Rosina noteikt pamatprasības bezpilota gaisa kuģiem (+ video) 3

 

Foto: iAuto.lv

Satiksmes Ministrija | 10.marts 2016 9:47

10. martā, Valsts sekretāru sanāksmē (VSS) izsludināts Ministru kabineta (MK) noteikumu projekts, kas nosaka pamatprasības attiecībā uz bezpilota gaisa kuģiem.

Spēkā esošais normatīvais regulējums (2006. gada 15.augusta Ministru kabineta noteikumi Nr. 656 "Kārtība, kādā veicami bezpilota gaisa kuģu un tādu cita veida lidaparātu lidojumi, kuri nav kvalificējami kā gaisa kuģi”) par bezpilota gaisa kuģiem nav visaptverošs un ir morāli novecojis, tāpēc nolemts precizēt virkni normu attiecībā uz bezpilota gaisa kuģiem, izdodot jaunus MK noteikumus.

VSS izsludinātais MK noteikumu projekts paredz pamatprasības attiecībā uz bezpilota gaisa kuģiem - prasības attiecībā uz gaisa kuģu konstrukciju un aprīkojumu, gaisa kuģu identificēšanu (atpazīšanu), kopējo pacelšanās masu, kā arī apdrošināšanu pret trešajām personām nodarīto kaitējumu.

Tāpat noteiktas pamatprasības attiecībā uz tā lidojumiem, kā arī prasības bezpilota gaisa kuģa pilotam un lidojumu novērotājam (fiziskai personai, kas sniedz atbalstu pilotam vizuālā kontakta nodrošināšanai ar bezpilota gaisa kuģi un drošu lidojumu veikšanai) - vecums, pilota identificēšanas iespējamība, lidojumu novērotāja pieaicināšanas nepieciešamība, nosacījumi par alkoholisko un citu apreibinošo vielu lietošanu.

Noteikumu projekts arī nosaka kārtību, kādā veic bezpilota gaisa kuģa lidojumus Latvijas Republikas kontrolējamā gaisa telpā un tās tuvumā, t.sk. lidojumu nosacījumus lidlauka ar kontrolējamo gaisa telpu tuvumā.

MK noteikumu projekts nosaka militārās infrastruktūras objektus, virs kuriem un kuru tuvumā ir aizliegts veikt lidojumus.

MK noteikumu projekts paredz pārejas periodu līdz 2017. gada 1. janvārim tiesību normai par bezpilota gaisa kuģa apdrošināšanu pret trešajām personām nodarīto kaitējumu.

Foto: iAuto.lv

Ar valdības lēmumu rosināts atzīst par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2006.gada 15.augusta noteikumus Nr.656 “Kārtība, kādā veicami bezpilota gaisa kuģu un tādu cita veida lidaparātu lidojumi, kuri nav kvalificējami kā gaisa kuģi”.

Lai šīs un citas MK noteikumu projekta normas stāstos spēkā, projekts būs jāapstiprina valdībā.

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
imzz 12.marts 2016 11:38
0 0 Atbildēt

bezpilota gaisa kuģi ? Pat lielākie eksemplāri labākajā gadījumā ir "laivas". Labāk būtu ieviesuši apzīmējumu "Trani", jo angļu "drones" tieši to arī nozīmē.

. 12.marts 2016 16:07
1 0 Atbildēt

lmao. bērnu spēļmantiņām būs jāmaksā nodoklis, jāreģistrē un vel tiesības jānoliek? :D sūcat, sūcat naudu vel ārā. adios bičačos. citās valstīs viss lētāks

Kanibaals 14.marts 2016 20:46
0 0 Atbildēt

Kad tev tāda rotaļļieta uzkritīs uz galvas runāsi citādi. Uz rotaļļietām šie noteikumi neattiecas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 32

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti