Amerikāņu telefoni nav droši, droši ir krievu un ķīniešu: Kremļa darbiniekiem jāatbrīvojas no "iPhone" tālruņiem 9

 
Nozare.lv | 21.marts 2023 14:28

Krievijas prezidenta administrācijas darbinieki saņēmuši rīkojumu līdz marta beigām nomainīt savus "iPhone" telefonus pret kādas citas markas viedtālruņiem, vēsta Krievijas laikraksts "Kommersant", atsaucoties uz avotiem.

"Ar aifoniem ir cauri. Vai nu izmest, vai atdot bērniem. To marta laikā būs jāizdara visiem," sacījis viens no sarunbiedriem.

Šāda prasība amatpersonām izteikta seminārā Kremļa administrācijas iekšpolitiskā bloka darbiniekiem, kas marta sākumā noticis Piemaskavā.

Prasība atteikties no "iPhone" tālruņiem saistīta ar drošības apsvērumiem, sacīja "Kommersant" sarunbiedri.

Kremlī uzskata, ka "iPhone" telefoni lielākā mērā nekā citu marku viedtālruņi pakļauti riskam, ka tos var uzlauzt un izspiegot Rietumu izlūkdienesti.

Kremļa darbiniekiem ieteikts iegādāties telefonus ar operētājsistēmu "Android", tās Ķīnas analogiem vai Krievijas uzņēmuma izstrādāto "Aurora".

Kremlis, iespējams, iepirks jaunus "drošus" telefonus, lai atvieglotu atteikšanos no amerikāņu ierīcēm.

Kopš pagājušā gada beigām Krievijas valdība ar tirgus dalībniekiem apspriež iespējas izveidot Krievijā suverēnu mobilo ekosistēmu, kuras pamatā būtu no Rietumu informācijas tehnoloģiju milžiem neatkarīgas tehnoloģijas.

Saistībā ar šiem pūliņiem tapusi arī operētājsistēma "Aurora"

Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pirmdien sacīja, ka nevarot apstiprināt informāciju par prasību atteikties no "iPhone' tālruņiem. Viņš arī apgalvoja, ka prezidenta administrācijas darbinieki neizmantojot mobilos telefonus, lai nodotu dienesta informāciju.
 

 
Visi komentāri
 
vietējais 21.marts 2023 14:56
4 5 Atbildēt

iPhone ir etalons, ja vajag kolektīvi vadīt pakļautībā esošos dabiniekus. Var pārņemt ierīces vadību un čakarēt dzīvi visiem un uzreiz. Citiem vārdiem, iPhone gadījumā par privātumu ne-savā ierīcē vari aizmirst! Tinderim labāk Samsung izmantot.

Krotow 21.marts 2023 17:37
1 0 Atbildēt

te drīzāk pie vainas bija no vienas puses bailes no tā ka Apple pec ASV gosdepa rīkojuma padarīs lācīša alkoholiķa un viņa draugu telefonus par dārgiem papīru piespiedējiem. Un no otras - vēlme izspiegot savus vergus pa tiešo caur savu "Red Flag" OS klonu.

R(8) 21.marts 2023 17:57
4 1 Atbildēt

Pec taviem komentariem var redzet , ka esi Tinder lietotajs un tev patik sarakstities ar chatbot gpt , jo tur neviens sieviesu perfils nav reals

ChatGPT 21.marts 2023 20:00
1 4 Atbildēt

Vecais krabi tu nopietni?

Varbūt vienkārši esi par vecu un nederīgu, tādēļ neviena neielaižas sarunās

R(8) 21.marts 2023 17:44
8 1 Atbildēt

Pareizi ir Putin , citadi galigi biji izlutinajis padomju cilveku ar visadiem rietumu labumiem , tak tautai par sauso ateju setas sturi un dusas vieta blodu ar aukstu udeni un garam rindam pie veikala ar vadona bildi kabata , tak neko vairak nevajag , spied gazi grida , ta lai tauta riktigi izbauda to Z un rietumi aiz skaudibas nosprags un dolars sabruks

wons 21.marts 2023 20:39
0 0 Atbildēt

Vai tiešām Android ir drošāks par Iphone ? Pieturējos pie domas, ka Iphone tomer ir drošāks ja.

Krotow 22.marts 2023 9:29
2 0 Atbildēt

iPhone var masveidā padarīt par ķieģeli, "palūdzot" Apple nobloķēt tos visiem konkrētā reģiona lietotājiem. Tas ir galvenais no kā kremlī raustās.

mnde 22.marts 2023 11:16
0 0 Atbildēt

nedomāju ka andrīti nevar pataisīt par tādu pat "andrjuhu" - salvešu piespiedēju āra kafejnīcā.

pie kam andrīti uzlauzt esot vienkāršāk un to var izdarīt arī trešās puses...

Krotow 23.marts 2023 20:29
0 0 Atbildēt

Andrīti tomēr ir vieglāk atķieģeļot atšķirība no iegrauztā augļa.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti