Kaujas tanka bremžu pārbaude (+ video) 19

 
iAuto | 29.janvāris 2014 18:35

Ja nu tā nav fotomontāža, tad vīriem, kas stāv ierindā, nervi ir vēl stiprāki nekā tanka bruņas.

 
Visi komentāri
 
solaris 29.janvāris 2014 21:53
5 1 Atbildēt

Kādi putekļi bija no braukšanas vien, redzējāt? No bremzēšanas nevajadzētu tiem parādīties? Kur tad ir kaut jel kādas putekļu pazīmes starp to cilvēku kājām?!

Otrkārt, nevien no tiem jauniešiem nepiegāja pie tanka, nepieskārās. Kaut arī ļoti izrādīja prieku par šo notikumu. Tankists arī līdz viņiem nenokāpa. Nav šaubu, ka tā ir montāža.

zzz 30.janvāris 2014 1:46
1 0 Atbildēt

izskatās ka tas ir poligons vai armijas bāze kur visi ģērbtie vīri ir armijnieki kuri tankus redz katru dienu un putekļiem nav obligāti jāiet caur kājām var redzet ka ir vējains tos vienkārši nes nost, un pavēro pēdējo sekundi kur ienāk karavīrs no kreisās puses attiecībā pret vidējiem ir dziļums

iAuto 30.janvāris 2014 7:36
1 0 Atbildēt

Es ar domāju, ka ir ļoti ticams video. Bet ir ārī vizuāls apmāns, tanks ir ar labu rezervi no cilvēkiem apstājies.

Aigarcix 30.janvāris 2014 19:22
0 0 Atbildēt

Kad paskatieās,tad orientieru pēc kuriem sākt atmest ir kā mudž,stabi ,krustcele .Kad tādu liek pa mēmajiem ,tad ari ir tik saslīd slīd uz gumijas spilveniem,bet ja būtu tikai plikas ķēdes bez gumijas tad gan varētu vīreļu pakaļās ievilkt ;}

N.B 30.janvāris 2014 8:35
5 0 Atbildēt

Video ir ists.

Un cilvēki ar tankiem ir uz Tu,tāpēc arī neskrien tos apskaut.

Kā arī protams tas viss tika entās reizes atstrādāts.

Valdis 1.maijs 2015 1:41
0 0 Atbildēt

))) nu , meginajumos kadus paris ducus izspaidija pa to celu

mopeds 30.janvāris 2014 9:15
1 0 Atbildēt

Smilšainais celiņš, kas šķērso šoseju kalpo kā indikātors bremzēšanas sākumam. Bremzēšanu noteikti veica vairākkārt bez cilvēkiem, noteica apstāšanās vietu un tad ar rezervi nolika priekšā cilvēkus ..

aansis 30.janvāris 2014 12:12
0 0 Atbildēt

Vispār jau tanks tiek bremzēts ar rezervi - t.i. tas sasveras, uzsākot bremzēšanu, un pēc tam vēlreiz, straujāk nobremzējot jau pirms pašas apstāšanās. Principā ikdienišķs manevrs, ko ikviens autovadītājs izveic katru reizi bremzējot pirms gājēju pārejas vai krustojuma. Protams, ka šajā video tas izskatās iespaidīgi, ņemot vērā tanka izmērus un radīto troksni, tomēr nosaukt to par "bremžu pārbaudi" ir nedaudz smieklīgi.

black 30.janvāris 2014 10:22
6 0 Atbildēt

aizmugurējā rindā pa vidu stāvošajie mērcīti gan jau izspieda

men at work 30.janvāris 2014 11:53
0 0 Atbildēt

labs jociņš:), iespējams, jauno tankistu iesvētības:), vai varbūt politiķu - tiem arī bieza āda:)

aansis 30.janvāris 2014 12:29
0 0 Atbildēt

Šeit kas labāks par inscenētu šovu - ne tikai "bremžu pārbaude", bet piemērs, ka var bez avārijas iztikt pat tad, kad tā šķiet neizbēgama:

www.youtube.com/watch?v=aku0BJfaKRU

aansis 30.janvāris 2014 12:29
0 0 Atbildēt

P.S. Skatīties no ~1:00

Crankshaft 31.janvāris 2014 8:29
0 0 Atbildēt

Aigarcix

Kad paskatieās,tad orientieru pēc kuriem sākt atmest ir kā mudž,stabi ,krustcele .Kad tādu liek pa mēmajiem ,tad ari ir tik saslīd slīd uz gumijas spilveniem,bet ja būtu tikai plikas ķēdes bez gumijas tad gan varētu vīreļu pakaļās ievilkt ;}

==================

Tieši tā, mūsdienu tankiem "kāpuri" nav no plika tērauda,

bet ar gumijas ieliktņiem, principā tāds tanks brauc kā ar

pilngumijas riepām :-) Šitam tankam bremzēšanas ceļš no

max ātruma 75 km/h ir 20.6 metri uz cieta seguma :-))))))

H20 31.janvāris 2014 9:05
0 1 Atbildēt

Montāža. Ja tie būtu ivani un pie tanka stūres arī Vaņa,tad vēl ticētu, bet ne jau šādi tanki un šādi cilvēki tiks pakļauti riskam.

Bet nu bērniem jau jebko var iestāstīt :)

Crankshaft 31.janvāris 2014 10:01
1 0 Atbildēt

H20

Montāža. Ja tie būtu ivani un pie tanka stūres arī Vaņa,tad vēl ticētu, bet ne jau šādi tanki un šādi cilvēki tiks pakļauti riskam.

Bet nu bērniem jau jebko var iestāstīt :)

====================

Njā, izskatās, ka tu pats esi montāža - palasies webā, kas

(profesionāli kaskadieri) un kā šo pasākumu veica :-) Protams, bērna prātā jau mēdz būt arī pieauguši cilvēki, kuriem visur rādās sazvērestību teorijas! :-)))))))))))))

aansis 31.janvāris 2014 14:57
1 0 Atbildēt

Apbrīnoju cilvēkus, kas uzskata, ka visi, izņemot krievus uzvedas izcili apdomīgi un neizveic nekādas riskantas darbības. Tāpat tos, kas nespēj saskatīt šī trika visnotaļ nebūtisko risku - kā jau teicu iepriekš, tehniski šis nekādi neatšķiras no auto bremzēšanas pirms gājēju pārejas, ko ikviens vadītājs veic ikdienā.

Tajā pat laikā esmu pieredzējis, kāda ir sajūta, kad visnotaļ salīdzināms manevrs tiek izveikts bez abpusējas piekrišanas kā šova elements. Transilvānijas (Rumānijas ungāru) zirgu šovs beidzas ar to, ka visi jānieki pagriež zirgus auļos pret skatītājiem un aptur pēdējā brīdī, saslejot pakaļkājās praktiski virs skatītāju galvām. Man jau liekas, ka pārbaudītas tehnikas bremzes tomēr ir drošākas, nekā paļāvība uz zirga pakļaušanos.

Kriminālists 4.februāris 2014 11:35
0 0 Atbildēt

No sākuma par to, ko var redzēt:

Pirmkārt, uz ceļa pa kuru kustās tanks ir labi redzami vairāki labi saskatāmi orientīri - mazāks celiņš, kurš šķērso galveno, no mūsu puses skatoties labajā pusē ievērojiet vienu gaiši krāsotu apgaismes stabu (citi ir pelēki!). Vēl ceļa malā ir kāda netīrība labajā pusē tuvāk cilvēkiem. Tā arī var būt par orientiru, bet var arī ko maskēt.

Par to, ko nevar redzēt: zem cilvēku rindām atrodas labi nomaskēta un nostiprināta bedre, kā tranšeja, kurā vīru divām rindām būtu jāiekrīt, ja kas ar bremzēšanu noietu greizi un rastos draudi šiem cilvēkiem. Tad vēl kāds novērotājs nospiestu pogu vai parautu rokturi un vīriem, kā viņi stāv (ievērojiet,ka abas rindas stāv ļoti tuvu viena otrai), būtu jāiekrīt šajā tranšejā(karātavu bedres princips), un tanks vienkārši pārbrauktu pāri.

Tagad paskatieties video vēlreiz un ievērojiet, ka tanks sasniedzot gaišo stabu ievērojami samazina ātrumu (ja jums labs interneta ātrums, to varēsiet redzēt), bet var sajust arī pēc skaņas, un vēlāk atliek tikai nobremzēt tanku līdz galam.

Protams, viss bija desmitiem (varbūt pat simtiem!) reižu izmēģināts, pie tam visos variantos, no sākuma bez cilvēkiem, pēc tam ar cilvēku maketiem, tikai beigu stadijā ar cilvēkiem, arī ar iekrišanu tranšejā, pakāpeniski audzējot tanka tuvošanās ātrumu.

Vēlāk ienāca prātā vēl viena doma - neviens ar cilvēkiem reāli neriskēja, un reāli cilvēki tur bija tikai sākumā (viens, tas kurš pagriežas! Ievērojiet arī to, ka viņš stāv tuvu malai!) un video gabaliņa beigās, kad cilvēki atdzīvojas un sāk kustēties. Līdz tam visi ir ideāli nekustīgi! Arī Phone 5s (ja sižets tika filmēts tiešām ar to?) ir ideāli nekustīgs (lika uz statīva?). Tātad reāli viss sižets sastāvēja no trim gabaliņiem, kuri vēlāk tika samontēti. Laba reklāma! Labas peļņas dēļ darīsi ne to vien! Ja Jūsu rīcībā ir šis video kvalitatīvā versijā, rūpīgi vērojot iespējams var pateikt vēl ko vairāk. Jautājums, kāpēc filmēja ar telefonu? Lai slēptu sīkas nepilnības un nelielas paviršības. Jo savādāk tas viss nāktu ārā, sevišķi skatoties arī pa- kadra režīmā

Alla Borisovna 3.maijs 2015 13:43
0 0 Atbildēt

Principā tādu video nofeikot nemaz nevarētu būt grūti. Visu laiku tur saglabājas strikts dalījums priekšplānā un pakaļplānā. Un vēl tas, ka nespīd saule, t. i., nav nekādu ēnu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti