Ko rāda Nissan Frankfurtes autošovā?

 
12.septembris 2007 9:12

Šī gada 62. Frankfurtes automašīnu izstādē Nissan iepazīstinās ar pilnīgi jaunu konceptuālo automašīnu, unikālu izstādes automašīnu, kuras izstrādnē par pamatu tika ņemts jau esošs modelis un pamatīgi uzlabota sērijveida automašīna.

Mixim konceptuālā automašīna

Mixim konceptuālā mašīna ir kompakts transportlīdzeklis jauniem autovadītājiem, kurus galvenokārt nodarbina datori un pasaule caur internetu. Autovadītājs sēž vidū, viņam abās pusēs ir divi sēdekļi, turklāt izstrādājot stūres un vadības ierīces, radītāji iedvesmojušies no tik pazīstamās datorspēļu saskarnes.


 
Darbināms ar Nissan tehnoloģijas Super Motor elektrisko motoru/ģeneratoru un izmantojot kompaktās litija jonu baterijas, Mixim ir neparasti ātra gaita un paplašināts darbības diapazons. Viens Super Motor darbina priekšējo un otrs – pakaļējo tiltu, nodrošinot Mixim pilnpiedziņu.
 
Mixim izmanto vismodernāko elektriskā transportlīdzekļa (EV) tehnoloģiju un ietērpj to slaidā un atšķirīgā kupejas veidolā. Tās izliektais vējstikls, kas aizgūts no aizsargķiveres sejsega, paplašina sānskatu, savukārt slīpais aizmugurējais vējstikls, plūstošā jumta līnija un īpaši saīsinātā aizmugure norāda uz sporta mašīnas apgriezieniem, kas nav raksturīgi elektriskajiem transportlīdzekļiem.
 
Rombveida dekoratīvie izliekumi iezīmējas gan iekšpusē, gan ārpusē, īpaši uz dubultajām gaisa ieplūdes caurulēm, līdz durvju aizmugurei un LED tālās gaismas lukturiem, turklāt augšējais aizmugures trīsstūra sānstikls savieno jumta lēzeno slīpumu ar kantaino šķēlumu, kas šķērso durvju centru. Atverot aizmugurējo lūku, aiz trim sēdekļiem var redzēt lielu bagāžas nodalījumu. Aiz priekšējā krēsla moduļa ir novietots arī ceturtais, rezerves sēdeklis.


 
Atrodoties uz 2530 mm riteņu garenbāzes, Mixim ir 3700 mm gara, 1800 mm plata un 1400 mm augsta. Mixim ir īsāka un zemāka nekā Micra, taču nedaudz platāka. Tā sver tikai 950 kg.
 
Lai gan tā ir konceptuālā automašīna bez garantijas, ka tā kļūs par sērijveida ražošanas modeli, Mixim izstrādne ir saskaņā ar Nissan Zaļo programmu, uzņēmuma izteiktu vēlmi radīt ilgtspējīgāku mobilo sabiedrību.
 
Izstādes laikā Mixim, izmantojot rampu, tiks pārvietota no zemās skatuves uz paaugstinātas platformas Nissan stendā.
 

Izstādes automašīna Micra ar konceptu Colour +

Izstādes automašīna Micra ar Colour + konceptu ir izstrādāta dizaina centrā Nissan Design Europe, uzņēmuma galvenajā Eiropas dizaina mītnē Londonā, lai iepazīstinātu ar jaunākajām krāsu un krāsojuma tehnoloģijām un uzsvērtu izmaiņas, kas tika veiktas visam Micra klāstam.


 
Vislabāko vizuālo iespaidu rada krāsas efekts. Micra koncepts Colour + nozīmē divu toņu apstrādi: šķidrais metāls ar zeltainas krāsas efektu tiek uzklāts automašīnas virsmai, un tas kontrastē ar automašīnas sānu pērļu balto trīs klājumu apdari.
 
Zelta apdare ir piesātināta, tādēļ, pieskaroties tai, rodas plūsmas efekts. Īpašais metāliskais efekts rodas, pateicoties speciālam pigmentam, ko pievieno krāsai.
 
Automašīnas iekšpusē koncepts Colour + ir vērojams kontrastā starp augšējo un apakšējo salona daļu. Polsterējums uzlabots ar greznu baltu ādu, akcentētas sēdekļu detaļas un nošuves. Paklāji un iekšējie apakšējie paneļi ir koši tumšdzelteni un kontrastē ar paneļa gaišo augšējo daļu.
 

Jaunā Micra

Vēl rūpīgāk pārdomāta Micra Frankfurtes automašīnu izstādē būs viena no Nissan stenda zvaigznēm. Micra svin savu gaidāmo piekto dzimšanas dienu ar nelielām izmaiņām eksterjerā, salona apdarē, kā arī papildu jaunu, lietotājam draudzīgu aprīkojumu.
 
Pateicoties meistarīgajam vizuālo akcentu apvienojumam (piemēram, izsmalcināta hromēta apdare, tumšāki galveno lukturu ietvari, melni B pīlari), Micra uzsāk jaunu dzīves posmu kā vēl izsmalcinātāka, mūsdienīgāka un izturētāka.
 
Salonā jaunie materiāli un uzlabotā krāsu apdare padara gaisotni pārdomātu un elegantu. Modeļu klāsts tagad ir vienkāršots līdz četrām versijām: Visia, Acenta, Tekna un izcilā Active Luxury versija.
 
Nissan filozofija par lietotājam draudzīgu tehnoloģiju izmantošanu turpināta arī automašīnā Micra. Viens no piemēriem ir jaunais divu DIN radio/CD atskaņotājs. Iestrādātā Bluetooth® tehnoloģija ļauj zvanīt no saderīgiem mobilajiem tālruņiem, kuru kanālus nodrošina audiosistēma. Izmantojot uz stūres novietoto vadības slēdzi, brīvroku sistēmā varat saņemt un veikt zvanus.
 
Viena no papildu funkcijām ir vēl viena ievades ligzda, kas ļauj automašīnas stereo sistēmā klausīties MP3 atskaņotājā saglabāto mūziku. Vēl viens jauns aprīkojuma elements, kas vienlaikus uzlabo gan drošību, gan ērtības, ir ātruma ierobežojuma brīdinājums. Pārsniedzot iepriekš iestatīto ātruma ierobežojumu, atskan ātruma brīdinājuma signāls, ko aktivizē slēdzis uz ādas stūres.
 
Nissan ir atrodams 3.1 zālē, A01 stendā.
www.nissan.lv
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

No 84 100 eiro: Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 24

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti