«Punktiniekiem» turpmāk obligāti būs jāapmeklē apmācības kursi 20

 
5.februāris 2009 12:21

Ar jauniem grozījumiem „Pārkāpumu uzskaites punktu sistēmas piemērošanas noteikumos” noteikts, ka tiklīdz transporta līdzekļa vadītājs būs sakrājis noteiktu daudzumu pārkāpumu uzskaites punktu, tam tiks nosūtīts uzaicinājums apmeklēt apmācības kursus, lai nokārtotu teorētisko un praktisko eksāmenu.

Ja transportlīdzekļa vadītājs būs sakrājis 8 punktus, tam būs jāapmeklē teorētiskie kursi, kā arī jāapgūst praktiskas zinības par drošu transportlīdzekļa vadīšanu. Savukārt, ja tam būs 12 punkti, papildus teorētiskajam eksāmenam tiks noteikts arī transportlīdzekļa vadīšanas pārbaudījums.

Paziņojums par apmācību apmeklēšanu un eksāmenu kārtošanu pārkāpējiem tiks nosūtīts uz deklarēto dzīvesvietu. Tiem transportlīdzekļu vadītājiem, kas laikā apmeklēs tiem noteiktos kursus vai nokārtos eksāmenus, tiks dzēsti 2 pārkāpumu uzskaites punkti. Savukārt, ja persona ignorēs uzvedības ietekmēšanas līdzekļus vai noteiktajā laika periodā nenokārtos eksāmenus, tiks piešķirti 2 papildus punkti.

Jāpiebilst, ka turpmāk pārkāpumu uzskaites punkti tiks piešķirti arī mopēdu vadītājiem.

Atgādinām, ka maksimālais soda punktu skaits jaunajiem vadītājiem, kuru stāžs ir mazāks par 2 gadiem, maksimālais pieļaujamais soda punktu skaits ir 10, bet vadītājiem ar stāžu lielāku par 2 gadiem – 16 pārkāpumu uzskaites punkti.

Grozījumus paredz 2009. gada 27. janvārī pieņemtais Ministru kabineta noteikumu projekts „Grozījumi Ministru kabineta 2004. gada 21. jūnija noteikumos Nr.551 „Pārkāpumu uzskaites punktu sistēmas piemērošanas noteikumi””, kas stājas spēkā šī gada 1.jūnijā.
 
20 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
266583. viesis 10.februāris 2009 18:39
1 0 Atbildēt

to IkdienasViesim

Nestreso,driiz jau arii izdomaas par,brauksanu smigaa ar velosipeedu,sodiit ar punktiem un pluss veel buus jaaiziet drosaa brauksanas skola!

zigis

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti