Mīti un patiesības par auto riepām (+ VIDEO) 9

 
TAVS AUTO TV speciāli iAuto.lv | 14.aprīlis 2020 13:01

Neskatoties uz to, kas šobrīd notiek Latvijā un visā pasaulē, fizikas likumi vēl joprojām nav atcelti! Un, lai cik labā tehniskā stāvoklī būtu jūsu auto, vienīgais, kas to notur pie zemes, ir riepas.

Tāpēc šodien Tavs Auto TV, tuvojoties vasaras riepu sezonai, runāsim par mītiem un patiesībām, kas saistīti ar šiem melnajiem, apaļajiem gumijas ripuļiem.

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
anonimikis 14.aprīlis 2020 13:07
10 4 Atbildēt

Auto pie zemes notur gravitācija, nevis riepas.

650 14.aprīlis 2020 15:00
8 2 Atbildēt

Riepas svars nav tieši atkarīgs no "brendības", tas ir atkarīgs no konkrētās riepas modeļa.

Degvielas ekonomija NAV atkarīga no riepas svara !!!

Riepas protektora atlikums attiecībā pret bīstamību ir jāvērtā 1kārt pēc konkrētās riepas platuma.Sākot ar ar kādu 245 platumu,riepa var būt bīstama jau no 5-6mm atlikuma.

Tas ir propagandas mīts, ka vasaras riepa sāk darbu tikai no +7.Fufelis, ko katrs profesors savuriez izmanto no konteksta izceltai argumentācijai.Vairāk un patiesāk atkarīgs ir no konkrētās riepas brenda un modeļa.Draņķis ir tāds gan pie +7, gan pie +27.Jo ielāks draņķis, jo bīstamāks tas būs pie +2.Laba vasaras riepa gluži labi brauc arī pie nulles un mīnus grādos, ar nosacījumu ka braucamā virsma nav apsalusi.

Riepas uzvedību jau pie 5-6mm protektora atlikuma sāk noteikt jau tieši gumijas sastāvs.Ja pie 8mm atlikuma pa tiešu ūdeni brauc praktiski jebkas, tad gumijas sastāva īpatnības izpaužas uz mitra asfalta BEZ ūdens kārtas- kas daudzreiz var izrādīties negaidītāk un bīstamāk, nekā tieša iebraukšana ūdenī/peļķē.

Nav nekāda zinātniska pamatojuma, ka oktobrī noņemti samontētā stāvoklī dažus mēnešus uzglabāti riteņi būtu obligāti jāpārbalansē.Fufelis, ko aktīvi sludina dažādas ieinteresētas personas.Lietotājam vienkārši ir jāspēj novērtēt savu to konkrēto riepu/riteņu stāvokli un varbūtējos pārbalansēšanas iemeslus, tas arī viss.

uupis 14.aprīlis 2020 13:18
5 1 Atbildēt

Atbalstīts

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti