Intriga visās autokrosa klasēs!

 
25.aprīlis 2008 10:11

Smiltenē, Tepera trasē 27. aprīlī startēs Latvijas salonautomobiļu krosa čempionāts un Baltijas D-3A klases bagiju čempionāts. Jaunās sezonas galvenais uzdevums – seriālam visās klasēs jābūt vismaz tikpat interesantam kā 2007. gadā, jo pērnais Latvijas čempionāts intrigas ziņā bija gandrīz perfekts.

Pirms pirmā posma šķiet, ka ir visi priekšnoteikumi, lai klasēs drāma būtu līmenī!

Galvenā intriga 1600 klasē – vai pērnajam čempionam Oļģertam Vērmanim junioram izdosies turpināt neapturēto uzvaru sēriju, vai tomēr čempions starpsezonā būs pielaidis sev klāt sekotājus. 2007. gadā Vērmanis juniors uzvarēja visos septiņos čempionāta posmos. Vērojot dalībnieku sarakstu jāsecina, ka no iepriekšējās sezonas tuvākajiem sekotājiem kaujā palikusi lielākā daļa – vicečempions Māris Stalis, allaž spēcīgie Jānis Nagla un Andris Priedītis. Viņi visi un, iespējams, vēl kāds var pārsteigt čempionu. Tiesa, nebūs principiālākā Oļģerta sāncenša Roberta Tildmākera – rīdzinieks krosa karjerā ietur pauzi, lai kādreiz atgrieztos ar jauniem tehniskajiem un morālajiem spēkiem. Pagaidām sarakstā nav arī Mareka Tauriņa, kurš kopš debijas 2006. gadā aizvadījis divas daudzsološas sezonas.

2000 Super klasē nostabilizēsies pērn strauji pieaugušais dalībnieku skaits. Pērnais čempionāts bija fantastisks, jo uz uzvaru sezonas laikā pretendēja pieci, seši sportisti. Šā gada čempionu grūti prognozēt, jo kaujas gatavībā būs daudzi spēcīgākie. Tomēr, tā kā čempions Kaspars Dambis šogad atkal pievērsies mācībām, viņa dalība var izrādīties fragmentāra, līdz ar to visi ceļi šķietami vaļā būs Raimondam Tiltiņam. Viņš būs galvenais favorīts, taču jāatceras, ka pērn spēcīgs, lai arī bez sportiskās stabilitātes, bija Ulvis Bujāns, turklāt atgriezties gatavojas Jānis Spīķis, kurš vienmēr bijis klases līderu vidū. Pārsteigumi noteikti gaidāmi no Ainara Kenigsberga, Mārtiņa Porieša un Kristapa Kasparoviča – viņi visi var cīnīties pat par medaļām!

Open klasē dažādu apsvērumu dēļ šogad pauzi ieturēs pērnais čempions lietuvietis Žilvins Reiss, turklāt karjerai punktu pielicis Rolands Jaunzems – divi no pēdējo gadu Open klases karaļiem. Toties nākuši klāt un atgriezušies vairāki citi speciālisti, klases dalībnieku skaitu palielinot vismaz par trešdaļu. Favorīts – Raimonds Jerāns, taču līderpozīcijām uzbrukumu gatavo Eduards Iesalnieks un Andris Kuļikovskis, visiem būs jāuzmanās no krosā atkal atnākušajiem Igora Gabeca un Roberta Markāna. Intrigu sagādā Jāņa Kozlovska – smago bagiju meistara – debijas vieglo automobiļu krosā. Jānis startēs ar izcilo Jaunzema Toyota MR2.

Smiltenē notiks arī Baltijas D-3A klases bagiju čempionāts. Lai arī vairāki mūsu sportisti gatavojas startam Eiropas čempionātā, tāpēc Baltijas čempionāts kalpo par labu treniņu sesiju, neaizmirstot arī par BČ kopvērtējuma punktiem. Favorītu statusā – Guntis Kļaviņš, Dāvis Aupe, Armands Hohfelds, kurš čempionātam pieteicās pēdējā brīdī un citi. Interesanti būs vērot Jura Kuļikovska debiju bagiju klasē – bijušais salonautomobiļu klašu čempions ķēries pie bagiju tehnikas!

Plašāku informāciju par norisēm Latvijas, Baltijas un Eiropas autokrosā meklējiet – www.autocross.lv
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

No 84 100 eiro: Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 24

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti