Kam pievērst uzmanību, izvēloties jaunu ledusskapi? Skaidro eksperti 7

 

Foto: Publicitātes attēls

LG | 25.augusts 2021 12:46

Ledusskapis ir viena no svarīgākajām sadzīves tehnikas iekārtām katrā mājoklī, kas mūsdienās pilda ne tikai svaigas pārtikas nodrošināšanas funkciju.

Laikā, kad veikalos pieejami ledusskapji pie kuriem nepieciešams pieklauvēt, lai redzētu ledusskapī esošo saturu, “LG Electronics” eksperti skaidro piecas pazīmes, kurām pievērst uzmanību, izvēloties mūsdienīgu ledusskapi.

Ietilpībai

Ledusskapja ietilpību mēra litros, kas atkarīga no ģimenes locekļu skaita un līdz ar to arī pārtikas daudzuma, kas tiks glabāts ledusskapī. Ja vienam cilvēkam ieteicams izvēlēties ledusskapi ar ietilpību no 40-100 litriem, trijiem 150-250 litriem, tad četru cilvēku ģimenei 250-350 litriem. 

Atvēlētajai vietai mājoklī

Pirms ledusskapja iegādes pārliecinieties, vai jūsu izvēlētais ledusskapja modelis pēc izmēriem būs atbilstošs tam virtuvē paredzētajai vietai, tāpēc pirms tā iegādes svarīgi veikt mērījumus. Veicot mērījumus būtiski noskaidrot, vai ledusskapja durvīm būs nepieciešama vieta, lai tās varētu brīvi atvērt, kā arī ledusskapja augšpusē un aizmugurē būs nepieciešams vismaz centimetrs nost no sienas, mēbeles vai griestiem, lai elektronikas radītais siltums varētu viegli izplūst.

Krāsai

Lai arī ik gadu parādās jaunas ledusskapju dizaina tendences, nerūsējošā tērauda un melnā un baltā krāsa ir kā klasika, kas nekad neizskatīsies bezgaumīgi. Citādāk var būt ar spilgtas krāsas ledusskapjiem – sarkani, zili, dzelteni. Šādas krāsas ledusskapjus ieteicams izvēlēties vien tad, ja virtuves dizains ir pārdomāts un pielāgots tik spilgtam akcentam, pretējā gadījumā var nākties saskarties ar pretēju efektu.

Veidam

Populārākie ir ledusskapji, kuriem saldētava ir augšā vai apakšā, kā arī blakus modeļi jeb saldētava, kas atrodas blakus ledusskapim. Blakus esošajiem modeļiem ir mazākas durvis, kuras atverot aizņem mazāk vietas, taču to ietilpība ir maza un saldētavā nav iespējams ievietot, piemēram, saldēto picu kastes. Ledusskapji, kuriem saldētava atrodas augšpusē bieži vien ir lētāki tomēr dizaina ziņā tie nav tik pievilcīgi. Tajā pašā laikā, ledusskapji, kuriem saldētava atrodas apakšā ir ērtāki, jo atdzesēšanas nodalījums ir viegli pieejams.

Noderīgām funkcijām

Mūsdienu ledusskapjiem ir plašs funkciju klāsts, tāpēc pirms ledusskapja iegādes svarīgi tām pievērst uzmanību, lai saprastu, kuras no tām novērtēsiet visvairāk. Piemēram, izvēloties ledusskapi ar DoorCooling tehnoloģiju, aukstais gaiss tiek pievadīts no ledusskapja augšas, nodrošinot visiem plauktiem vienādu temperatūru un vienmērīgu dzesēšanu, lai pārtikas produkti un ēdieni saglabājas svaigi ilgāku laiku. Tāpat pieejami arī InstaView ledusskapji pa kuru durvīm nepieciešams vien divreiz pieklauvēt, lai caur spoguļstikla paneli varat viegli ielūkoties ledusskapī, neatverot durvis un tādējādi taupot gan elektrību, gan arī laiku.

Savukārt jaunākie ledusskapji aprīkoti arī ar SmartThinQ lietotni, kas ļauj ar viedtālruni ērti regulēt ledusskapja un saldētavas temperatūru attālināti, pat ja neesat mājās. Tāpat tiem piemīt ātrās saldēšanas funkcija, kas īpaši noderēs, lai atdzesētu dzērienus pirms to pasniegšanas viesiem.

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Ledīts 26.augusts 2021 13:36
5 0 Atbildēt

Pag, ar zeltītiem rokturiem un svarovski kriatāliem - tas skaitās stulbi?

Bet pats pērk ar melniem stikliem un staipa uz savu trešo stāvu tos sūdus, tas skaitās normāli?

Pirmkārt samaksā nesējiem, ja nevari iztikt bez čīkstēšanas, otrkārt nedirs...

Ledīts 27.augusts 2021 12:20
3 0 Atbildēt

Tā ir viela/lieta kura aizvieto tavas smadzenes....

gunbox 25.augusts 2021 17:30
2 3 Atbildēt

Ha, es piemēroju dizainu visai tehnikai. Visu melnā stiklā ņēmu. Kad stiepu uz trešo stāvu, gandrīz bez rokām paliku. Un kas - stikla durvis svēra kā 4 veļenes.

Bet kopuma rakstā nav pieminēts, ka katra fīča maksā ļoti dārgi. Kaut arī tehnoloģiski nebūtu jābūt sadārdzinājumam lielākam par saviem 30€. Piemēram nulles kaste - nekas vairāk kā plastmasos niša uz saldētavu ar sensoru un vārstu. Bet maksā +100. Ventilācija jeb sausais vēl +100.

Šodien ja būtu jāiekārto virtuve, noteikti ņemti tikai leduskapi bez saldētavas un saldētavu atsevišķi. Vai nu divdurvnieku. Attiecīgi tas jau aizaug uz 1k. Tik pat labi varētu pieaicināt tos ekspertus, kuri apgalvos, ka bez zeltītiem rokturiem ar svarovski kristālu enģēm leduskapi nemaz nedrīkst iegādāties. Jāsaka kā ir - mistkastes eksperti.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 32

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti