Vāc parakstus, lai pa ceļiem pārvietotos transportlīdzekļi ar kamerām un fiksētu satiksmes pārkāpumus 38

 
Nozare.lv | 31.janvāris 2016 16:48

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana, lai nodrošinātu iespēju, ka uz ceļiem pārvietotos transportlīdzekļi ar uzstādītām kamerām, ar kurām fiksēt satiksmes pārkāpumus.

Kā iniciatīvas pieteicējs norādīts Gatis Zvaigzne.

Foto: iAuto.lv

"Ideja ir ļoti vienkārši realizējama, jo nepieciešams iegādāties vienkāršas pārvietojamas videonovērošanas un, iespējams, arī transportlīdzekļu pārvietošanās ātrumu fiksējošas iekārtas, kuras darbotos pilnīgā automatizētā režīmā, un neviens cits, izņemot Valsts policijas amatpersonas, šīs iekārtas darbību nevar ietekmēt," iniciatīvu raksturo Zvaigzne.

Viņš skaidro, ka šīs iekārtas būtu obligāti jāuzstāda "desmitos vai pat simtos" privāto transportlīdzekļu, kuru vadītājus Valsts policija varētu, piemēram, noalgot.

"Un, lūk, šie transportlīdzekļi pārvietojas pa koplietošanas ceļiem un ielām un fiksē transportlīdzekļa priekšpusē un aizmugurē notiekošo, piemēram, agresīvu braukšanu, atļautā ātruma pārsniegšanu, ceļa zīmju un ceļa horizontālo apzīmējumu neievērošanu utt. Pēc informācijas pārbaudes Valsts policija pa pastu nosūtītu pārkāpumus veikušajiem transportlīdzekļu īpašniekiem/turētājiem (valdītājiem) protokolus-lēmumus," pauda Zvaigzne.

Viņa ieskatā patlaban Valsts policija "kaut ko samērā līdzīgu realizē ar "Subaru" markas transportlīdzekļiem, bet viss šis pasākums ir ļoti neefektīvs, jo katrs pārkāpumus veikušais transportlīdzeklis tiek apturēts individuāli un tā vadītājs tiek sodīts uz vietas, kamēr garām pabrauc vairāki desmiti agresīvi noskaņotu transportlīdzekļu vadītāju un apdraud ceļu satiksmes drošību".

Viņaprāt, noteikti lielākā daļa sabiedrības piekritīs, ka satiksmes drošības situācija Latvijā ir jāuzlabo, bet to iespējams panākt ar piedāvātās idejas realizāciju, jo tādējādi uzlabotos kopējā satiksmes drošība, transportlīdzekļu vadītāji kļūtu apzinīgāki un vairāk ievērotu noteikumus, ņemot vērā to, ka iekārtas varētu būt uzstādītas jebkurā transportlīdzeklī. Tāpat mazāk tiktu bojāta manta, mazāk cilvēku ciestu vai ietu bojā ceļu satiksmes negadījumos, tiktu iekasēts vairāk nodokļu un samazinātos korupcija ceļu satiksmē.

Šobrīd ir 19 no 10 000 parakstiem. Parakstīties var šei >>>

Foto: Ekrānšāviņš no manabalss.lv

 
Visi komentāri
 
imzz 31.janvāris 2016 18:14
23 7 Atbildēt

Kā tik "jēlas" idejas vēlmju domāšanas līmenī var likt uz balsošanu ? Apkopojot problēmu: kā var saistīt privātā auto novietotu kameru ar policiju, gan juridiski , gan tehniski ? Un vēl automātiskā režīmā, un vēl ar "pilnīgu Valsts policijas ( un neviena cita) kontroli. Tikai viens jautājums: kādā veidā idejas autors paredzējis kameras datu nokļūšanu policijā, ja pats autoīpašnieks ap to nevarēs grābstīties ? Un vēl rakstā divreiz vārds "vienkārši" ;)

kasinsh79 31.janvāris 2016 19:00
3 11 Atbildēt

Palaidniex - autors? :D

Palaidniex 1.februāris 2016 11:49
12 0 Atbildēt

Ko tu pīpē un kur to var dabūt?

anonimikis 31.janvāris 2016 20:47
11 2 Atbildēt

Tur visas idejas ir jēlas. Te arī nesen bija viens gaudotājs par kaut kādiem parakstiem. Tam ar'ī nebija nekādas sajēgas par procesu.

toiss 31.janvāris 2016 20:53
7 4 Atbildēt

Krievu laiki pienākuši...tad KGB arī stukačus noalgoja!

iAuto 31.janvāris 2016 21:09
12 5 Atbildēt

Star čekas stučīšanu un ziņošanu par likuma pārkāpumiem ir milzīga atšķirība.

Dženārs 31.janvāris 2016 23:05
4 5 Atbildēt

Šajā gadījumā nekāda

ak 1.februāris 2016 8:17
3 0 Atbildēt

Čekas stučīšana tajā laikā bija ne tikai likumīga, bet pat stiprāka par likumu.

Es 31.janvāris 2016 21:18
25 1 Atbildēt

Tad jau pats braucējs arī sevi sodīs. Ja iebrauks pilsētā virs 50 km h, sods pašam. Ja apdzīs kādu virs 90 km h, atkal sevi sodīs:) pie pārbrauktuves sarkanais iedegsies sekundi pirms pārbtaukšanas, atkal sevi sodīsi :)

cccxgts 1.februāris 2016 9:39
8 0 Atbildēt

un pelnīti..

tas 31.janvāris 2016 21:48
1 2 Atbildēt

Tas ir nereāli,jo kas tad to visu kontrolēs!

pļurkt 31.janvāris 2016 22:04
2 3 Atbildēt

Gan jau kāds minista dēliņš ir sapirciet pārāk daudz videoreģistratu, bet nav kas pērk!!

Jau šitāda epopeja bija ar stingrās uzskaites pavadzīmēm, ar kases aparātiem divas reizes. Turpināt?

GT 31.janvāris 2016 22:10
26 6 Atbildēt

Šī ideja ir viena no muļķīgākajām un nerealizējamākajām, kādu pēdējā laikā esmmu lasījis.

Dženārs 31.janvāris 2016 23:03
5 2 Atbildēt

Un 19 lopiņi jau parakstījušies(giggle)

Crankshaft 1.februāris 2016 7:11
14 1 Atbildēt

imzz

Kā tik "jēlas" idejas vēlmju domāšanas līmenī var likt uz balsošanu ? Apkopojot problēmu: kā var saistīt privātā auto novietotu kameru ar policiju, gan juridiski , gan tehniski ? Un vēl automātiskā režīmā, un vēl ar "pilnīgu Valsts policijas ( un neviena cita) kontroli. Tikai viens jautājums: kādā veidā idejas autors paredzējis kameras datu nokļūšanu policijā, ja pats autoīpašnieks ap to nevarēs grābstīties ?

====================

Tieši tāpat, kā , piemēram, Vācijā, informāciju nodod daļa

stacionāro radaru. :-))))))) Reizēm pārkāpējs nav vēl paspējis atgriezties mājās, bet uz viņa e-pastu jau lido "šeine". :-))))))))))

Dženārs

Šajā gadījumā nekāda

===================

Tad jau es ar vēl pāris autovadītājiem arī bijām stukači, kad pirms kāda laika sagūstījām nemaņā piedzērušu vadītāju un nodevām policijai? Tu acīmredzami esi no tiem, kuri , redzot, kā viņa acu priekšā kādu piekauj, uzmācas sievietei vai mūķē vaļā auto, pagriez galvu uz otru pusi un steidzīgi tipu-tapu tālāk no notikuma vietas. :-( Tāda nu ir mūsdienu mīkstā "nākotnes veidotāju" paaudze!

imzz 1.februāris 2016 10:05
0 0 Atbildēt

Tieši tāpat, kā , piemēram, Vācijā, informāciju nodod daļa

stacionāro radaru. : --- Tu spēj saskatīt smalko atšķirību starp stacionāras iekārtas ( ar pastāvīgu datu pārraides pieslēgumu ) nosūtītu vienu bildi , un uz auto uzstādītu "lētu un vienkāršu" videreģistratoru, kurš kaut kādā makarā nepārtraukti gāzīs uz policiju 1080p formāta video ? Protams ir alternatīvs variants: visu raksta policijas noplombētā atmiņas kartē , un filmētājs apzinīgi karti vakarā vai kad tā ir pilna, ved uz policijas posteni, saņem jaunu tukšu karti, policists to noplombē utt. Tikai tas nekādi neatbilstu "pilnīgi automātiskam režīmam" ;)

ak 1.februāris 2016 8:15
6 3 Atbildēt

Es domāju, ka visam ir savas robežas. Un, kā vienmēr esmu tikai par to, lai ierobežojumu un kontroles būtu pēc iespējas mazāk. Absolūtu drošību uz ceļa nekad nevarēs panākt. Uz ceļa ir saradušies daudzi autovadītāji vājām vadīšanas iemaņām. Bet kopumā-drošība uz LV ceļiem ir normā. Principā sanāk tā, ka parakstu vācējs grib uzlabot ceļu policijas darbu. To var ļoti presonīgi, un ar pilnu krūti, izdarīt, iestājoties darbā policijā. Šāda veida kontrole, kā te jau minēja, ir pielīdzināma "stučīšanai". Un tas nav salīdzināms ar noziegumiem pret cilvēku, kuru izdara acu priekšā, kā te minēja Crankshats. Ja grib uzlabot satiksmes drošību, ir jāsāk ar sevi un jāievēro CSN, un jāaudzina atteicīgi jauna paaudze.

xxx 1.februāris 2016 8:43
3 1 Atbildēt

Sen nebiju tā uzjautrinājies. Tur ir vairāk jautājumu kā atbilžu... :D

KillerMiller 1.februāris 2016 9:43
12 1 Atbildēt

Es gan ierosinātu citu kārtību. Katrs no mums fiksējam katru savu pārkāpumu blociņā un mēneša beigās godīgi nosūtīt policijai.

Pie viena varēsim nožēlot izdarīto, lūgt atzīt šos pārkāpumus par maznozīmīgiem, atbrīvot no adm. atbildības aprobežojoties tikai ar mutvārdu aizrādījumu.

Sava veida grēksūdze.

Piekasīgais 1.februāris 2016 9:52
3 1 Atbildēt

Muļķīga, pat stulba ideja.

Lai to realizētu vajag:

1. Auto - neviens ar savu auto par velti nevizināsies - degiela, auto amortizācja tā pat būs jāsedz pasūtītājam.

2. Algots darbinieks - neviens par velti nestrādā.

3. Aparatūra, kas ir vismaz ceļu policijas ekipāžas līmenī, ja ne dārgāka. Atcerieties, ka jebkurā gadījumā tehniskās iekārtas regulāri būs jāverificē + tehniski jānodrošinās, ka tas privātais nevar iejaukties tās darbībā. Pluss - jebkurai iekārtai ir sava lietošanas instrhkcija, tikai kuru ievērojot iekārtas fiksētajam ir juridisks spēks - tas nozīmē, ka tas privātais būs arī jāapmāca un jāsertificē.

UN TAGAD PASAKIET MAN - KUR ŠEIT IR LĒTUMS UN VIENKĀRŠUMS???? Ar ko šitais pasākums izmaksu ziņā atšķiras no CP ekipāžas uzturēšanas?

Vēl neaizmirstam, ka kādam vēl būs tie privātie jākontrolē un jākoordinē, lai viņu darbība būtu efektīva - lai nebraukā visi pa vienu maršrutu, lai kontrolē problemātiskās vietas nevis nodarbojas ar hu**ņu tvarstot formālus pārkāpumus kā tas jau bija ar privātajiem radariem... utt.

Plus juridiskā bāze... tur daudz likumi un noteikumi jāmaina.

kasinsh79 1.februāris 2016 9:57
7 0 Atbildēt

Kāpēc nevar uzstādīt kameras (fotografēšanai -> soda rēķinu piestādīšanai) pie luksoforiem? Jo nupat jau par traku sāk ignorēt luksofora gaismu signālus.

Joprojām uzskatu un turpināšu uzskatīt, ka ne jau ātruma pārkāpšana ir lielākais bieds Latvijā. Ir arī citi, kas iesākumā būtu jāizskauž:

- braukšana pie stūres dzērumā

- krustojuma šķērsošana pie neatļautā signāla

- totāla pagriezienu rādītāju ignorance

- brauktuvju līniju nerespektēšana utt.

-

sdf. 1.februāris 2016 10:25
0 0 Atbildēt

Tur ir jāizdomā kārtīgi viss, bet braucošas mašīnas kā reiz ir klāt tādos gadījumos, kad steidzīgais apdzen pret kalnu, pret neredzamu līkumu, rēķinoties, ka pretībraucošie būs modri, bulkas nerīs, kafiju nedzers, ar sievasmati nestrīdēsies tieši tajā laikā un pierausies uz apmales vai vismaz riktīgi sabremzēsies, lai kingam ir vieta, kur plaikt pēc viņa manevriem. Un tagad salīdziniet pēc sabiedriskās bīstamības šādu idiņu ar brauceju parasto, kurs ienes uz piecdesmit zīmes pāredzamā vieta uz 70 un kuru noķer ērti iekārtojusies patruļa.

ak 1.februāris 2016 10:33
0 0 Atbildēt

Kasinsh, es piekrītu, ka ir citi pārkāpumi, vairumā. Rakstā jau ātrums arī nebija uzsvērts kā pirmais. Piemēram, braukšanu dzerumā ar kamerām nekā neietekmēsi. Līnijas, sarkano gaismu, pagriezienu nerādīšanu, to jā.

stalkers 1.februāris 2016 10:56
10 2 Atbildēt

Stukači nav miruši...vēlme valdīt, diriēģet un sodīt arī nē, pat tiem, kas nestrādā mentenē kā izrādās. Manabalss.lv vajadzētu arī kādreiz filtrēt, lai tamlīdzīgi idiotismi vispār netiek pieteikti !

ppf 1.februāris 2016 11:33
4 1 Atbildēt

sii ideja ir vienkaarsi,vienkarsi idiotiska,tad jau tikpat labi vareetu ievietot automasinaas iekaartas,lai auto nebrauktu aatraak par 90 arpus pilseetas un vairaak par 50 pilseetaa,taapeec tas ir kaarteejais kaada idiota murgs

ak 1.februāris 2016 12:29
5 0 Atbildēt

Jaunākos auto, kā, piemēram, Volvo, jau ir tādas iespējas, kā: pirms sāc braukt, pārbauda uz alkohola klātbūtni, un braucot mēra vadītāja nogurumu pēc acu reakcijas. Ja sistēma uzskatīs, ka auto vadīt vairs nedrīkst, piestāj malā, un viss.

Palaidniex 1.februāris 2016 11:58
2 0 Atbildēt

prāvāks skaits netrafarētu, pēc iespējas dažādāku dienesta transportlīdzekļu ar pēc iespējas raibāku klāstu valsts numura zīmju tiem (jo gecus un atlikušos subarus visi zina/zināja kā raibus suņus) un pietiekams finansējums, lai tie pa ceļiem braukātu.

Jā reģistrātoro, lai visādi tirliņi ar nesaturēšanu nevarētu tiesāties būs vajadzīgi ūberverificēti, pārlieku sertificēti utt.

Kaut gan poga - saglabāt atmiņā pēdējo minūti/divas - varētu samazināt vakarā vai pa 4G nododamo datu apjomu "centram"...

Tiesa, bākugunis, taure un milicis no netrafarēta bubļika, 10 gadīga golpa, pāris gadus veca sitro, vai vēl kādas mizkastes varētu būt ptiess pārsteigums dažiem "kamēr neviens neredz" pārkāpējiem...

Un, jā - vai tad ir aizliegts jau tagad kāda superšumahera varoņdarbu, ja tāds safilmēts reģistratorā, iesūtīt miličiem?

Pļurkt 1.februāris 2016 13:04
5 17 Atbildēt

un kas ķers un sodīs lēnos braucējus, kas reāli pinās pa kājām un rada situāciju, ka šos praktiski visi cenšas apdzīt pie pirmās vismazākās un apšaubāmās situācijas?

pūpēdis 1.februāris 2016 15:53
1 0 Atbildēt

Vairāk neko, kā aklu naudas kāri aiz šāda priekšlikuma nesaskatu.

andrea 1.februāris 2016 16:02
7 1 Atbildēt

Paskatiet lūdzu pētījumu rezultātusun fotogrāfijas,par sadursmēm pie 90 km/h un tad pie 120 km/h, un intresanti ja runa jau ir par 120 vai150 ,tad principāli seku smagums nemainīgs.

Pie mums lēns un tūļīgs skaitās ,kurš pilsētā atļaujas braukt uz 50 km/h un ārpus pilsētas nepārskrien pāri 100 km/h.

Ātruma pārkāpšana veicina virkni sekojošu pārkāpumu,

-pie Luksofora sarkanā nepaspēju apstāties,ja atrums pa lielu un bremzējot apstātos tikai jau krustojumā.

-Gājēju uz parējas nepalaidu ,jo pārāk vēlu pamaniju,nevis tāpēc ,ka pa ātru pārvietojos.

un tā jau var turpināt.

andrea 1.februāris 2016 16:05
1 0 Atbildēt

katrā vāģī Gps reģistratoru ,kā kravas autiņam un mēneša laikā var jebkura ekipāža pārbaudīt .

Kanibaals 1.februāris 2016 16:58
1 0 Atbildēt

Kam tas nepieciešams, ja jau tagad vari rakstīt iesniegumus par pārkāpumiem ko esi fiksējis kaut zaļš palikdams. Pieliec tik video un būs tas pats. Tik neaizmirsti par saviem pārkāpumiem arī ielikt.

jou jou 1.februāris 2016 19:16
0 0 Atbildēt

neko tik idiotisku sen nebiju lasijis :D

imzz 1.februāris 2016 19:32
9 0 Atbildēt

Vispār, iesaku izlasīt idejas izklāstam pievienoto .pdf failu, kur viss ir sīkāk. Rodas iespaids, ka krutuma ziņā G.Zvaigznes iecerētie filmauto būtu kaut kas līdzīgs Google mašīnām, kas "bez apstājas" kursētu apkārt un fiksētu pārkāpumus. Un video tiktu nodoti policijai katras darba dienas beigās rūpīgai izpētei un analīzei. Un G.Zvaigzne jau paredz, ka šīs idejas realizācijas gadījumā "uzlabotos nodarbinātība" , jo Valsts policijai vajadzētu pieņemt darbā šo auto vadītājus, un noteikti, ka papildus vajadzēs arī policijas darbiniekus, kuri pētīs uzņemto video Terabaitus ;)

REXX 1.februāris 2016 19:51
5 0 Atbildēt

Džordžs Orvels. 1984. Lielais Brālis tevi vēro.

Garais 2.februāris 2016 1:58
1 0 Atbildēt

Labumi kadus šādā veidā iegūs, ka iekasēs vairāk nodokļus, jo deputātiem tas algas pielikums no kkuries ir jāizvelk@

Vilks 2.februāris 2016 11:57
0 0 Atbildēt

Ja mūsu ceļi būtu sakārtoti(ar visu infrastruktūru),ja no autoskolām iznāktu adekvāti autovadītāji,ja tie pashi,esoshie,cienītu sevi un citus,-nemuļļātos pa ceļu,bet akurāti(ne pārāk lēni)aizbrauktu,kur vajag,-tad TAS BŪTU LIETDERĪGI. TOTIES,MŪSU APSTĀKĻOS-BŪS TIKAI NESAPRATNE,HAOSS,-BET,PAR KORUPCIJU TE ZĒNS IZTEICĀS-GALĪGI GARĀM!!!

vova 3.februāris 2016 9:13
0 0 Atbildēt

Pietiktu, ja būtu policijas netrafarētie auto, kas rīkotos analogi, t.sk. lietotu radarus. Brauc tāds fords, neko viens nenojauš, bet vakarā pilsonis saņem rēķinu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti