Huawei laiž klajā pirmo jaunās P sērijas viedtālruni P40 lite (+ FOTO) 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Huawei | 23.marts 2020 11:46

Huawei iepazīstinājis pasauli ar jauno P40 lite viedtālruni, kas ir pirmais gaidāmās P40 sērijas pārstāvis.

Tā satriecošais dizains, novatoriskā aizmugurējā četrkāršā kamera, ietilpīgais akumulators un jaudīgais Kirin 810 procesors uzlabos jebkura lietotāja pieredzi, piedāvājot īpaši vērtīgas funkcijas jaunākajai tālruņu lietotāju  paaudzei, kam patīk brīvajā laikā spēlēt spēles, kā arī tvert un dalīties visos ikdienas mirkļos.

Saredzi vairāk ar četrkāršo mākslīgā intelekta (MI) kameru

Jaunais P40 lite viedtālrunis aprīkots ar 48 MP galveno fotokameru, kas atbalsta Huawei jaunāko daudzkadru kompozīciju (multiframe composition) tehnoloģiju, un spēj radīt attēlā apbrīnojamas krāsas, savienojot vairākus secīgi uzņemtus fotoattēlus. “Līdz ar iespaidīgu galveno kameru, tālrunis aprīkots arī ar 8 MP ultra platleņķa objektīvu, kas piedāvā 120° redzes lauku, lai iemūžinātu neaizmirstamas ainavas, arhitektūru un grupu fotoattēlus. Savukārt makro objektīvs fokusējas uz objektiem, kas atrodas pat nieka 4 cm attālumā, pievienojot vēl plašākas fotografēšanas iespējas jau tā jaudīgajai tālruņa kamerai,” stāsta Huawei produktu apmācību vadītājs Latvijā Aleksandrs Jekimovs. P40 lite tāpat aprīkots ar bokē (bokeh) objektīvu, kas kopā ar MI imitē dabisku attēla dziļuma efektu, lai uzņemtu portretus vēl augstākā kvalitātes līmenī un radītu dabisku fona izplūduma efektu.

Huawei P40 lite kamera no saviem priekštečiem izceļas ar jauno super-nakts režīmu (Super Night Mode). “Četrkāršā kameras sistēma lietotājiem piedāvā vēl nebijušu super-nakts režīmu, lai kvalitatīvus attēlus varētu uzņemt arī diennakts tumšajā stundā pēc saules rieta. Savukārt MI iespējotā attēla stabilizācijas tehnoloģija ļauj lietotājam bez problēmām uzņemt skaidrus attēlus bez statīva palīdzības arī naktī, nodrošinot lielāku dinamisko diapazonu asākām fotogrāfijām,” piebilst A. Jekimovs.

Tāpat viedtālrunis atbalsta jaudīgu MI video redaktoru, ko var izmantot fona mūzikas pievienošanai un video ierakstu saīsināšanai, padarot sociālo tīklu satura izveidi lietotājiem vēl draudzīgāku un sniedzot iespēju radīt kino līmeņa cienīgus video neatkarīgi no lietotāja atrašanās vietas.

Jaudīga un netraucēta izklaide it visur

Huawei P40 lite ir aprīkots ar jaudīgo Kirin 810 čipkopu, kas optimizē ne vien ierīces efektivitāti, bet arī MI apstrādi. Salīdzinot ar 8nm mikroshēmām, Kirin 810 ir par 50 % lielāks tranzistoru blīvums un tas piedāvā par 20 % mazāku enerģijas patēriņu.

Līdz ar sistēmas līmeņa MI plānošanas astoņu kodolu centrālo procesoru (CPU) un Mali-G52MP6 grafisko procesoru (GPU), tālrunis sniedz izcilas un plašas skaitļošanas iespējas, kā arī lieliski apstrādā grafiskās detaļas. “Zem P40 lite vāciņa ir pietiekami daudz jaudas pat visprasīgākajām spēlēm, jo jaunās paaudzes GPU turbo tehnoloģija nodrošina ne vien HD grafiku, bet arī kadra ātruma palielināšanu un akumulatora enerģijas patēriņa samazināšanu, lai lietotājs bez jebkādas aizķeres varētu netraucēti spēlēt savas mīļākās spēles,” stāsta A. Jekimovs.

Vēl viens patīkams pārsteigums visiem lietotājiem, kas bieži aizraujas ar mobilajām spēlēm, ir tālruņa piedāvātā iespēja spēļu lietotāja saskarnē pievienot WhatsApp tērzēšanas lodziņu un elastīgi pielāgot tā lielumu un atrašanās vietu. Tādā veidā lietotāji var vienlaikus spēlēt un komunicēt, nepalaižot garām jautrākos spēļu brīžus.

Lai viedtālrunis vienmēr būtu gatavs darbībai, tam jābūt aprīkotam ar augstas ietilpības akumulatoru un gana lielu krātuvi. Huawei P40 lite ir aprīkots ar ietilpīgu 4200 mAh akumulatoru, kas nodrošina, ka ar vienu uzlādi pietiks visai dienai. Taču nav jāuztraucas arī tad, ja gadīsies par uzlādi piemirst, jo, pateicoties TÜV Rheinland sertificētajai 40W Huawei SuperCharge uzlādei, 70 % akumulatora iespējams uzlādēt nieka 30 minūšu laikā.

Neatkārtojams dizains un izcilas pašbildes naktī

Huawei P40 lite ir aprīkots ar visprogresīvāko 6,4 collu Huawei Punch pilnskata (FullView) ekrānu, kas ierīci padara ne vien acīm, bet arī taustei ļoti patīkamu. Huawei Punch pilnskata ekrāns atbalsta Full HD+ izšķirtspēju un plašu krāsu gammu, turklāt tam piemīt augsta ekrāna un korpusa attiecību - 90,6 %, kas nodrošina ļoti ērtu skatīšanās pieredzi.

Savukārt Huawei P40 lite priekšējā kamera ir aprīkota ar super nakts pašbildes režīmu (Super Night Selfie 2.0), kas izgaismo lietotāja seju, lai uzņemtu satriecošas pašbildes arī vāji apgaismotās vietās. Izmantojot uzlabotus MI algoritmus, kamera optimizē gan objekta, gan fona apgaismojumu, lai lietotājs ar minimālu piepūli varētu uzņemt patiesi lieliskas pašbildes.

Huawei P40 lite būs pieejams trīs metāliski izgaismotās krāsās - pusnakts melnā (Midnight Black), sakuras rozā (Sakura Pink) un sulīgi zaļā (Crush Green). Tāpat viedtālruņa sānā iestrādāts inovatīvs nospiedumu sensors, lai tālruni varētu atbloķēt acumirklī ar vienu pieskārienu.

Gudra pieredze rada gudru dzīvesveidu

Pateicoties EMUI10 lietotāja saskarnei, Huawei P40 lite piedāvā daudz skaidrāku, intuitīvāku un lietotājiem draudzīgāku dizainu. Jaunais žurnāla izkārtojums sakārto lietotāja saskarnes elementus viegli pārskatāmā veidā, lai pāreja starp lietotnēm būtu vienkārša un dabiska. Savukārt tumšais režīms ir pielāgots tam, lai nodrošinātu labāku teksta salasāmību, lasīšanas komfortu un vispārēju ērtību visā lietotāja saskarnē.

Tāpat P40 lite viedtālrunis izmanto Huawei izveidoto AppGallery lietotņu veikalu, kas savā krātuvē iekļauj jau vairāk kā 55 000 lietotnes. Ikvienam lietotājam tajā ir iespēja atrast un lejuplādēt sev nepieciešamos ikdienas un izklaides rīkus, starp kuriem atrodas gan lokāli nozīmīgas, gan pasaulē plaši atpazīstamas lietotnes. Jāpiebilst, ka katrā valstī, tostarp Latvijā, darbojas īpaši nokomplektētas darbinieku komandas, kas uzlabo lietotāju pieredzi, pievienojot AppGallery veikalam arvien vairāk vietējo lietotņu. Huawei AppGallery jau pieejams vairāk nekā 170 valstīs un tā lietotāju loks sasniedzis vairāk nekā 400 miljonus aktīvo lietotāju mēnesī. Informāciju par AppGallery un citiem Huawei jaunumiem var atrast kopienas vietnē.

 

Foto: Publicitātes attēls

 
Visi komentāri
 
Skābene 23.marts 2020 12:31
0 0 Atbildēt

Un kā ar Android servisiem šitam brīnumam?

Huawei savās preses relīzēs par šo nerunā!

hmm 23.marts 2020 21:53
0 1 Atbildēt

Labi superuser kameras 4 kāršu, bet ne vārda vai piezvanīt ar viņu var kā dzird sarunu biedru.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti