«Renault» piemērojas ekonomiskajai situācijai

 
24.aprīlis 2009 10:53

Lai īstenotu vienu no oriģinālākajiem plāniem Renault Grupas vēsturē, Renault mārketinga departaments ir izvirzīji ambiciozus mērķus šim gadam. Bez tam šim projektam piesaistīti lieli resursi, kas jau pamazām sāk atmaksāties un nest augļus.

Piemērojoties ekonomiskajai situācijai, Renault palielina Grupas atpazīstamību digitālajā mērķauditorijā, iepazīstinot ar diviem internetā balstītiem produktiem: Renaultveikalu (Renaultshop) un Renault TV.

Uzvaroša stratēģija 2008. gadā

Pērn daudz tika darīts, lai Renault klātbūtne virtuālajā vidē kļūtu krietni pamanāmāka – tika izveidotas jaunas versijas reģionālajām pārdošanas mājas lapām renault.valsts un dacia.valsts. Tika izveidotas 15 mini mājas lapas, kas veltītas atsevišķiem produktiem. Sadarbībā ar Microsoft mājas lapas www.new-megane.com un www.new-laguna.com tika papildinātas ar Silverlight tehnoloģiju un DeepZoom un Microsynth iespējām, ļaujot lietotājam ieraudzīt automašīnas līdz pat neiedomājamākajām detaļām un izveidot 3d attēlus.

Bez tam parakstīti divi ļoti būtiski sadarbības līgumu. Sadarbība ar Elenu Makarturu (Ellen MacArthur), pazīstamu jahtu speciālisti, simbolizē Renault saistības pret vidi un Renault ECO 2 zīmi. Bez tam noslēgta sadarbība ar Electronic Arts, izvietojot jauno Megane Coupe vienā no slavenākajām autosacīkšu videospēlēm pasaulē „Need for Speed”. Tādējādi Renault plāno iekarot arvien jaunas un jaunas mērķgrupas.

Lai padarītu iespaidīgāku jauno modeļu parādīšanos, tiek veidoti dažādi īpaši notikumi, piemēram,  milzīgs seifs, kurā tiek glabāta Laguna Coupe vai arī gigantiski plakāti lielākajās Eiropas galvaspilsētās utt.

Mainījies arī sadarbības veids ar Renault reklāmas aģentūru Publicis. Šobrīd akcents tiek likts uz katras valsts reklāmas aģentūras radošumu, liekot aģentūrām sacensties savā starpā, kuras reklāmas pasākumi būs efektīvāki. Izvirzot skaidrus mērķus un atvēlot tiem konkrētus resursus, Renault mārketinga stratēģija ir sasniegusi pārliecinošus rezultātus: reklāmas izmaksas samazinātas uz pusi, kā arī  pirmo reizi pēdējo piecu gadu laikā Renault tēls Eiropā ir krietni uzlabojies.

Renault savu mārketinga stratēģiju piemēro ekonomiskajai situācijai

Pateicoties sadarbībai ar Aliansi, apvienotais Renault Nissan mediju iepirkuma līgums, kas parakstīts ar Omnicom-OMD, 2008. un 2009. gadā dos vismaz 10% ietaupījumu. Plānots lūzums arī kopējā mediju stratēģijā – aptuveni puse līdzekļu tiks ieguldīta TV reklāmās un gandrīz 15% - interneta reklāmas, šādas idejas mērķis ir koncentrēties uz medijiem, kam ir lielāka ietekme. Pēdējo divu gadu laikā Renault interneta reklāmu apjoms ticis dubultots.

Šogad Renault plāno jaunu projektu – pārdošanu internetā ar Renaultshop palīdzību. Mērķis – samazināt uzkrājumus un palielināt jauno auto noietu. Pircējiem internetā ir acīmredzamas priekšrocības – iespēja atrast auto, izvēloties vēlamo parametrus, sākot no krāsas un beidzot ar vietu, kur notiks auto saņemšana. Renaultshop sāks darbību jau šīs vasaras sākumā – Francijā un Spānijā, bet gada otrajā pusē Itālijā, Vācijā un Lielbritānijā.

Lai uzturētu pozitīvu tēlu, Renault iepazīstina arī ar internetā bāzētu TV kanālu www.renault.tv, kas raida franču un angļu valodā. Tā saturs plānots izklaidējošs un informatīvs. Tas būs ietekmīgs medijs, kas nodrošinās informāciju par zīmolu, produktiem, auto un moto sportu, kā arī citām lietām. Renault TV piedalīsies Renault Grupas darbinieki, slavenības, kā arī automarkas entuziasti, liekot uzsvaru uz īpašo saikni, kas šiem cilvēkiem veidojas ar savām automašīnām.

Renault pārstāvniecība Baltijā
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti