Latviju apbalvo par ieguldīto darbu bojā gājušo skaita samazināšanā 5

 
1.jūnijs 2009 10:08

Eiropas Transporta drošības padome nolēmusi pasniegt Latvijai apbalvojumu par ievērojamo progresu ceļu satiksmes drošības uzlabošanā.

Latvija no 2001. gada līdz 2008. gadam veikusi nozīmīgu darbu šajā jomā, panākot bojāgājušo skaita samazinājumu lielāku par 42%. Turpinot šo labi iesākot darbu šogad un arī nākamgad, būs iespējams sasniegt Eiropas Savienības izvirzīto ambiciozo mērķi – līdz 2010. gadam par 50% samazināt bojā gājušos skaitu.

Satiksmes ministrs Kaspars Gerhards ir gandarīts par izteikto atzinību un norāda, ka tas panākts Satiksmes ministrijas, VAS „Ceļu satiksmes drošības direkcija”, Iekšlietu ministrijas, Valsts policijas un citu iesaistīto institūciju kopīgā un saskaņotā darbā – pilnveidojot tiesību aktus, organizējot satiksmes drošības kampaņas un veicot regulārus policijas reidus uz ceļiem.
 
Apbalvojumu pasniegs 3. Ceļu satiksmes drošības kvalitātes rādītāju konferencē Briselē 22. jūnijā. 

2007. gadā pirmo šādu apbalvojumu saņēma Francija, bet 2008. gadā – Portugāle.
 
Visi komentāri
 
269086. viesis 1.jūnijs 2009 13:30
0 0 Atbildēt

Neredzu šos uzabojumus, gājēju pārejas joprojām kriminālas, ceļi nav sataisīti, likuma normas joprojām reāli tiek attiecinātas tikai uz indivīdiem, mežu nožogojumi un mežazvēru takas joprojām ir naivuļu sapnis.... un šo visu varētu turpināt skaitīt.... Atņemt Latvijai šo balvu.... :)

269088. viesis 1.jūnijs 2009 15:23
0 0 Atbildēt

Uzskatu, ka stingro sodu un it īpaši sodu punktu prakse ir reali uzlabojusi baraukšanas kulturu Latvijā. Bez soda punktu prakses biezajiem autovadītājiem reali par "maksu" bija iespējams veikt neierobežotu skaitu pārkāpumu. Kā man stāstīja viens vadošs CP darbinieks, esot bijuši vairāki pārkāpēji, kuri gada laikā sodos vien samaksājuši kopā vairākus tūkstošus latu... Tikai soda punktu sistēma tml. fruktus noņem no trases. Tādejādi uzlabojas satiksmes drošiba, arī mazāk bojāgājušo. Protams. vēl ir daudz darba, lai pietuvinātos ES līmenim. Bet par esošajiem rezultatiem arī jāpriecājas.

269089. viesis 1.jūnijs 2009 16:40
0 0 Atbildēt

IV kad sapņo, piever acis. Es zinu cilvēku, kurš pa šosejām brauc vidēji uz 150-200 kmph, ir šī gada laikā pāris reizes noķerts, sodi tiek pārsūdzēti tiesā. Un turpina tāpat braukt, vienīgi apgādāsies ar labāku detektoru, lai būtu pārliecība, vai cepists tiešam šauj vai ķer uz muļķi. Un tas tavs "vadošais cepists" nemaz neuzzina par pateicību apjomu, kas pazūd pa ceļam līdz viņam :)

269098. viesis 2.jūnijs 2009 10:08
0 0 Atbildēt

Atliek vien piekrist msh viedoklim - tā tiešām ir. Bet tomēr, tie ir atsevišķi gadījumi, nevis sistēma - kā iepriekš.

269124. viesis 3.jūnijs 2009 14:20
0 0 Atbildēt

Vot,vot - bišķi saslavēja, un uzreiz līķu kaudzes CSN klāt ! Bet, jāsaka, ka pēdējā laikā neesmu vispār manījis CP. Nezinu kā citur, bt maršrutā Rīga -Jūrmala iepriekšējās brīvdienās nemanīju NEVIENU CP brigādi. Nedēlas nogalē braukāju no Zolitudes uz Sloku pat vairākas reizes, bet nemanīju nevienu CP brigādi pat braucam. "Krūmi" arī kā izslaucīti. Bet, izskatās, ka tuvākajās dienās sāksies autovadītāju medības ne pa jokam - Zivtiņš esot varen nikns uz savējiem par labās statistikas bojāšanu - šonedēļ tiek gatavots kārtīgs šmons.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti