Audi e-tron iekaro leģendārās Streifas slēpošanas trases stāvāko nogāzi (+ VIDEO) 4

 

Foto: Publicitātes attēls

Audi | 19.februāris 2019 12:33

Janvāra beigās Audi pilnībā elektriskais SUV devās iekarot pasaules labāko slēpotāju iecienīto slēpošanas trasi Austrijā. Īpaši aprīkotais Audi e tron, pasaules rallijkrosa čempiona Matiasa Ēkstrema (Mattias Ekström) vadīts, uzbrauca pa leģendārās Streifas trases Peļu lamatām (Mausefalle).

Šī kalna nogāze ar 85 procentu slīpumu ir stāvākā slēpošanas kalna daļa.

„Elektriskā SUV spēku un jaudu mēs apliecinājām jau pagājušajā gadā aizvadītajos Audi e‑tron pasākumos. No Paikspīkas (Pikes Peak) virsotnēm līdz Namībijas sāls līdzenumiem un augstsprieguma izmēģinājumu centram Berlīnē – Audi e‑tron prototips pārvarēja vislielākos izaicinājumus,” stāsta Audi Produktu un tehnoloģiju komunikāciju nodaļas vadītājs Pēters Oberndorfers (Peter Oberndorfer). „Ar sensacionālo uzbraucienu pa Peļu lamatām mēs esam vēl vairāk paplašinājuši robežas, kā arī demonstrējuši visas elektroautomobiļa pilnpiedziņas tehniskās iespējas.”

Peļu lamatas ar 85 procentu slīpumu ir stāvākā slavenā Streifas slēpošanas trases nobrauciena daļa Kicbūhelā. Lai nokļūtu līdz virsotnei, Audi e‑tron automobilis tika aprīkots ar īpašu quattro pilnpiedziņu ar diviem aizmugurējā tilta elektromotoriem un vienu priekšējā tilta elektromotoru. Tehnoloģiju demonstrēšanas automobilis sasniedza kopējo jaudu 370 kW. Turklāt Audi veica arī izmaiņas programmatūrā saistībā ar griezes momentu un griezes momenta sadalīšanu īpašajiem Streifas apstākļiem. Īpaši šim braukšanas pasākumam izstrādātie 19 collu riteņi ar radzēm nodrošināja nepieciešamo saķeri, braucot pa sniegu un ledu.

„Pirmajā mirklī 85 procentu slīpuma iekarošana šķita neiespējama,” stāsta Matiass Ēkstrems, kurš sēdēja pie īpašā Audi e‑tron stūres. „Tas, kā šis automobilis brauca tik sarežģītos apstākļos, atstāja iespaidu pat uz mani,” piebilst pasaules rallijkrosa čempions un divkārtējs DTM čempions. Viņš šo pasākumu uzskata par vienu no visneparastākajiem, ko jebkad pieredzējis.

Lai sasniegtu lielāko iespējamo drošību, Audi e‑tron tehnoloģiju demonstrēšanas automobilis bija aprīkots ar drošības karkasu un sporta sēdekli ar sešpunktu drošības jostām. Pats automobilis tika aprīkots ar drošības konstrukciju, caur kuru bija izvilkta drošības trose. Vilkšanas ierīce nokļūšanai virsotnē netika izmantota. Audi šajā projektā sadarbojās ar spēcīgu partneri – Austrijas dzērienu ražotāju Red Bull. Abi uzņēmumi ir ilggadēji Hānenkamas sacensību partneri un kopā organizēja šo ekstrēmo pasākumu.

 

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
taaneko 20.februāris 2019 1:04
3 0 Atbildēt

Retrakiem, kas veic šīs trases servisu varētu būt kādi 17-23000 kW? Kā nekā ikdienā braukā un vēl sniegu stumda un bez visādām drošības trosēm.

viencexperc 20.februāris 2019 23:44
1 0 Atbildēt

Speciāli pārbūvēts auto, lai varētu uztaisīt skaistu reklāmu.

Kolhozniekiem un strādniekiem patiks. Varēs noraut kulakā, un nopirkt a4 pliku, kā baznīcas žurka ( ar mehāniskajiem kloķīšiem, manuālo kārbu un citām 1998,gada mazdas tehnoloģijām) un iztēloties, ka ir kruts kvatro par 100 000, tā kā viņi dara parasti.

eidis 20.februāris 2019 11:15
1 0 Atbildēt

Kautkāda bērnu dārza audzēkņiem domāta reklāma. Ar pareizu reduktoru pat ar matu fēnu tur var uzbraukt. Un trošu nodrošināts sniegums neko neliecina par veikalā pieejamā auto utility

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti