Divreiz lielāks skaits nekā ikdienā - ātruma kontroles maratonā pieķerts 551 ātrumpārkāpējs (+ VIDEO) 28

 
VP | 22.aprīlis 2021 13:48

Šogad jau sesto gadu norisinājās “24 stundu ātruma kontroles maratons”, šoreiz likumsargi kopumā pieķēruši 551 ātrumpārkāpēju, savukārt ar fotoradariem šajā laikā fiksēti kopā 1303 pārkāpumi.

Lielākais ātrumpārkāpums fiksēts Rīgas reģionā, kur kāds automašīnas “BMW” vadītājs traucās ar 190 kilometriem stundā. Savukārt četriem autovadītājiem par atļautā braukšanas ātruma neievērošanu piemērots transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums. 

Arī Latvijā ir aizvadīts Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL organizētais “24 stundu ātruma kontroles maratons”, kurš sākās vakar, 21. aprīlī, sešos no rīta un beidzās šorīt, 22. aprīlī.  Papildu tam, ka policija arī ikdienā kontrolē gan atļautā braukšanas ātruma, gan citu ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu, šādā akcijā tiek pievērsta īpaša uzmanība tam, lai autovadītāji ievērotu braukšanas ātrumu. Jau no rīta ziņojām, ka Latvijā kopumā bija pieķerti 427 ātrumpārkāpēji, taču, apkopojot visus ātruma kontroles maratona rezultātus, jāteic, ka statistika ir vēl neapmierinošāka. Kopumā 24 stundās fiksēts 551 ātrumpārkāpums, kas ir vismaz divas reizes vairāk nekā ikdienā, kad vidēji tiek fiksēti 200 ātrumpārkāpēji. Tas diemžēl norāda, ka daudzu autovadītāju attieksme pret ceļu satiksmes drošību nav uzlabojusies, un viņi ar savu rīcību apzināti apdraud gan savu, gan apkārtējo drošību. 

Diemžēl arī šogad “24 stundu ātruma kontroles maratonā” neiztikām bez īpaši steidzīgiem autobraucējiem, kurus var saukt par aizvadītās diennakts antirekordistiem. Viens no lielākajiem ātrumpārkāpējiem pieķerts tieši Rīgas reģionā, kur ap pulksten 23.00 pa Jūrmalas šoseju, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h, ar “BMW” markas automašīnu traucās kāds 2000. gadā dzimis jaunietis ar 190 km/h. Jaunietim piemērots naudas sods 480 eiro apmērā un paredzēts transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums uz sešiem mēnešiem. Neilgi pēc šī gadījuma, šajā ceļa posmā tika fiksēts vēl viens ātrumpārkāpējs – kāds 1998. gadā dzimis automašīnas “Volkswagen Passat” vadītājs brauca ar 153 km/h. Par šo pārkāpumu autovadītājam arī paredzēts naudas sods un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums uz sešiem mēnešiem.

Tāpat aizvadītajās 24 stundās Zemgales reģionā, Jēkabpilī, bija notikusi arī pakaļdzīšanās. Kāds 1971. gadā dzimis automašīnas “Renault” vadītājs neklausīja policijas likumīgajām prasībām apturēt transportlīdzekli un uzsāka bēgšanu. Apturot transportlīdzekli, izrādījās, ka automašīnas vadītājs ir alkohola reibumā un bez vadīšanas tiesībām. Izelpā tika konstatētas 1,09 promiles alkohola. Automašīnai arīdzan nebija veikta tehniskā apskate un nebija iegādāta Obligātā civiltiesiskā transportlīdzekļu apdrošināšana. Par šo gadījumu uzsākts viens kriminālprocess un trīs administratīvā pārkāpuma procesi.

Bija daudzi gadījumi, kad ārpus apdzīvotas vietas autovadītāji krietni pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu ­– piemēram, Rīgas reģionā uz Liepājas šosejas tika fiksēts kāds automašīnas “Range Rover” vadītājs, kurš traucās ar 147 km/h, par šo pārkāpumu autovadītājam paredzēts gan naudas sods, gan tiesību izmantošanas aizliegums. Arī Kurzemes reģionā tika manīts kāds “Audi” markas automašīnas vadītājs, kurš jau ar iepriekš atņemtām tiesībām par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, brauca ar 140 km/h. Tāpat ar līdzīgu ātrumu Rīgas reģionā uz Vidzemes šosejas tika fiksēts kāds “BMW” markas automašīnas vadītājs, kurš atļauto 90 km/h vietā brauca ar 137 km/h.

Ar ātruma pārkāpšanu izcēlās ne vien autovadītāji, bet arī motocikla vadītāji, piemēram, Zemgales reģionā kāds motocikla vadītājs, kuram jau ir atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības, traucās pa ceļu ar 149 km/h, pie atļautajiem 90km/h.

Papildu pārkāpumiem, ko fiksējuši likumsargi, arī ar fotoradariem šajās 24 stundās ir fiksēts ļoti liels pārkāpumu skaits ­– ar stacionārajiem fotoradariem pieķerti 1124 pārkāpēji, savukārt ar pārvietojamiem – 179.

Lai gan “24 stundu ātruma kontroles maratons ir noslēdzies”, vēl līdz pat nedēļas beigām, 25. aprīlim, Eiropas Savienības dalībvalstīs, tostarp Latvijā, norisināsies Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL organizētā akcija “Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa”, kuras laikā visā valsts teritorijā Valsts policija īpaši pievērš uzmanību atļautā braukšanas ātruma kontrolei, lai atturētu transportlīdzekļu vadītājus no pārgalvīgas un pārlieku ātras braukšanas.

Valsts policija atgādina, ka atļautais braukšanas ātrums, kā arī citi ceļu satiksmes noteikumi jāievēro ne tikai šādu akciju laikā, bet arī ikdienā, jo ikviena ceļu satiksmes dalībnieka rīcība ir būtiska drošai ceļu satiksmei kopumā.

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 22.aprīlis 2021 14:10
18 0 Atbildēt

Sāciet par virzienrādītāju nelietošanu ķert un būs 1000x vairāk pārkāpēju kā ikdienā.

Vernons 22.aprīlis 2021 14:53
11 0 Atbildēt

Jā tā ir sērga neslēgt virzienrādi, vai ieslēgt pēdējā brīdī "priekš sevis"! Šis ir patiesais avāriju cēlonis!

s 22.aprīlis 2021 18:22
3 0 Atbildēt

Beidzot var tev plusu ielikt!

Tas būtu tas, ar ko cp tiešām būtu jāsāk.

Vidzeme 22.aprīlis 2021 14:15
1 0 Atbildēt

Es domāju, tā arī ir ikdiena, cita lieta, cik CP tam var izsekot. Es, piemēram, pie kādas Vidzemes pilsētiņas policijas ēkas ikdienā redzu kādus 8-9 automobiļus ar policijas simboliku. Nezinu, kādiem nolūkiem tie paredzēti, iespējams daļai vajadzētu patrulēt, bet laikam jau nav degvielas un algas mazas...

reku 22.aprīlis 2021 14:22
5 1 Atbildēt

lai tik dreijā viņus, katrs nejēga māk iemīt pedāli grīdā bet kad otrs tāds pat nāk pretī, abi pat nejēdz ne bremzēt, ne izklšt pa grāvjiem - liekas viens otram virsū.

anoagask 22.aprīlis 2021 14:34
0 1 Atbildēt

interesanta taktika - braukt smagā ēnā. smagajam vajadzēja paņemt pa kreisi

WALA 22.aprīlis 2021 14:46
1 0 Atbildēt

Tā taktika labi strādā (tik te vajadzēja pielipt pie Volvo aizmugures un skatīties ko Cp dara - IMO varēja mierīgi azibraukt tālāk) - man reiz uz Siguldas štrāses bija situācija kad CP no slēpņe neigli pirms Siguldas šaudījās, neesmu paŗāk godīgs un braucu uz savi 100-105 pēc speedo - saktos viens "vestē" lien no mežā ārā - padomāju nez ko ta no manis savajdzējās - tā kā atmetos, bet nebremzēju - jams ar zizli sāk sparīgi rādīt lai es tinu prom- izrādās pa lielāku gabalu pa otro joslu viens tā pieklājīgāk ar kādi uz 120+ gāja ... un šamam noveicās - ka es nespēju saprast to CP "tizlos mājienus" - attiecīgi CP negribēja lēkt man priekšā uz otro joslu un stādināt "to otru" - tā arī atmeta šamie ar roku tam "jokam".

anonimikis 22.aprīlis 2021 14:45
3 2 Atbildēt

bembists dumjš kā zābaks. Akciju sludina jau gadiem, pirms tās ir visur informācija, šis vienalga maksā.

s 22.aprīlis 2021 18:13
5 1 Atbildēt

Es braucu kā parasti, tas ir pilsēta +10 līdz +20km/h, ārpus apdzīvotām +20 līdz +30km/h. Neviens mani šādi braucot jau kādus divus gadus gadus nav apturējis, pēdējo reizi apturēja juglā, kur 50km/h vietā man bija 73km/h, uzlika rakstisku brīdinājumu. Manuprāt lohiem-lohu problēmas...

janka 22.aprīlis 2021 18:50
4 2 Atbildēt

kautko tu dirs. man radara bildīte ar 64 maksāja 40eur, tev vēl 10kmh klāt un tikai brīdinājums? neticu.

s 22.aprīlis 2021 22:51
2 1 Atbildēt

Zvēru!

Nu radaram jau piedirsas, ka tu iepriekš neesi sodīts par ātruma pārsniegšanu!

Ar cp tā nav, es reāli sačakarejos tur nebija doma pārkāpt, vienkārši tā arī pateicu, ka sapisos un viņš vaicāja vai ir parkapumi par ātrumu es teicu, ka neviena, lai gan nupat sapratu, ka sadirsu, jo radari man arī ir bijuši pāris, nu neko šis teica ies paskatīties, atnāca atpakaļ un pateica ok, šoreiz būs rakstisks brīdinājums.

anoagask 23.aprīlis 2021 7:26
2 1 Atbildēt

radaru pārkāpumi iespējams nav policijas DB, vai nekarājas uz tevi kā vadītāju, bet uz tevi kā īpašnieku

s 23.aprīlis 2021 13:24
2 1 Atbildēt

Tiko runāju ar čomu, viņš teica, ka fotoradaru sodus no "automašīnas" viņi neredzot.

Patisons 22.aprīlis 2021 15:00
7 1 Atbildēt

Policijas neesamība ikdienā sekmē visatļautību. Pie mazākas auto plūsmas ir vairāk negadījumu un vairāk pārkāpēju. Bēdīgi.

Kad sanāk noteiktos laikos braukt uz darbu, regulāri redzu vienus un tos pašus steidzīgos, kas pēdējā brīdī pārkārtojas, ne virzienrādītāji strādā, ne baltās nepārtrauktās līnijas redz. Reizi gadā ir policija, redze strauji uzlabojas un pēdējā brīža manevri netiek veikti

anoagask 22.aprīlis 2021 16:49
0 2 Atbildēt

abās epizodēs apstādina neatļautās un bīstamās vietās - bremzēšanas joslā un pa pusei uz braucamās daļas, kur baltais CHA, t.i. apstāties aizliegts.

Vismaz rājiens abām ekipāžām

650 22.aprīlis 2021 18:24
1 0 Atbildēt

Galēji youbanutam jābūt, lai tumsā pa j-šoseju nestos uz 190. Kur no pāris km attāluma tas ir lieliski plaši konstatējams.

darklight 23.aprīlis 2021 0:51
4 0 Atbildēt

Štrunts par ātrumu! Vajag ķert par virzienrādītājiem un braukšanu uz sarkanās gaismas. Sastrēgumstundās šitas ir klīniski: tu stāvi kā lohs krustojuma vidū, gaidot savu kreiso, iedegas dzeltenais, tad iedegas sarkanais, bet tev pretī vēl joprojām brauc un brauc.

GB12 24.aprīlis 2021 18:27
0 0 Atbildēt

Pieskaiti vēl kreisās joslas mīlētājus ārpus apdzīvotām vietām.

650 23.aprīlis 2021 3:51
2 0 Atbildēt

Viena lieta/līmenis ir nesodāmības sajūta, kura saistās vnk ar katra iekšējo "protestu" pret varu un kontroli.Pats jāju, pats par sevi maksāju.Pats sev patīku.

Nākamā jau ir,kad tam piejauc dalbaēbismu,kurš kādam jau itin reāli traucē.Šis dalbaēbs pat nejūtas īsti vainīgs jo viņu tādu ir radījuši.Nezin, nav mācīts, aizmirsis.Nejauši ir tāds sanācis.Lohs..

Trešais ir, kad sāk piekopt tīši apzinātu kaitniecību un ķeras jau pie reāli apdraudošām darbībām,kuras tiek assi nosodītas pat no "pieredzējušu" pārkāpēju puses.

Daļa pakāpjas vēl augstāk, un tad tie pirdari sāk sacensties jau paši savā starpā.Tā ir aktuāla "šodienas" situācija.Reāli atgriezušies 90tie,tikai bez tolaik ierastās kontroles uz katra otrā stūra un aiz katra trešā krūma.To tagad aizstāj automatizācija un demagoģija.

torkjis 23.aprīlis 2021 10:17
0 0 Atbildēt

Gar visiem fotoradariem braucu +10 /pēc gps/ - nav neviena soda. Pirms 2 nedēļām starp Valmieru un Smilteni pa priekšu brauca kāds divainis ar 80km/h. Kā grasījos apdzīt, tas zābaks uzspiež līdz 100 un tad atkal met nost. Zb, es ar māku iespiest. Garām gāju ar ~125. Pēc apdzīšana vnk atlaidu pedāli un pretī braucošie CP paņēma ar 118 km/h. Tā un tā, re, tāda bija situācija. Paskatījās, ka pārkāmu nav, bet brīdinājumu tomēr piemērot nevarot. 50% atlaidi gan varot. Un šiem mašīnā terminālis. Kā paši teica - esot ļoti ērti - nopīkstini un sip tālāk

Pļurkt 23.aprīlis 2021 10:53
0 0 Atbildēt

Mani uz Daugavpils "autobāņa" apturēja par 112 km/h (pēc spidometra), 100 vietā!

Par +10 nekad neviens nav pat paskatījies manā virzienā.

650 23.aprīlis 2021 16:42
1 0 Atbildēt

Šī kāreiz ir viena no pirdarveida izpausmēm.Un viņš to nedara pirmoreiz.Viņš tā dzīvo.Tā ir viņa pārliecība.Acīmredzot, nav trāpījies pienācīgi daudz oponentu.Jautājums, KURŠ tad nu būs tas,kas "palīdzēs" viņam no šāda uzvedības modeļa atteikties.Un kādā veidā to panākt.Ātrāk jo labāk, bet kā?

KURŠ būs tas, kas sodīs neviena netraucētu zvērinātu vienluktura pirdaru.KĀ pārmācīt profesiOnālus purnābraucējus un/vai var "pierunāt" ievērot nepārtraukto līniju.KĀ iemācīt pieklājības pamatjēdzienus tajā vietā,kur šī līnija beidzas.Vispār jau KATRA līnija vienureiz beidzas....

Braukšanas un drošibas un pieklājības assi un Lielmeistari runā tikai pārsvarā ar lohiem un lohu valodā.Tā turpiniet!

GB12 24.aprīlis 2021 18:26
0 0 Atbildēt

Es savā laikā līdzīgā situācijā poličiem uzreiz pateicu, ka nepiekritīšu un sodu pārsūdzēšu, jo uzskatu, ka rīkojos atbilstoši situācijai, lai ātrāk atgrieztos savā joslā. Pēc 20 min diskusijas viņi mani atlaida ar "mutisku brīdinājumu".

torkjis 23.aprīlis 2021 10:19
1 0 Atbildēt

Bet, kā jau te vairākkārt minēts - pagriezienu nerādītājus gan vajag pēc pilnas programmas. Un dubultot sodu par kreisā pagrieziena ieslēgšanu reizē ar dzeltenās gaismas ieslēgšanos luksoforā.

Krotow 23.aprīlis 2021 12:41
0 0 Atbildēt

Kopš kura laika aizliegts stāvēt pie dzeltenās gaismas ar ieslēgtu pagriezienu rādītāju?

kāhāoze 23.aprīlis 2021 22:34
2 0 Atbildēt

torkijs torčī,mirgošana viņam jauc kaifu

Šumba 23.aprīlis 2021 15:57
0 0 Atbildēt

Tā ir tikai aisberga redzamā daļa!!!

lielība garām 23.aprīlis 2021 22:32
2 0 Atbildēt

Bez kampaņas mums 2x vājāka satiksmes kontrole.Tas izriet no centības raporta.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti