LG uzsāks 8K OLED un NANOCELL televizoru tirdzniecību (+ FOTO) 2

 

Foto: Publicitātes attēls

LG | 5.septembris 2019 11:06

LG 8K televizori sasniedz un pārsniedz nozares standartus attiecībā uz reālas 8K iz-šķirtspējas noteikšanu

 

LG Electronics (LG) šogad vairākās pasaules valstīs, sākot ar Austrāliju, Vāciju, Franciju, Lielbritāniju un ASV, tirdzniecībā laidīs pasaulē pirmo 8K OLED televizoru (modelis 88Z9) un LG 8K NanoCell televizoru (modelis 75SM99).

LG pakāpeniski kļūst par 8K tehnoloģiju līderi, un LG 8K televizori arī spēj pārsniegt Informācijas displeju mērījumu standarta (IDMS) izšķirtspējas kritērijus, ko noteikusi Starptautiskā Displeju metroloģijas komiteja (ICDM), kas norāda, ka noteiktā displeju izšķirtspēja ir ne tikai atkarīga no konkrētu pikseļu skaita sasniegšanas vai pārsniegšanas, bet arī no tā, vai šos pikseļus iespējams pienācīgi atšķirt vienu no otra, lai sasniegtu šo noteikto izšķirtspēju.

ICDM ir noteikusi kontrasta modulācijas (CM) mērījumu, kas precīzi un kvantitatīvi nosaka to, cik blakus esošie pikseļi ir izšķirami viens no otra. Lai jebkurš televizora displejs spētu nodrošināt izšķirtspēju, kas tiek norādīta ar tā pikseļu skaitu, ICDM pieprasa, lai minimālā CM vērtība pārsniegtu 25% attēliem un 50% tekstam. Testos, kas veikti saskaņā ar universāli noteiktajiem nozares standartiem, gan LG SIGNATURE OLED 8K, gan LG 8K NanoCell televizors sasniedzis CM vērtības 90% diapazonā, garantējot, ka skatītāji spēs patiesi izbaudīt visas 8K satura papildu detaļas, skatoties savus LG 8K televizorus.

LG 8K televizori pārsteidz ar bagātīgām detaļām un spilgtām, dabiskām krāsām, kas ir apliecinājums LG attīstītajai displeju tehnoloģijai. Kā pasaulē pirmais un līdz šim lielākais 8K OLED televizors – 88 collu lielais LG SIGNATURE OLED 8K (modelis 88Z9) nodrošina 8K Ultra HD izšķirtspēju (7,680 x 4,320) ar 33 miljoniem pašizgaismojošu pikseļu, kas ir 16 reizes vairāk nekā Full HD televizoriem un četras reizes vairāk nekā UHD televizoriem. LG SIGNATURE OLED 8K, kas šogad saņēma iF Dizaina balvu un Red Dot balvu, piemīt izsmalcināts dizains ar matētu alumīnija statīvu, kā arī integrēta 80W skaļruņu sistēma jaudīgam audio.

LG 75 collu lielais 8K NanoCell televizors arī sniedz pilnībā iegrimstošu pieredzi, pateicoties 8K attēlam ar iespaidīgām krāsām, kontrastu un detaļām. LG Nano Display tehnoloģija attēlam sniedz pārsteidzošu asumu patiesi lielā izmērā. Nano Color izfiltrē piesārņojumus, lai uzlabotu krāsu asumu, bet Nano Black, kas ir 8K optimizēta modernizēta Full Array Local Dimming Pro tehnoloģija, precīzi kontrolē televizora aizmugurējo apgaismojumu izteiksmīgākam melnajam tonim un labākam kontrastam.

Abi 8K televizori izceļas ar efektīvu 8K Upscaling tehnoloģiju un uzlabotu trokšņu samazināšanu, kas iepriekšējo četru pakāpju vietā tagad pieejama līdz pat sešām pakāpēm. Tādējādi tiek panākts nevainojams 8K attēls, kad tiek veikta satura konvertēšana no 4K (3,840 x 2,160) vai Full HD (1,920 x 1,080) satura. Šo augstākās klases veiktspēju nodrošina LG otrās paaudzes α (Alpha) 9 Gen 2 8K inteliģentais procesors. LG progresīvais procesors uzlabo attēla un skaņas kvalitāti, izmantojot padziļinātas mācīšanās tehnoloģiju un piekļuvi plašai datubāzei, kas nodrošina tam iespēju atpazīt avota kvalitāti un optimizēt jebkāda veida saturu. α9 Gen 2 8K arī analizē apkārtējos apstākļus, lai vienmēr sasniegtu nevainojamu ekrāna gaišuma līmeni.

Bagātīgs un skanīgs audio papildina pirmšķirīgo televizoru vizuālo veiktspēju, lai skatītājiem sniegtu vēl padziļinātāku pieredzi. Inteliģents algoritms spēj apvienot divu kanālu audio, lai nodrošinātu virtuālu 5.1 pilnapjoma skaņu, sniedzot trīs dimensiju skanējumu, kas atdzīvina filmas, mūzikas un sporta pasākumus. Šiem televizoriem ir arī WiSA Ready funkcija bezvadu mājas kinozālēm ar nesaspiesta formāta 16 bitu audio līdz pat 5.1 kanāliem, kas ir lielisks veids, kā baudīt Dolby Atmos dinamisko un izteiksmīgo skaņu.

Lai garantētu atmiņā paliekošu kino skatīšanās pieredzi, LG 8K OLED un 8K NanoCell televizoriem ir Cinema HDR funkcija, kas atbalsta Dolby Vision un Advanced HDR no Technicolor līdz pat 4K un HLG un HDR 10 līdz pat 8K.

LG savus 8K televizorus arī aprīkojis ar četriem portiem, kas atbalsta HDMI 2.1 specifikācijas, ļaujot skatītājiem baudīt 8K saturu 60 kadros sekundē. LG 8K televizori arī savietojami ar automātiski zemu latentuma režīmu (ALLM), mainīgo atsvaidzes intensitāti (VRR) un uzlabotu audio atgriešanās kanālu (eARC).

Lai nodrošinātu vēl lielākas ērtības, 88Z9 un 75SM99 modeļi atbalsta Apple AirPlay 2 un HomeKit, kas pieejams vairāk nekā 140 valstīs.

Atsevišķos tirgos šie televizori piedāvās iebūvētas Google Assistant un Amazon Alexa versijas, nodrošinot vienkāršu televizoru un savienotu viedo ierīču kontroli ar balsi, tādejādi atvieglojot lietotājiem viņiem vēlamās informācijas iegūšanu.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
wons 5.septembris 2019 17:23
4 0 Atbildēt

Vai filma Limuzīns Jāņu nakts krāsā izvilks maksimālo izšķirtspēju 8k ?

gunbox 5.septembris 2019 17:43
4 0 Atbildēt

Es joprojām īsti neredzu piedāvājumu priekš 4K pat Minecraft kvalitātē, kur nu vēl 8K. Ja nav kas translē, skatīsies Demo rullīti 24h diennaktī?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti