Treniņbraucienos Arābu Emirātos turpinās Fetela dominance

 
iAuto | 1.novembris 2013 16:54

Foto: fia.com

Apvienotajos Arābu Emirātos notiekošā F1 čempionāta 17.posma piektdienas treniņbraucienos turpinājās četrkārtējā pasaules čempiona Sebastjana Fetela (“Red Bull”) dominance.

Pirmajā treniņbraucienu sesijā ātrāko apļa laiku uzrādīja “Lotus” pilots Romēns Grožāns, kuram Fetelu izdevās apsteigt par 0,258 sekundēm, bet Luisu Hamiltonu (“Mercedes”) – par 0,192 sekundēm, taču otrajā treniņbraucienu sesijā ātrākais atkal bija Fetels.

Otro ātrāko apli uzrādīja Fetela komandas biedrs Marks Vēbers, kuram līdz čempionam pietrūka 0,155 sekundes. Trešo ātrāko apli uzrādīja Hamiltons (+0,355 sekundes), bet ceturtais ātrākais bija “Lotus” pilots Kimi Raikonens (+0,391 sekunde).

Tikmēr čempionāta vicelīderis Fernando Alonso (“Ferrari”) bija 0,836 sekundes lēnāks par Fetelu un ierindojās vien 8.vietā, bet pirmās sesijas uzvarētājs Grožāns palika 12.vietā, un viņa ātrākais aplis bija 1,272 sekundes lēnāks nekā Fetelam.

Jānorāda, ka otrajā treniņbraucienu sesijā uzrādītie apļa laiki bija par aptuveni trīs sekundēm ātrāki nekā pirmajā.

Ja Fetels uzvarēs arī sezonas atlikušajos trijos posmos, viņš atkārtos 2004.gadā sasniegto Šūmahera rekordu - 13 panākumi vienā sezonā un vienlaikus nostāsies līdzās Alberto Askari rekordam – deviņas uzvaras pēc kārtas.

Čempionāta kopvērtējumā trīs sacīkstes pirms sezonas beigām Fetelam ir 322 punkti, un viņam ar 207 punktiem seko Alonso. Savukārt trešais ar 183 punktiem ir Raikonens.

Konstruktoru kausa ieskaitē "Red Bull" atrodas stabilā līderpozīcijā ar 470 punktiem. Tai ar 313 punktiem seko "Mercedes", kas tagad par četriem punktiem apsteidz "Ferrari".

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Viens no retajiem sedaniem Toyota Camry būs pieejams Latvijā no 38 600 līdz 46 500 eiro (+ VIDEO)

Vidējās klases sedans Toyota Camry šogad ieiet savā devītajā paaudzē. Pasaulē tas ir visvairāk pārdotais sedans ar vairāk nekā 21 miljonu eksemplāru. Jaunākais modelis Eiropā tiek piedāvāts vien izvēlētos tirgos, tajā skaitā arī Baltijā. Lasīt vairāk

 

Stellantis milzu problēmas ar jauno auto realizāciju ASV tirgū 9

Pasaules ceturtais lielākais autobūves koncerns saskāries ar nepatīkamu problēmu, jo jaunajam automašīnām arvien grūtāk atrast pircēju. Lasīt vairāk

 

No šodienas Rīgā daudz jaunu maksas autostāvvietu (+ VIDEO) 25

Rīgā ieviestas jaunas maksas autostāvvietas vairākos ielu posmos, kur ir liels pieprasījums pēc iespējas novietot transportlīdzekli. Tās izveidotas, lai mazinātu automašīnu stāvēšanu ielu malās, jo iepriekšējā kārtība radījusi neērtības gan tuvāko māju iedzīvotājiem, gan citiem šoferiem. Izmaiņas lielākoties skārušas galvaspilsētas centru. Lasīt vairāk

 

Divi "dala ceļu", citiem problēmas - bīstama situācija uz A4 autoceļa Polijā (+ VIDEO) 30

Video autors uzskata, ka "sižets aizsākās" brīdī, kad Opel vadītājs nobloķēja Cupra vadītāju. Pēdējais nolēma atdarīt, izbrauca Corsa priekšā un nobremzēja, liekot vadītājam izmanevrēt uz otru joslu - tieši Land Rover priekšā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti