ASV veikti hibrīdu «Honda Insight» un «Toyota Prius» drošības testi

 
17.augusts 2009 10:01

ASV Satiksmes drošības institūts (IIHS) ir veicis hibrīdautomobiļu Honda Insight un Toyota Prius drošības testus. Abi automobiļi ir saņēmuši augstāko drošības atzīmi - "Top Safety Pick".

Galvenais noteikums, lai iegūtu šo apbalvojumu, ir stabilizācijas sistēmas aprīkojums automobiļu bāzes komplektācijā. Automobiļiem ir arī jāiegūst maksimālo punktu skaitu frontālajā, sānu sadursmē un sitienā no aizmugures. Frontālā sadursme notiek pie ātruma 65 km stundā. Otrais tests, kurš imitē sadursmi ar pilnizmēra bezceļnieku, tiek veikts ar ātrumu 50 km stundā. Sitiens no aizmugures tiek izdarīts pa stāvošu automobili, kurā speciāla barjera ietriecas ar ātrumu 32 kilometri stundā. Visos šajos izmēģinājumos IIHS ekseprti hibrīdiem Honda Insight un Toyota Prius piešķīra atzīmi "labi" - t.i.maksimālās četras balles.

IIHS veica drošības pārbaudi arī krosoveram Kia Soul, kas arī ieguva Top Safety Pick atzīmi un maksimālās balles visos drošības testos. Eiropas organizācija "Euro NCAP" arī ir pārbaudījusi šī automobiļa drošību. Par pasažieru drošību krosovers ieguva piecas zvaigznes no piecām iespējamām, kā arī uzrādīja labus rezultātus testā, kurā pārbaudīja pasažieru kaklu drošību sitienā pa automobili no aizmugures.

Savukārt "Euro NCAP" šos hibrīdus Honda Insight un Toyota Prius vēl nav pārbaudījusi.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti