāpumu autovadītājam paredzēts gan naudas sods, gan tiesību izmantošanas aizliegums. Arī Kurzemes reģionā tika manīts kāds “Audi” markas automašīnas vadītājs, kurš jau ar iepriekš atņemtām tiesībām par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, brauca ar 140 km/h. Tāpat ar līdzīgu ātrumu Rīgas reģionā uz Vidzemes šosejas tika fiksēts kāds “BMW” markas automašīnas vadītājs, kurš atļauto 90 km/h vietā brauca ar 137 km/h.

Ar ātruma pārkāpšanu izcēlās ne vien autovadītāji, bet arī motocikla vadītāji, piemēram, Zemgales reģionā kāds motocikla vadītājs, kuram jau ir atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības, traucās pa ceļu ar 149 km/h, pie atļautajiem 90km/h.

Papildu pārkāpumiem, ko fiksējuši likumsargi, arī ar fotoradariem šajās 24 stundās ir fiksēts ļoti liels pārkāpumu skaits ­– ar stacionārajiem fotoradariem pieķerti 1124 pārkāpēji, savukārt ar pārvietojamiem – 179.

Lai gan “24 stundu ātruma kontroles maratons ir noslēdzies”, vēl līdz pat nedēļas beigām, 25. aprīlim, Eiropas Savienības dalībvalstīs, tostarp Latvijā, norisināsies Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL organizētā akcija “Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa”, kuras laikā visā valsts teritorijā Valsts policija īpaši pievērš uzmanību atļautā braukšanas ātruma kontrolei, lai atturētu transportlīdzekļu vadītājus no pārgalvīgas un pārlieku ātras braukšanas.

Valsts policija atgādina, ka atļautais braukšanas ātrums, kā arī citi ceļu satiksmes noteikumi jāievēro ne tikai šādu akciju laikā, bet arī ikdienā, jo ikviena ceļu satiksmes dalībnieka rīcība ir būtiska drošai ceļu satiksmei kopumā.

 
28 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Kanibaals 22.aprīlis 2021 14:10
18 0 Atbildēt

Sāciet par virzienrādītāju nelietošanu ķert un būs 1000x vairāk pārkāpēju kā ikdienā.

Vernons 22.aprīlis 2021 14:53
11 0 Atbildēt

Jā tā ir sērga neslēgt virzienrādi, vai ieslēgt pēdējā brīdī "priekš sevis"! Šis ir patiesais avāriju cēlonis!

Patisons 22.aprīlis 2021 15:00
7 1 Atbildēt

Policijas neesamība ikdienā sekmē visatļautību. Pie mazākas auto plūsmas ir vairāk negadījumu un vairāk pārkāpēju. Bēdīgi.

Kad sanāk noteiktos laikos braukt uz darbu, regulāri redzu vienus un tos pašus steidzīgos, kas pēdējā brīdī pārkārtojas, ne virzienrādītāji strādā, ne baltās nepārtrauktās līnijas redz. Reizi gadā ir policija, redze strauji uzlabojas un pēdējā brīža manevri netiek veikti

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 22

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 

Ar jaudu līdz 326 Zs - Volkswagen prezentējis jauno ID.3 GTX (+ FOTO) 6

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen iepazīstinājis ar jauno ID.3 GTX – sportisku elektriskās piedziņas modeli, kas pārdošanā nonāks šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti