Eiropas autonomas punktos ienāks elektromobiļi

 
11.aprīlis 2011 10:04

Hertz ir viens no pirmajiem auto nomas pakalpojumu sniedzējiem, kurš saviem klientiem piedāvās arī elektromobiļus – Renault Twizy, ZOE, Fluence Z.E. un Kangoo Z.E. visā Eiropas teritorijā.

Auto nomas uzņēmums Hertz ar autoražošanas uzņēmumu Renault noslēdzis vienošanos par jauno un inovatorisko elektromobīļu iekļaušanu Hertz un koplietošanas auto klubā Connect by Hertz Eiropā. Hertz būs viens no pirmajiem auto nomas pakalpojumu sniedzējiem, kurš piedāvās nomāt Renault Twizy, ZOE, Fluence Z.E. (nulles-emisijas) un Kangoo Z.E. modeļus.

Ženēvas auto izstāde vēlreiz apstiprināja Hertz apņemšanos sadarbībā ar Renault klientiem piedāvāt nulles emisijas mobilitātes risinājumus. Hertz apņemas iegādāties 500 Renault elektromobīļus turpmāko divu gadu laikā visā Eiropā. Šīs partnerattiecības ir daļa no Hertz Globālās elektromobīļu programmas, kura tika uzsākta 2010. gada decembrī. Hertz programma tika izstrādāta, lai rastu dažādību nulles emisiju elektromobīļos un veicinātu to pieejamību plašākai sabiedrībai.

Marks Frisora (Mark Frissora), Hertz Corporation valdes priekšsēdētājs un vadītājs: „Hertz ir apņēmies īstenot elektromobīļu iniciatīvu, un sadarbība ar Renault būs svarīga sastāvdaļa Eiropas reģionā. Renault ir izstrādājis pilnu klāstu elektromobīļu demonstrējot to dizainu, stilu un elastību attiecībā uz nulles emisiju. Mēs priecāsimies saviem Hertz klientiem un Connect by Hertz biedriem piedāvāt šos automobiļus no 2012. gada sākuma.”

Šis projekts ir izstrādāts, ņemot vērā klientu intereses, piedāvājot Renault elektromobīļus pēc iespējas plašākam cilvēku lokam, sākot no pilsētas iedzīvotājiem līdz pat piepilsētas ģimenēm.
Renault automobilis Fluence Z.E. ir ģimenes auto, kurš pierāda, ka lielums, komforts un ērtības iet roku rokā ar ekoloģisku domāšanu, kamēr Kangoo Z.E. ir izcils elektro-busiņš gan preču pārvadāšanai, gan biznesa cilvēkiem.

 

Twizy ir mazs, izveicīgs un praktisks automobilis – ideāls braukšanai pa pilsētu. Tas apvieno skūteri ar mehāniskā transportlīdzekļa tehnoloģijām ar mūsdienīgu dizainu. ZOE - 100% elektromobīlis ar B-segmenta automobiļiem raksturīgo ietilpību. Tas ir kā radīts pārapdzīvotām pilsētām, tomēr nesagādā problēmas pārvietoties pa lielceļiem.

Kā pasaules lielākās vispārējās lietošanas lidostas auto nomas zīmols Hertz atrodas unikālā situācijā, lai piedāvātu elektriskos un hibrīda automobiļus vairākām patērētāju grupām – pilsētu autovadītājiem, augstskolu studentiem, ceļotājiem un uzņēmumiem. Kā daļu no šīs stratēģijas, Hertz veido sadarbību ar ražotājiem, uzlādes staciju pakalpojumu sniedzējiem, pašvaldībām, NVO, uzņēmumiem un citām ieinteresētajām personām.

Uve Hogešurts (Uwe Hochgeschurtz), Renault Korporatīvās Pārdošanas nodaļas vecākais viceprezidents, piebilst: „Elektromobīļi ir reāls ilgtermiņa risinājums šodienas vides un trokšņu piesārņojuma jautājumā. Mēs esam izveidojuši aizraujošu klāstu ar nulles emisiju transportlīdzekļiem, lai apmierinātu klientu vēlmes. Sadarbība ar Hertz ļaus cilvēkiem izprast mūsu inovatīvo braukšanas tehnoloģiju, kā arī attīstīt izpratni par to, kā Renault Z.E. dos ieguvumu apkārtējai videi.”

Kopā ar partneri Nissan Renault mērķis ir kļūt par līderi nulles emisiju auto realizēšanā, proti, kļūt par pirmo auto ražotāju, kurš ir pārdevis vislielāko skaitu elektro pasažieru automobiļu un vieglo-kravas transportlīdzekļu par samērīgu cenu vislielākajam skaitam cilvēku. Šis gads, ar kuru uzsāks 3 elektromobīļu ieviešanu – Fluence Z.E., Kangoo Z.E. un Twizy, kam vēlāk sekos ZOE (2012. gadā), iezīmēs izšķirošu nodaļu Renault vēsturē.

Tuvāko mēnešu laikā Hertz Global EV attīstīs uzņēmumu nomas un automašīnu koplietošanas vietas kā bāzes, kuras paredzētas transportlīdzekļiem un uzlādes stacijām, to tehnoloģiju – tostarp sarežģītu pārvaldības instrumentu un globālās pozicionēšanās sistēmu NeverLost, kura paredzēta patērētājiem – lai palīdzētu veidot EV tīklu.

Renault elektromobīļi papildinās Hertz izveidoto „Zaļo kolekciju”. Visas Hertz „Zaļās kolekcijas” automašīnas, kuras tiek realizētas Eiropā, būs iespējams rezervēt pēc markas un modeļa - auto CO2 izmešu līmenis ir mazāks par 140g/km. Tas padara šos auto par videi draudzīgākiem nekā lielākā daļa citu automašīnu. Kolekcijas auto patēriņš ir aptuveni 45-65mpg (atkarībā no auto izmēra). Kopumā tas nozīmē, ka klienti spēs vairāk izbaudīt ceļojumu, droši zinot, ka viņi ir ietaupījuši.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti