Četri iemesli, kāpēc bezvadu uzlāde ir labāka par ierasto 10

 

Foto: Publicitātes attēls

12.septembris 2017 10:20

Kopš 2015. gada, kad Samsung prezentēja savu pirmo viedtālruni ar bezvadu lādētāju, šī tehnoloģija strauji kļuvusi arvien pieejamāka un populārāka.

Tiek lēsts, ka drīz tā būs pielīdzināma bezvadu interneta tīklam – par dažādās sabiedriskās vietās pieejamiem bezvadu uzlādes punktiem norādīs speciāla zīme. To, kādi ir lielākie bezvadu uzlādes plusi un kā šī tehnoloģija ikdienu spēj padarīt vienkāršāku, apkopojis Samsung.

Estētiskums
Viena no lielākajām bezvadu uzlādes priekšrocībām ir tās estētiskums, kas daudzos vadus zem galda vai pie gultas pārvērš par pagātni. Arī pašu bezvadu lādētāju dizains un funkcionalitāte kļuvuši arvien pārdomātāki. Piemēram, ja pirms pāris gadiem bezvadu lādētājs tika veidots no stiklam līdzīgiem materiāliem, tad šogad tas ieguvis klasisku ādas dizainu. Turklāt statīvam ir arī ergonomisks un katra vajadzībām pielāgojams viedtālruņa lādēšanas veids – ierīci var novietot vertikāli, lai ērti redzētu paziņojumus, vai guļus.

Arī mēbeļu ražotājs Ikea saviem klientiem sācis piedāvāt bezvadu uzlādes risinājumus, piemēram, galda lampas ar paliktni viedtālruņu uzlādei. Tāpat radīta mēbeļu kolekcija, kurās iebūvēta speciāla vieta ierīces bezvadu lādēšanai. Pieejami arī monitori, kuru statīvā integrēta vieta bezvadu uzlādei.

Izturība
Atšķirībā no viedtālruņu uzlādei paredzētajiem vadiem, bezvadu uzlādes paliktņi ir krietni izturīgāki un ērtāki – tālrunis vairs nav ik reizi jāpievieno kabelim, turklāt atkrīt arī tādas sadzīviskas ķibeles kā vadu sapiņķerēšanās un citas.

„Tendences liecina, ka bezvadu uzlādes lādētāji visbiežāk tiek izmantoti darbā. Tas dienas gaitā ļauj ne tikai koncentrēt uzmanību uz svarīgākām lietām par viedtālruņa baterijas stāvokli, bet arī ērti veikt un atbildēt uz zvaniem brīdī, kad telefons lādējas,” saka Māris Ķikāns, Samsung Electronics Baltics Telekomunikāciju vadītājs Baltijas valstīs, un piebilst, ka ar jauno Galaxy Note8 viedtālruni Samsung turpina paplašināt bezvadu uzlādes ierīču klāstu. Turklāt līdzās bezvadu uzlādei arī citi tā produktivitātes rīki, piemēram, S Pen irbulis un DeX dokstacija, Galaxy Note8 padara par sabiedroto ikdienas darbā.

Drošība
Domājot par drošību, auto ražotāji BMW, Lexus un Audi savos automobiļos ieviesuši bezvadu uzlādes tehnoloģiju. Tas ļauj izvairīties no potenciāli riskantām situācijām, kad autovadītājām paralēli skatienam uz ceļu savu uzmanību nepieciešams vērst uz uzlādes vada un pieslēgvietas meklēšanu un telefona saslēgšanu. Ar bezvadu uzlādes tehnoloģiju viedtālruni atliek tikai novietot uz elkoņu balsta.

Neierobežotas iespējas
Bezvadu uzlādes tehnoloģijas par ikdienu kļūst arī dažādās sabiedriskās vietās, piemēram, Starbucks un Mc’Donalds savās kafejnīcās un restorānos visā pasaulē piedāvā viedtālruni uzlādēt paralēli kafijas pauzei vai maltītei. ASV šādi lādētāji izvietoti arī lidostās, un tiek prognozēts, ka tuvākā nākotnē tie kļūs pieejami arī citās publiskās vietās – iepirkšanās centros, bibliotēkās un citviet.

 

 
Visi komentāri
 
Draiveris 12.septembris 2017 10:43
0 0 Atbildēt

Kādi ir enerģijas zudumi salīdzinājumā ar tiešo vadu? Pieļauju, ka nebūtiski, bet tāpat interesē.

arko2 12.septembris 2017 11:19
5 0 Atbildēt

Vads nekur nepazūd. Mainās tikai tas, ka kastīte tagad ir telefona galā, nevis rozetes. Vai arī kāds ir izdomājis kā bez vada nogādāt 220v līdz "bezvadu" lādētājam?

Bils 12.septembris 2017 13:06
0 0 Atbildēt

Pusotru gadu jau lietoju Samsung bezvadnieku autiņā. Ērti un parocīgi. Lādēju caur USB auto multimēdijas ligzdu, tur tad to arī atslēdzu un pieslēdzu, jo visu laiku nav nepieciešamība lādēt.

gunbox 12.septembris 2017 13:38
5 0 Atbildēt

Njā. Nedaudz tā kā vairāk info varētu ievākt, pirms ko šādu rakstīt. Vads nekur nepazūd. Tikai atkrīt spraušana ligzdā. Vienīgais plus, ja kādā elektroiekārtā, kurai pašai ir savs vads, ir ievūbēta QI lādēšanas iekārta.

Fakts - lādējas telefons lēnāk, kā ar vadu.

Tālāk... Samsung nav pirmais, kurš bezvadu lādēšanu uzsācis. Tehnoloģija no 2008 gada. 2012 gada ražojums Nexus 4 viens no populārākajiem ar bezvada lādēšanu. Kā arī Nokia Lumia 920; 810. Pēc tam LG G2. Samsung ar savu S6 ir visu balli nokavējis.

ebay 12.septembris 2017 17:59
0 1 Atbildēt

Ķīnieši bezvadu lādētājus tirgo jau pārdesmit gadus. Var dabūt gandrīz jebkuram telefonam un ne tikai.

gunbox 13.septembris 2017 9:42
0 0 Atbildēt

Nav nekādi pārdesmit - tehnoloģija ir 9 gadus veca, ievērības cienīgi qi lādēt palika tikai pirms 5 gadi, jo pirms neviens īsti nepirka virs 12€. Tagad jau var pat par 1.5€ iegādāties.

darklight 12.septembris 2017 19:48
0 0 Atbildēt

Kamēr tā bezvadu lādēšana nebūs iebūvēta pašā telefonā, tikmēr bezjēdzīgs pasākums, domāts gīkiem un hipsteriem.

Kanibaals 12.septembris 2017 22:50
1 0 Atbildēt

Baterijā tas ir jāiebūvē apejot telefonu kā tādu.

gunbox 13.septembris 2017 9:50
0 0 Atbildēt

Kuram ir defaultā paredzēta, tam arī ir iebūvēta. Es teiktu, kamēr bezvadu lādēšana nav visos telefonos, tikmēr pasākums ir bezjēdzīgs, lai vispār to pieminētu. Cits skatījums - ja lieto aizsargvāciņu, tad zem tā var pabāzt lādēšanas plāksnīti un iespraust USB. Vienīgais, tad katrā lokācijā jābūt pa qi stacijai. Man ir telefons ar 6000mAh baču un tas nav aktuāls jautājums, bet visiem plānā dēlīša glāstītājiem ar saviem 2500, ar kuru jāskrien pēc kārtējās dienas devas pie kabeļa, varētu būt ērtāk, ja darbā vai mājās ikreiz uzsvied uz qi lādētāja.

Kanibaals 14.septembris 2017 9:57
0 0 Atbildēt

>Man ir telefons ar 6000mAh

Sorry tev ir planšete

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti