PAPILDINĀTS ar Valsts policijas 22.12 atbildi; Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks atvainojas par saviem izteikumiem (+ VIDEO) 52

 

Armands Ruks Foto: Ekrānbilde no facebook.com

Māris Ozoliņš, iAuto redaktors | 15.decembris 2021 13:43

Video filmēja pasākuma dalībnieki 13.12.2021.

Ieraksts oficiālajā Valsts policijas Facebook profilā:

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks saistībā ar sociālajos tīklos izplatīto video fragmentu no sarunas ar protestu akcijas “Rododendrs” dalībniekiem Jāni S., Kasparu L., Marinu K. u.c. personām, informē, ka nekādā veidā nevērsās pret konkrētu profesiju un tās pārstāvjiem, bet gan uzrunāja konkrētu personu Kasparu L. k., kurš ir bijis vai vēl joprojām ir saistīts ar konkrēto profesiju, vēršot viņa uzmanību uz to, ka Satversmi ne vienmēr visi izprot. Valsts policijas priekšnieks atvainojas, ja netīši ir aizskāris konkrētās profesijas pārstāvjus.

Policijas priekšnieks uzsver, ka visiem ir tiesības zināt savas tiesības, jo īpaši Satversmē norādītās. Zemāk redzamajā izvērstajā video no tās pašas tiešraides ir iespēja iepazīties ar plašāku sarunas daļu starp Valsts policijas priekšnieku un minētajām personām, kur tās noliedz Satversmes esamību un ilgstoši visādi cenšas Armandam Rukam uzdot provokatīvus jautājumus, vienlaikus nereaģējot uz Valsts policijas priekšnieka aicinājumu nepulcēties un ievērot epidemioloģiskās drošības prasības.

 
*Video fragments no 13.12.2021:

Armanda Ruka citāts no video: "... Ja celtnieks sāk satversmi lasīt, tad arī rodas interpretācijas kā jūs izprotat ..."

Saistīti raksti:

4. pants. Policijas darbības tiesiskais pamats (Latvijas Republikas likuma Par policiju):

Policijas darbības tiesiskais pamats ir Latvijas Republikas Satversme, starptautiskie līgumi, šis likums, citi Latvijas Republikas likumi un normatīvie akti, kā arī pašvaldību lēmumi, ja tie nav pretrunā ar Latvijas Republikas likumiem. (05.12.1996. likuma redakcijā, kas stājas spēkā 07.01.1997.)

Foto: Ekrānbilde no facebook.com/Valsts.policija

Atgādinām, ka Solvita Āboltiņa rīkojās šādi pensionāru piketā:

PAPILDINĀTS ar Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas saņemto atbildi 20.12.2021:

"Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks uzsver, ka nekādā veidā nevērsās pret konkrētu profesiju un tās pārstāvjiem, bet gan uzrunāja konkrētu personu (videosižetā iesaistītā persona), vēršot viņa uzmanību uz to, ka Satversmi ne vienmēr visi izprot. Valsts policijas priekšnieks atvainojās publiski un arī Jums personīgi, ja netīši ir aizskāris konkrētās profesijas pārstāvjus vai Jūs. Policijas priekšnieks uzsver, ka visiem ir tiesības zināt savas tiesības, jo īpaši Satversmē norādītās, un nevienā brīdī nav teicis, ka nedrīkst lasīt Latvijas Republikas Satversmi. Vēl vairāk – Ruka kungs aicina iepazīties ar Satversmi, tāpat kā ar citiem normatīvajiem aktiem un tos ievērot.

Tāpat vēršu uzmanību, ka ikvienam ir iespējams iepazīties ar visu video materiālu starp Valsts policijas priekšnieku un atsevišķām personām, kur tās noliedz Satversmes esamību un ilgstoši visādi cenšas Armandam Rukam uzdot provokatīvus jautājumus, vienlaikus nereaģējot uz Valsts policijas priekšnieka aicinājumu nepulcēties un ievērot epidemioloģiskās drošības prasības."

Māris Ozoliņš, iAuto redaktors: "Visas iesaistītās puses saprot, ka A.Ruka izteikums bija kļūdains. Taču kļūdains bija arī Valsts policijas atvainošanās teksts facebook profilā, kas ir citēts šajā rakstā. Saņemtā atbilde iAuto redakcijai dod cerību, ka šāda izteikuma nozīmība turpmāk netiks nonivelēta no Valsts augstākajām amatpersonām. Cerams, ka turpmāk kļūdainais izteikums no policijas vadības, nebūs par iemeslu, lai nerunātu ar saviem līdzpilsoņiem, jo tas kā reiz bija video materiālā redzamais pozitīvais piemērs."

Diskusija forumā ir šeit >>>

 
52 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
MMX 15.decembris 2021 14:00
31 4 Atbildēt

Principā jā, ar to pietiek. Satversme ir jālasa kopumā, jo raujot ārā konkrētus punktus sanāk aizmirst par pārējo dokumenta saturu. Ja ir vēlme atsaukties uz satversmi, tad uz priekšu pilnā saturā - partiju dibināšana nav aizliegta, tikšana ievēlētam arī netiek ierobežota, ja vien ir kas par tevi balso, un no saeimas jau var arī likumus labot. Bet mums tikai "celtnieki" atnāk pabļaustīties ar VP priekšnieku un cepās, ka viņus ierobežo.

Ingus 15.decembris 2021 18:48
24 7 Atbildēt

Pilnībā piekrītu Rukam. Viņš vēl korekti izteicās. Ir cilvēki kuriem labāk nedomāt, to gribētos attiecināt uz lielāko daļu pseido informācijas uzssūcēju.

Virpuļūdens 16.decembris 2021 17:51
23 4 Atbildēt

Es to Ruka komentāru sapratu ar to, ka katram ir jadara savs darbs kurā viņš ir profesionālis.

Santehniķis vienmēr vislabāk uzstādīs podu.

Konditors vienmēr uztaisīs visgaršīgāko torti.

Utt.

Nevis celtnieki tagad uzdosies par prokuroriem, policistiem vai satversmes sargiem.

Arī aizsargāt apsūdzēto krimināllietā var tikai advokāts nevis sētnieks, vai grāmatvedis.

Arī par būvuzraudu var tikai tas kam ir būvuzrauga sertifikāts, nevis konditors vai policists vai advokāts.

Līdz ar to arī Ruka vārdi ir jāsaprot kā izrauti no konteksta.

Bet par Geizemjiem, tie jau nesola ka dzīvosim labāk, bet sola tikai to ka tad kad tiks pie budžeta naudas tad to dalīs kā gribēs.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti