Siguldas triālā uzvar Kristers Einass 1

 

Foto: Gulbe Agnija

LaMSF | 6.jūlijs 2021 12:21

Sestdien, 3.jūlijā Siguldā, “Fischer” Slēpošanas centrā tika atklāta Latvijas čempionāta sezona triālā.

Astoņās grupās kopā uz starta stājās vairāk kā 86 dalībnieki, kas ir jauns Siguldas sacensību apmeklētāju rekords. Latvijas atklātajā čempionātā piedalījās Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Somijas sportisti. Spēcīgākās “Trial GP”, “C” un “D” klases sportistiem bija trīs reiz jāpieveic 10 posmu pārbaudījumi, kuri sastāvēja 100% dabīgiem šķēršļiem Lorupes gravā.

Meistarīgākajā “Trial GP” grupā jau pēc pirmā no apļiem vadībā izvirzījās Kristaps Ķīlis (MT skola) ar 4 soda punktiem. Taču otrajā aplī pieļautās kļūdas bija liktenīgas, lai pazaudētu Siguldas posma uzvaru. Par sacensību uzvarētāju kļuva pagājušā gada Latvijas čempions Kristers Einass (Grobiņas MK), kurš ar 17 soda punktiem bija pārliecinoši spēcīgākais (10-5-2). Sīva cīņa izvērtās par otro vietu. Ar vienādu punktu skaitu otrajā vietā Kristaps Ķīlis (MT skola) ar 28 soda punktiem (4-15-9). Savukārt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena šogad izdevās uzkāpt jelgavniekam Danielam Grīnfeldam (AGXtreme), arī 28 soda punkti (9-9-10).

“Beidzot arī mēs varējām uzsākt sacensību sezonu. Šodien Siguldas kalnu ielejas nelika tik daudz spēku tērēt, kā cīnīties par katru punktu.Ttāds maksimāls koncentrēšanās brauciens. Jaunajā “Trial GP” grupā izcīnīta 1. vieta. Gaidu sezonas turpinājumu” pēc sacensībām savā Facebook kontā iespaidiem dalījās Kristers Einass (Grobiņas MK).

“C” grupā šoreiz uzvara izcīnīja mājinieks Kaspars Kuļikovs (Sigulda Trial Team) ar 19 soda punktiem (5-10-4). Otrajā vietā Igaunijas sportists Maron Mangusson (Panter Motorsport) ar 24 soda punktiem (11-6-7). Trešajā vietā jelgavnieks Artūrs Grīnfelds (AGXtreme) ar 27 soda punktiem. Priekš, ka šajā grupā atgriezušies tādi triāla vecmeistari, kā Renārs Agarskis, Artūrs Grīnfelds un Kaspars Kuļikovs, kuri kopīgi uzsākuši triāla gaitas 2000.gada sākumā, pārstāvot Latvijas izlasi vairākos Nāciju kausos komandām.

“Man šīs bija sekmīgas mājas sacensības, jo izcīnīju 1.vietu. Tomēr ļoti smagas, jo biju sacensību organizators, kas no manis paņēma ļoti daudz fiziskas un emocionālas enerģijas divu nedēļu garumā. Pēc sajūtām šis pasākums priekš manis bija kā ultra maratons 2 nedēļu garumā. Liels paldies visiem, kas iesaistījās un palīdzēja Siguldas triāla klubam noorganizēt šo pasākumu. Mums izdevās lieliski triāla svētki” atzina “C” grupas uzvarētājs un organizators Kaspars Kuļikovs.

“D” grupā startēja 15 sportisti. Visas trīs pirmās vietas uz pjedestāja Igaunijas un Somijas sportistam. Uzvaru izcīnīja igaunis Egert Kimmel (Panter Motorsport) ar 5 soda punktiem (2-0-3). Otrā vieta igaunim Daren Michelis (Panter Motorsport) ar 7 soda punktiem (1-0-6), kuram viena liktenīgā kļūda trešā apļa pirmajā posmā (5 soda punkti) liedza iespēju pacīnīties par uzvaru. Somijas sportistam Tomi Hämäläinen (Vammalan Moottorikerho) trešā vieta ar 10 soda punktiem (5-3-2).

“Hobby” grupā uzvaru izcīnīja Siguldas kluba debitants Māris Blumbergs (Sigulda Trial Team) ar 32 soda punktiem (22-10). Otrajā vietā arī siguldietis Edgars Vilcāns (Sigulda Trial Team) ar 35 soda punktiem (23-12). Trešajā vietā Andris Tučs (AGXtreme) ar 38 soda punktiem (22-16).

“Mini A” grupā uzvaru izcīnīja igaunis Stig Ross (Panter Motorsport) ar 13 soda punktiem (7-6). Otrajā vietā igaunis Sebastian Tuisk (Panter Motorsport) ar 22 soda punktiem (13-9). Trešajā vietā Ernests Robežnieks (AKA Team) ar 32 soda punktiem (15-17).

Sīvas cīņas izvērtās “Mini B” grupā, kur pirmās trīs vietas bija ar vienādu soda punktu skaitu 5. Uzvaru izcīnīja Georgs Fridrihsons (Sigulda Trial Team) ar 5 soda punktiem (2-0-3). Otrā vieta Hugo Poļakam (Sigulda Trial Team) arī 5 soda punkti (2-3-0). Trešā vieta Kristeram Annuškānam (Sigulda Trial Team) arī 5 soda punkti (2-2-1).

Pilni sacensību un bērnu treniņu rezultāti šeit http://results.trial.ee/results.php?cid=46

Paldies sacensību atbalstītājiem Siguldas novada pašvaldībai, Rūjienas Saldējums, Maiznīca Flora, Siguldas Būvmeistars,  Kussh Brewery,  Skrīveru Saldumi, Red Bull, Valpro, LatEkoFood, Rūdolfs Bio, FIM, Ape motors, Motul, Dabas aizsardzības pārvalde, Latvijas Valsts ceļi, LaMSF, Fischer Slēpošanas centrs, Raccoon Hunters.

Latvijas atklātā čempionāta otrais un trešais posms notiks 7.-8.augustā Grobiņā, “Viking Trial” parkā.

 

Foto: Gulbe Agnija

 
Visi komentāri
 
Pļurkt 6.jūlijs 2021 12:34
1 0 Atbildēt

Garš un plašs raksts, tikai pilnīgi bezjēdzīgs!!!

Nekur nav pieminēts vai tas ir mototriāls vai velotriāls!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti