Nissan Qashqai piedāvā tīru braukšanas baudu

 
5.septembris 2011 8:46

Vismodernākais Nissan Qashqai jaunais dīzeļdzinējs nodrošina lielu jaudu un veiktspēju, kā arī zemāku CO2 izmešu apjomu.

Saskaņā ar apņemšanos aizvien vairāk samazināt savu ražoto automobiļu CO2 izmešu apjomu, Nissan ir radījis jaunu Pure Drive* versiju tā vislabāk pārdotajam automobilim - Qashqai, kas rada CO2 izmešus tikai 129 g/km apjomā un, kura degvielas patēriņš ir tikai 4,9 l/100 km.

To nodrošina jaunais, modernais 1,6 litru dīzeļa dzinējs, kas sniedz ne vien ievērojamu degvielas ekonomiju un zemu CO2 izmešu apjomu, bet arī tam ir tāds pats griezes moments un maksimālais ātrums kā 2,0 litru dCi dzinējam, ko tas aizvieto.

Jaunā dzinēja maksimālā jauda ir 130 ZS, ko nodrošina izcilais 320 Nm griezes moments tikai pie 1 750 apgr./min.. Taču, tas ir tikai sākums, jo nākamā gada sākumā modeļa versija tiks piedāvāta ar Nissan Stop / Start sistēmu, kas vēl vairāk palīdzēs samazināt CO2 izmešu apjomu - līdz apbrīnojamiem 119 g/km un degvielas patēriņu līdz 4,5 l/100 km.

„Ar savu inovatīvo dizainu un lietotājam draudzīgajām tehnoloģijām Nissan dominē krossoveru tirgū. Ieviešot šo jauno dīzeļa dzinēju, mēs klientiem piedāvājam labāko - gan zemu CO2 izmešu apjomu, gan aizvien labāku braukšanas pieredzi.

Šis ir izcils dzinējs, labākais savā klasē vairākās jomās. Tas sniedz dinamisku braukšanas pieredzi, kas atbilst aizejošajam 2,0 litru dCi dzinējam, bet sniedz degvielas patēriņa un CO2 izmešu apjoma rādītājus, kas ir līdzvērtīgi vai labāki par mūsu pašreizējā 1,5 litru dCi dzinēja rādītājiem," saka Pols Vilkoks (Paul Willcox), Nissan Europe vecākais viceprezidents.

Lai vēl vairāk papildinātu dinamisko aizrautību, klāt ir nākuši vairāki jauni, inovatīvi aprīkojuma elementi, tajā skaitā, pirmo reizi C segmenta automobilim ieviestais apkārtskata monitors (AVM). Biežāk sastopams luksusa automobiļos, AVM izmanto vairākas nelielas kameras, kas ir izvietotas automobiļa ārpusē, lai automobiļa novietošanu stāvvietā un manevrēšanu padarītu pēc iespējas drošāku un vadītājam sniegtu reālā laika automobiļa apkārtnes attēlu no putna lidojuma. Vēl papildus šim, Qashqai un Qashqai+2 sākuma aprīkojuma līmenim Visia jau standarta aprīkojumā tagad būs iekļauta arī kruīza kontrole un ātruma ierobežotājs.

Šie jaunievedumi uzsver Nissan līderību plaukstošajā krossoveru tirgū un notur Qashqai soli priekšā tā konkurentiem.

„Kad 2007. gadā tika laists klajā Qashqai, tas ātri mainīja C segmenta automobiļu noteikumus, piedāvājot inovācijas un jaunu raksturu iepriekš tik konservatīvajā tirgū. Tā SUV dizaina un izturības kombinācija ar dinamisko vadību, jaudīgo veiktspēju un plašo salona telpu iekaroja pircēju iztēli.

Pēc nedaudz vairāk kā četriem ar pusi gadiem mēs Sanderlendas rūpnīcā esam uzbūvējuši vairāk kā vienu miljonu Qashqai un septiņvietīgā Qashqai+2 modeļu, ražotnes trīs maiņām strādājot 24 stundas diennaktī, lai apmierinātu pieprasījumu. Vidēji mēs dienā uzbūvējam 1 200 automobiļus," saka Guillaume Cartier, Nissan Europe pārdošanas viceprezidents.

„Jaunais Pure Drive 1,6 l dCi Qashqai, it sevišķi ar inovatīvo papildus aprīkojumu - Stop / Start sistēmu un apkārtskata monitoru (AWM), nostiprinās mūsu līderpozīciju krossoveru segmentā," viņš piebilst.

*Pure Drive nosaukums tiek piešķirts ikvienam Nissan automobilim, kura CO2 izmešu apjoms ir 130 g/km vai mazāk. Pure Drive modeļu ieviešanas brīdī šis robežskaitlis bija 140 g/km, bet, kā to paredz ekskluzīvās biedrības - Nissan Zaļās programmas (Nissan Green Programme) prasības, nākamais solis CO2 izmešu samazināšanā būs to samazināšana līdz 120 g/km 2013. gadā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti