Seši padomi sava telefona foto galerijas sakārtošanai 2

 

Foto: Publicitātes attēls

LG | 27.novembris 2019 13:21

Kad mūsu rīcībā ir mobilie telefoni ar augstas kvalitātes kamerām, mēs ļoti daudz fotografējam dzīves lielos un mazos mirkļus. Ir brīnišķīgi iemūžināt visus sīkumus, taču pēc kāda laika attopamies ar neskaitāmiem paziņojumiem par to, ka telefona atmiņa ir pilna.

Tomēr vēl nepatīkama situācija ir tad, kad pirms ilgāka laika iemūžināto attēlu nav iespējams atrast starp simtiem vai tūkstošiem fotogrāfiju. LG Electronics (LG) ir apkopojis padomus, kas ikdienā palīdzēs optimizēt ikviena viedtālruņa lietotāja foto galeriju.

Atlasi favorītus

Vieglākais solis, ar kuru uzsākt savas telefona galerijas strukturēšanu, ir izvēlēties fotoattēlus, kas ir vissvarīgākie, piemēram, atzīmējot tos ar zvaigznīti vai sirsniņu, kas nozīmē, ka šie attēli automātiski pievienoti favorītu (Favorites) mapītei.  Regulāra bilžu caurskatīšana, vislabāk neilgi pēc jaunāko foto uzņemšanas, palīdz uzreiz sakārtot fotogrāfijas, neuzkrājot 10 vienādas bildes.

Izveido tematiskus albumus

Kad esi atlasījis savus favorītus, sadali bildes atsevišķos albumos. Vari izveidot atsevišķas mapes, kas ir veltītas dažādiem notikumiem – dzimšanas dienām, ģimenei, konkrētiem ceļojumiem vai pasākumiem ar kolēģiem. Šādi viss kļūst pārskatāmāks un īpašās bildes būs daudz vienkāršāk atrast.

Uzglabā bildes kaut kur citur

Ja tomēr šķiet, ka visas telefonā esošās bildes ir vienlīdz svarīgas un nespēj no tām šķirties, uzglabā tās kādā citā ierīcē, piemēram, datorā, planšetē vai ārējā atmiņā (zibatmiņā, ārējā cietajā diskā). Tiem, kuri ir tehnoloģiju fani un nevēlas neko glabāt taustāmā formātā, var izmantot programmas, piemēram, failu glabāšanu mākoņa servisos (Dropbox, Google Drive, OneDrive).

Izmanto savus sociālos tīklus labākajām bildēm

Veids, kā vēl atlasīt savas labākās bildes, ir tās publicēt savos sociālo tīklu kontos – Facebook vai Instagram. Tur šīs bildes būs gan redzamas citiem, gan arī būsi tās “saglabājis” un neaizpildīsi savu telefona atmiņu. Pārdomāti iestatot ielādēto bilžu pieejams sociālos tīklos, var kontrolēt to, kas redz un kas neredz ielādētās fotogrāfijas.

Nebaidies no dzēšanas pogas

Atbrīvojies no bildēm, kas ir miglainas, neizdevušās un neizraisa patīkamas emocijas. Kuram gan telefonā ir vajadzīgas 15 gandrīz vienādas bildes? Kad pēdējo reizi apskatīji attēlus no Jaungada salūta? Noteikti atbrīvojies no attēliem, kas ir vienādi. Un brīdī, kad tomēr pārdomāsi par izdzēstajām bildēm, 30 dienu laikā varēsi tās atjaunot no dzēsto materiālu mapes. Ieteikums – labs laika kavēklis ir savu fotoattēlu krātuves iztīrīšana, braucot sabiedriskajā transportā vai ceļojot ar lidmašīnu, atbrīvojot vietu jaunām atmiņām.

Attīsti bildes taustāmā formātā

Mūsdienu digitālajā laikmetā bildēm taustāmā formātā ir daudz lielākā vērtība, tāpēc, ja esi ņēmis vērā padomu numur divi un izveidojis tematiskās mapītes, tad iesakām izveidot arī mapīti – fotogrāfijas attīstīšanai – attīsti savas mīļākās bildes, ierāmē tās vai glabā foto albumā.

 
Visi komentāri
 
Krotow 3.decembris 2019 17:59
0 0 Atbildēt

Varu derēt ka tie, kuri bildē pilnīgi visu un katru skatu ašpadsmit reizes, šādus rakstus nelasa Taču pāris punkti ir pareizi - bildēt mazāk un uzreiz mest ārā bez žēlastības visu, kas īpaši nav nepieciešams. Pie reizes izvairīsies no mākoņa pietiršanas (aktuāli tiem, kuri telefonbildes sinhronizē ar Google u.tml.) un skandāliem dēļ virtuālajos plašumos aizklīdušām tusiņa vēmekļplikbildēm.

No digitālās drazas pilnībā izvairīties laikam var tikai noņemot cacām un cacaiņiem viedtelefonus.

chils 9.februāris 2020 16:57
0 0 Atbildēt

krotofs tāds gudrs, ka mīst gribās

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti