Atpakaļ uz skolu: 4 veidi, kā pārliecināties, vai bērna telefons ir drošs 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 1.septembris 2017 13:33

Katru dienu palielinās viedtālruņos glabātais privāto datu daudzums. Ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem svarīgs ir privātums un viedtālrunis ir ļoti personīga ierīce. Tomēr tehnoloģijām attīstoties, nav pamata uztraukumam. Viss, kas ir jāizdara - jāizmanto iebūvētā funkcionalitāte, kas aizsargā informācijas piekļuvi no neautorizētiem avotiem, neatkarīgi vai tie ir brāļi, māsas, draugi, vai īsti noziedznieki.

Pusaudžu telefonos glabājas liels daudzums attēlu un sarunu, ko jaunietis vēlas turēt drošībā. No otras puses, vecākiem jābūt iespējai piekļūt bērna telefonam, lai pasargātu pusaudzi no nepatikšanām. Pārsvarā visos mūsdienu telefonos iebūvētais pirkstu nospieduma lasītājs noder diviem nolūkiem: biometriski nodrošinātais viedtālrunis pasargā no nepiederošām personām, savukārt vecākiem tas dod iespēju pārliecināties, vai viss ir kārtībā, iepriekš konfigurējot savus pirkstu nospiedumus.

Nedrīkst aizmirst, ka pusaudži parasti neapgrūtina sevi, lai saprastu, kā darbojas specifiskas funkcijas, jo īpaši tad, ja nepieciešams lasīt pamācību. Šī iemesla dēļ jaunajam viedtālrunim ir jābūt intuitīvam un jāpiedāvā ātru piekļuvi galvenajām funkcijām, tostarp drošībai.

Vispirms pirkstu nospieduma lasītājs

Vēl nesen, visizplatītākais veids, kā nodrošinātu viedtālruņa drošību bija PIN koda uzstādīšana vai īpašas zīmes uzzīmēšana uz ekrāna. Šobrīd ir pieejams daudz labāks, ērtāks un ātrāks veids - pirkstu nospieduma lasītājs. Huawei savos telefonos izmanto ātrākos un ērtākos pirkstu nospieduma lasītājus. Piemēram, Huawei P9 lite 2017 iebūvētajam lasītājam nepieciešamas mazāk nekā 0.3 sekundes, lai uztvertu pirkstu nospiedumu un atbloķētu ekrānu. Rezultātā, telefona atbloķēšana ar pirkstu nospiedumu ir ātrāka un ērtāka. Papildu tam, nevienam nav iespēja iepriekš noskatīties paroli un telefonu vari atslēgt, cik bieži vien vēlies, arī pārpildītos autobusos.

Īsts seifs

Opcija Seifs aizsargā pieeju svarīgiem failiem, šifrējot to saturu. Attēlus, mūziku, video vai dokumentu ir iespējams šifrēt. Šo funkciju var izmantot gan atsevišķi, atlasot fotogrāfijas, gan kopējiem katalogiem. Tas nodrošina lielāku konfidencialitātes kontroli. Vienkārši uzliekot pirkstu uz lasītāja, tūlītēji ir iespējams atbloķēt visus slēptos failus.

Lietotņu bloķēšana

Viena no iespējām, kur var piesaistīt pirkstu nospiedumu lasītāju, ir bloķējot lietotnes. No lejupielādēto lietotņu saraksta, persona var izvēlēties tās, kuras nepieciešams aprīkot ar papildu drošību. Rezultātā, kaut arī telefons nav aizslēgts, lietotne neatvērsies. Šādā veidā pašām svarīgākajām lietotnēm, piemēram, Facebook vai Messanger ir iespējams uzstādīt papildu aizsardzību.

Fotoattēli mākonī

Vairākumam cilvēku, tai skaitā jauniešiem, kuri dzīvo pēc likuma “foto vai tā nav taisnība”, viedtālrunis kalpo kā kamera ikdienā. Katru gadu ar saviem telefoniem mēs uzņemam vairākus simtus foto. Šīm atmiņām vajadzētu būt labi pasargātām un pats labākais veids, kā to izdarīt, ir izmantojot bezmaksas Google Foto pakalpojumu. Foto lietotne, kura jau ir iekļauta Huawei P9 lite iepriekš instalēto lietotņu sarakstā, automātiski augšupielādē fotogrāfijas un video mākonī.

Atmiņa ir neierobežoti liela un bez maksas. Kad telefons ir pieslēgts Wi-Fi, tas automātiski dublēs jaunos fotoattēlus mākonī. Process nepieprasa lietotāja iejaukšanos. Gadījumā, ja telefons tiks nozaudēts, fotoattēli būs saglabāti. Papildu ieguvums ir iespēja skatīties fotoattēlus datora ekrānā un vienkārši koplietot albumus ar draugiem vai ģimeni, kontrolējot, kas var redzēt attēlus.

 
Visi komentāri
 
Zane 1.septembris 2017 18:28
0 0 Atbildēt

To Hui P-9 telefonu ir vērts pirkt? labs?Kādas atsauksmes.

viencexperc 2.septembris 2017 10:28
7 0 Atbildēt

Sākumā es domāju, ka būs raksts par to, lai varētu pārbaudīt cik drošs ir bērna telefons. Lai tajā nav kaut kāda nestandarta pornogrāfija, sarakstes ar pedofiliem, pašnāvnieku portālu apmeklēšana, utt. Bet te izrādās - par to, lai bērns varētu visus sūdus darīt slepeni. Tas mūsdienu liberāļu izpratne - ir "droši".

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti