5G ēra ir šeit – Huawei prezentē jauno Kirin 990 čipkopu 1

 

Foto: Publicitātes attēls

7.septembris 2019 10:30

Mazāks enerģijas patēriņš, uzlabota skaņas un foto pieredze, augstas kvalitātes mobilā spēļošana – tās ir tikai dažas no inovācijām, ko piedāvā šodien Eiropas lielākajā tehnoloģiju izstādē IFA 2019 Berlīnē prezentētā jaunākā Huawei čipkopu sērija – Kirin 990 un Kirin 990 5G versija.

Huawei Consumer Business Group izpilddirektors Ričards Ju prezentācijas laikā iepazīstināja ar Kirin 990 5G –  jauno čipkopu, kas iezīmē 5G ēras sākumu.

Kirin 990 (5G) ir pasaulē pirmā 5G čipkopa, kas ļaus lietotājiem piekļūt nevainojamai 5G savienojamībai," IFA 2019 izstādē sacīja Huawei Consumer Business Group izpilddirektors Ričards Ju. “Lai uzlabotu 5G pieredzi 5G laikmetā, Kirin 990 (5G) ir pilnībā modernizēts veiktspējas un enerģijas efektivitātes, kā arī AI skaitļošanas un ISP ziņā, paceļot mobilo tālruņu pieredzi jaunā līmenī.”

Pasaulē pirmā 5G čipkopa ar nevainojami ātru 5G savienojamību

Izmantojot 7nm un EUV ražošanas procesu, Kirin 990 (5G) ir integrēts ar 5G modemu, lai panāktu mazāku platību un zemāku enerģijas patēriņu. Tas ir pirmais pilnfrekvences 5G čipkopa, kas atbalsta gan nesavrupo (NSA), gan savrupo (SA) uzbūvi, kā arī TDD/FDD pilnfrekvenču joslas, ļaujot tam pielāgot dažādus tīklus un tīklošanas režīmus. Pateicoties 7nm 5G multi-režīma mikroshēmojumam Balong 5000, Kirin 990 (5G) sasniedz maksimālo lejuplādes ātrumu 2,3 Gbit/s, kā arī augšuplādes maksimālo ātrumu 1,25 Gbit/s.

Kirin 990 (5G) pirmais piedāvā divkodolu neironu čipkopu, kura pamatā ir Da Vinci arhitektūra. Divkodolu procesora lielais kodols nodrošina izcilu veiktspēju un energoefektivitāti pie smagas un intensīvas noslodzes, savukārt mazais kodols ievieš īpaši zemu enerģijas patēriņu, pierādot Da Vinci arhitektūras radīto precīzo skaitļošanas jaudu. Kirin 990 izmanto 16 kodolu Mali-G76 grafisko procesoru un sistēmas līmeņa viedkešatmiņu, lai īstenotu viedo plūsmas sadali, efektīvi samazinot enerģijas patēriņu. Lai nodrošinātu kvalitatīvu un aizraujošu spēļu pieredzi, Kirin 990 (5G) atbalsta Kirin Gaming + 2.0, kas nodrošina efektīvu sadarbību starp aparatūras infrastruktūru un risinājumiem.

Modernizētais ISP 5.0 nodrošina lielisku fotografēšanas pieredzi

Kirin 990 (5G) piedāvā pilnīgi jaunu ISP 5.0, kas nodrošina bloka atbilstību un 3D filtrēšanu (BM3D), profesionāla līmeņa aparatūras trokšņa samazināšanu (NR) un divdomēnu video NR, kas palīdz nodrošināt detalizētākus attēlus un video pat slikta apgaismojuma apstākļos. MI atbalstītais reāllaika video pēcapstrādes režīms pielāgo attēla krāsu pēc kadra, lai sniegtu filmu cienīgu skatīšanās pieredzi. Savukārt HiAI 2.0 ir uzlabots, lai nodrošinātu augstākās klases struktūru un operatoru savienojamību, atbalstot aptuveni 300+ operatorus. Uzlabotais HiAI 2.0 atbalsta starpsavienojumu ar visiem modeļiem, nodrošinot izstrādātājiem jaudīgākas un pilnīgākas rīku ķēdes un veicinot AI lietojumprogrammu pielietošanas izstrādi.

 
Visi komentāri
 
650 7.septembris 2019 13:11
0 1 Atbildēt

Te izskatās tā, ka pirms 5gadiem (kas pa zīmīgu burtu salikumu;) pazudušie semikonduktoru jomā talantīgie 20gab ķīniešu izcelsmes aviopasažieri ir pie labas veselības un uzcītīgi strādā.Gan jau ka arī viņu vestā bagāža ir labi saglabājusies.Ok..

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 4

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti