Latvijā plānotais Eiropas rallija čempionāta posms nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ pārcelts uz vēlāku laiku 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 29.janvāris 2016 13:17

Ziemas sacīkstēm neatbilstošu laikapstākļu dēļ nākamajā nedēļā plānotais Eiropas autorallija čempionāta (ERČ) sezonas pirmais posms rallijs "Liepāja" pārcelts uz vēlāku laiku, aģentūru LETA informēja sacensību preses pārstāvis Jānis Unbedahts.

Tiesa, jaunu laiku pagaidām organizatori vēl nenosauc, bet cer, ka būs iespējams šoziem sarīkot sacensības.

Ziemai neraksturīgie laikapstākļi - lietus un siltās gaisa masas, kas šīs nedēļas laikā strauji pārņēma Latvijas teritoriju,- padarījuši rallija "Liepāja" ātrumposmu segumu par neatbilstošu, lai sarīkotu drošu un augstas kvalitātes ralliju, stāsta organizatori. Šī iemesla dēļ ir pieņemts lēmums par sacensību norises pārcelšanu uz vēlāku laiku.

"Rallijs ir vairāku kompleksu pasākumu kopums, kas savstarpēji saista daudzus sacensību aspektus. Taču visam pāri ir gan braucēju, gan sacensību skatītāju drošība. Šādos apstākļos, kad ceļi ir slapji un mīksti, jau pirmās pāris sporta mašīnas tos sabojās tik ļoti, ka avārijas gadījumā negadījuma vietai būtu apgrūtināta mediķu un glābēju piekļuve," izteicies rallija "Liepāja" sacensību vadītājs un Latvijas Automobiļu federācijas Rallija komisijas vadītājs Jānis Krastiņš.

"Vairākkārt izskanējis maldīgs viedoklis, ka ralliju būtu iespējams sarīkot, ja riepas ar radzēm nomainītu uz grunts seguma riepām. Šādas izmaiņas sacensību norisē nav iespējamas ne tikai Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) noteikumu dēļ, bet arī radītu vēl lielāku apdraudējumu dalībniekiem. Pa tik izmirkuša seguma ceļiem startējot ar grunts seguma riepām, saķere būtu vēl mazāka un iespēja pieredzēt nekontrolētu planēšanu būtu vēl augstāka," stāstīja Krastiņš. "Turklāt nedrīkstam aizmirst, ka rallija norise paredzēta pa koplietošanas ceļiem, kurus ikdienā izmanto Liepājas un Kuldīgas apkārtnes iedzīvotāji. Saskaņojot šo ceļu posmu izmantošanu rallija vajadzībām, neviens no to īpašniekiem mums nav devis tiesības tos būtiski sabojāt vai ilgstoši ierobežot iedzīvotāju piekļuvi savām mājvietām un īpašumiem."

"Lai arī cik nepatīkams lēmums šodien tika pieņemts, mēs jau šobrīd intensīvi strādājam ar FIA un čempionāta rīkotājiem "Eurosport Events" par posma norises pārcelšanu uz vēlāku laiku. Ļoti ceru, ka visas iesaistītās puses spēs atrast kopīgu risinājumu, lai jau drīz mēs varētu izziņot rallija "Liepāja" norises datumu," teicis sacensību rīkotājs un "RA Events" direktors Raimonds Strokšs. "Visiem rallija ieejas karšu īpašniekiem vēlos lūgt ar sapratni izturēties pret esošo situāciju. Arī mums šis ir ļoti negaidīts, nevēlams un nebijis gadījums, un šobrīd strādājam pie risinājuma, lai ikviens rallija draugs nezaudētu iespēju redzēt lieliskas sacensības tepat Latvijā."

Strokšs aicināja biļešu īpašniekus sekot līdzi jaunumiem sacensību mājaslapā.

Rallijs "Liepāja" bija plānots no 5. līdz 7.februārim un ERČ kalendārā bija iekļauts ceturto gadu pēc kārtas. Tas ir vienīgais posms, kurā paredzēts izmantot riepas ar radzēm.

Pirms tam ceturtdien tika atcelts minirallijs "Madona", kas šajā sestdienā bija plānots Madonas novadā. Tāpat ceturtdien Lietuvā atcelts arī šajā nedēļas nogalē plānotais vietējā autorallija čempionāta pirmais posms "Halls Winter Rally".

Visticamāk, par gadu tiks pārcelta Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiāde, kurai plānots risināties 5. un 6.februārī.

Kā ziņots, rallijam "Liepāja" pieteikušies 17 Eiropas valstu, kā arī Dienvidamerikas kontinenta valsts Paragvajas autosportisti.

Šogad ERČ kalendārā plānoti desmit posmi, turklāt visas sezonas kopējais balvu fonds ir 200 000 eiro.

 
Visi komentāri
 
LMT 29.janvāris 2016 14:37
3 3 Atbildēt

Patriekt šos ceļu bendētējus pavisam!

k442 29.janvāris 2016 15:17
2 3 Atbildēt

Būtu mana teikšana, es tāda komentāra rakstītāju no šīs lapas patriektu prom un uz visiem laikiem! Ja neinteresē tāds pasākums kā autosports, tad sēdi rāms un nemaisies, vai arī ej un komentē rakstus,piemēram, par bagātnieku iepirkšanās paradumiem, es vismaz nejaucos tēmās, kuras neietilpst manu interešu lokā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti