Starptautiskajā elektronikas un tehnoloģiju izstādē “CES 2022” Lasvegasā Sony prezentē jaunākās tehnoloģijas cilvēku iedvesmošanai

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Sony | 6.janvāris 2022 10:55

Kompānija Sony piedalās Starptautiskajā elektronikas un tehnoloģiju izstādē CES® 2022 Lasvegasā, kas šogad norisināsies no 5. janvāra līdz 8. janvārim.

Izstādes laikā Sony vēlas parādīt, kā ar jaunākajām tehnoloģijām un radošumu “piepildīt pasauli ar emocijām un iedvesmot”. Uzņēmums “tuvojas cilvēkiem”, radot jaunu vērtību tehnoloģijām.

Sony preses konferencē pirms izstādes atklāšanas “Sony Group Corporation” priekšsēdētājs Keničiro Jošida (Kenichiro Yoshida) norādīja, ka kompānija sniedz iespēju cilvēkiem veidot dziļāku savstarpēju saikni, kas ir bijis ļoti būtiski pēdējo divu gadu laikā, tādējādi apstiprinot, cik svarīgs ir uzņēmuma mērķis.

Preses konferences laikā tika stāstīts par sadarbību ar dažādiem māksliniekiem un sporta klubiem, piemēram, dziedātāju Adeli un futbola klubu “Manchester City”, kā arī tika iepazīstināts ar jaunākās paaudzes Sony tehnoloģijām, tostarp viedtālruni Xperia PRO-I, dronu Airpeak S1, spēļu konsolēm, kā arī virtuālās realitātes un izsekošanas sistēmām, kas mainīs sporta izklaides nozari. Jošida savu uzstāšanos noslēdza, paziņojot par Sony nākotnes iniciatīvu VISION-S, kuras mērķis ir veicināt mobilitātes attīstību, kā arī kompānijas “Sony Mobility Inc.” dibināšanu 2022. gada pavasarī, kas “pārdefinēs mobilitāti”.

Kompānija piedalās izstādē gan klātienē, gan demonstrē jaunumus tiešsaistes platformā “Sony Square”. Sony izstādē ne tikai vēlas parādīt jaunāko tehnoloģiju funkcijas, bet arī klātienē un tiešraidē demonstrēt, kā tās darbojas un kā cilvēki tās var izmantot reālas pieredzes un iedvesmas gūšanai.

Izstādē prezentētās iniciatīvas un tehnoloģijas:

·         VISION-S – Sony nākotnes iniciatīva, lai veicinātu mobilitātes attīstību. Izstādē tiks prezentēts 5G elektroauto prototips, kas jau ir veicis testa braucienus reālajā vidē uz Eiropas autoceļiem. Sony turpinās izmantot savas progresīvās tehnoloģijas, lai veicinātu pāreju uz elektrisko transportu.

·         Airpeak S1 – Sony profesionālais drons, kas pirmo reizi tiks izstādīts publiski. Airpeak S1 ir pasaulē mazākais drons, ko var aprīkot ar pilnkadra kameru. Dronam ir jaudīgi motori un propelleri, kā arī kvalitatīva vadības sistēma un sensorā tehnoloģija, kas nodrošina dinamisku, precīzu lidojumu un augstu drošības līmeni.

·         PlayStation®5 – jaunajai spēļu konsolei piemīt vēl nebijis darbības ātrums, vizuālā precizitāte un sensorās tehnoloģijas. Spēļu konsoles izveidē ir ievērots piecu dimensiju princips, lai nodrošinātu reālistisku pieredzi, un tās veiktspēja tiks prezentēta arī izstādē.

·         Crystal LED theater – izstādē tiks uzstādīts jaunākās paaudzes LED ekrāns ar augstu izšķirtspēju, kurā tiks prezentētas jaunākās Sony tehnoloģijas:

o   Virtual Production – attēlveidošanas tehnoloģija, kas palīdz filmēšanas laikā izvairīties no ierobežojumiem, ko var radīt laikapstākļi vai vides pieejamība, lai tiktu saglabāta reāllaika izšķirtspēja, nesamazinātos attēla kvalitāte un mākslinieki varētu sevi radoši izpaust;

o   “Hawk-Eye” izsekošanas sistēma – “Hawk-Eye” sistēma ir tehnoloģija, kas ļauj precīzi izsekot sportistu un objektu kustībām tiešraidē un pēc tam tās attēlot virtuālā veidā;

o   Virtuālā fanu iesaistes sistēma – nākamās paaudzes tiešsaistes fanu kopienas platforma, kas radītu jaunu sporta izklaides veidu. Izmantojot Sony attēlveidošanas un sensorās tehnoloģijas, kā arī “Hawk-Eye” tehnoloģiju, fiziskā sporta pasaule tiks integrēta digitālajā vidē. Šobrīd šī sistēma tiek pārbaudīta, sadarbojoties ar Manchester City futbola klubu.

·         STARSPHERE projekts – izstādes laikā tiks prezentēts nanosatelīta makets, kas būs aprīkots ar Sony fotokameru un kuru ir plānots palaist kosmosā 2022. gadā. Ar satelīta palīdzību cilvēki paši varēs vadīt satelītu un uzņemt fotoattēlus no kosmosa. Sony šī projekta laikā vēlas iedvesmot cilvēkus un pietuvināt kosmosam.

Tiešsaistes platformā “Sony Square” prezentētās tehnoloģijas:

·         BRAVIA XR™ televizoru klāsts ar XR Backlight Master Drive tehnoloģiju jaunajos Mini LED modeļos – jaunākās paaudzes televizoros ir iestrādāts kognitīvais Processor XR™, kas saturu atveido tā, kā to redz un dzird cilvēks. XR Backlight Master Drive tehnoloģijā tiek izmantots aptumšošanas algoritms, lai ar absolūtu precizitāti kontrolētu tūkstošiem mini LED gaismas diodes, tādējādi nodrošinot dziļus melnos toņus, nepārspējamu krāsu paleti, spilgtumu un reālistisku pieredzi.

·         360 grādu Reality Audio tiešraide ar telpiskās skaņas tehnoloģiju – tiešraides laikā tiks izmantota Sony 360 grādu telpiskās skaņas tehnoloģija, lai demonstrētu, cik reālistisku klātbūtnes sajūtu spēj radīt Sony tehnoloģijas.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti