Aicinām Tevi nosūtīt epastu Jūrmalas domei, lai noraidītu ieceri cirst kokus Dubultu stāvlaukumam (+ VIDEO) 20

 

Foto: iAuto.lv

Māris Ozliņš, iAuto redaktors | 3.jūlijs 2020 20:32

Jūrmalas pilsētas dome iecerējusi būvprojektu – satiksmes organizācijas uzlabošanu Dubultu prospektā un Z. Meierovica prospektā no Baznīcas ielas līdz Pils ielas laukumam.Lai to realizētu, plāno nocirst 22 kokus.

Te e-pasta sagataves teksts, kuru var droši kopēt, koriģēt un tas jāsūta uz pasts@jurmala.lv līdz 5.jūlijam (ieskaitot):

Noraidu Jūrmalas pilsētas domes koku ciršanas ieceri Dubultos saistībā ar būvprojektu koku ciršanu zemesgabalos Dubulti 2526, Dubultu prospekts 1, Z. Meierovica prospekts 2305 un Dubulti 2304 (Dubultu prospekta un Z. Meierovica prospekta posms no Baznīcas ielas līdz Gončarova ielai).

Noraidu šo koku ciršanas ieceri Dubultos, jo:

1. Esošās Liepas veido dekoratīvi vēsturisko apstādījumu apjomu;

2. No jauna iestādītiem kokiem būs nepieciešami vairāki gadi, ja ne desmiti gadi, lai sasniegtu šādu vēsturisko ainavu;

3. Pamatojums nozāģēt 22 kokus, lai izbūvētu jaunu stāvvietu zaļās zonas vietā ir pretējs jaunākajām pilsētplānošanas tendencēm Pasaulē un samazina iedzīvotāju dzīves kvalitāti;

4. Esošo auto stāvvietas projektu var realizēt bez koku ciršanas dažu metru attālumā no iecerētās vietas (pretī Dubultu stacijai), kur ir degradēts betona flīžu segums ar cilvēku veselībai bīstami izvirzītu armatūru;

5. Pretī Dubultu stacijai esošais laukums jau šobrīd tiek izmantots auto stāvvietai, tas ir piepildīts ar automobiļiem tikai dažas reizes gadā.

Vārds Uzvārds

Dzīves vieta - adrese.

Vairāk par šo ieceri, šeit: https://jurmala.lv/lv/sabiedriba/jaun...
 
 Saistītais raksts:

Piemēram, 2020.gada 5.jūlijā šajā laukumā bija novietoti 3 vieglie automobiļi un 1 kempings Foto: iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
viencexperc 3.jūlijs 2020 21:11
13 11 Atbildēt

kur jāparakstās lai nocirstu nevi 22 kokus, bet gan 40?

Maris 4.jūlijs 2020 8:41
21 1 Atbildēt

Pilsētai attīstoties ir jāizzāģē arī koki, tas ir normāli, bet svarīgs ir pamatojums - kāpēc! Šeit autostāvvietas projekts ir nolaidīgas saimniekošanas paraugs. Blakus ir nolaists, neorganizēts un pat bīstams laukums, kurš tikai dažas reizes gadā ir pārpildīts.

Divana komentāri 3.jūlijs 2020 21:50
15 7 Atbildēt

A kur parakstīties par?

Kas tev pa problēmu Māri ko?

Tak tev teica ka iestādīts citus, nah tas liepas no kurām tur vis lipīgs?

Maris 4.jūlijs 2020 8:36
1 2 Atbildēt

Noklausies visu video, tas tur arī ir

Skītatājs 3.jūlijs 2020 22:21
2 0 Atbildēt

Protams, ka nevajag nocirst. Bet vai tiešām viņus taisās cirst? Izskatās tajā stāvlaukuma plānā, ka koki paliks.

Skatītajs 3.jūlijs 2020 22:25
2 4 Atbildēt

Sapratu, tie koki būs no jauna iestādīti. Bet tiešām būs ilgs laiks, lai tie pa jaunu ataugtu. Tātad cirst nevajag atļaut.

anonimikis 3.jūlijs 2020 22:39
7 5 Atbildēt

Tos kokus vajag zāģēt, nevis cirst.

Slinkais 3.jūlijs 2020 23:00
3 3 Atbildēt

liepa ir visai tizls koks. visu apkārt aplipina, liels lapu apjoms kuru rudenī jāvāc

Maris 4.jūlijs 2020 8:47
4 2 Atbildēt

Lai saprastu, cik lieli Jūrmalas satiksmes profesionāļi ir strādājuši pie šī projekta var vienkārši izvērtēt kaut vai gājēju pārejas pārcelšanas lietderību un pat bīstamību.

Conqueror 4.jūlijs 2020 9:06
2 3 Atbildēt

šeit var izvietot autostāvvietu ar ļoti daudz vietām, neizcērtot kokus un izmantojot kokus kā daļu no norobežojošas zaļās joslas, lai atdalītu autostāvvietu no ielas - koki paliek, kāpēc jācērt?

saskaņā ar kadasts.lv informāciju, zeme pieder pašvaldībai

Maris 4.jūlijs 2020 10:23
3 1 Atbildēt

Vari lūdzu apskatīties, kam pieder tā zeme, kur šobrīd jau ir tas betona flīžu laukums pretī stacijai?

Conqueror 4.jūlijs 2020 13:23
2 0 Atbildēt

te būs, tā ir publiska lapa, ikviens var skatīties kadastrs.lv

Conqueror 4.jūlijs 2020 13:24
2 0 Atbildēt

pieder pašvaldībai tas betona plākšņu zemesgabals

Maris 4.jūlijs 2020 19:18
0 0 Atbildēt

Paldies

Conqueror 4.jūlijs 2020 13:32
1 0 Atbildēt

www.kadastrs.lv/#ar peli vienkārši pa karti braukalē - ritina rullīti, samazina, palielina, bīda karti

650 4.jūlijs 2020 14:39
2 0 Atbildēt

Kāpēc labu lielu paplākšņotu līdzenu zeltaGabalu jātērē? Jūs ko, galīg saspiedušies? Te taču nav nekāda tev jelgava,- rimmi, deppo, mahimu und liddlu te vēl neviens nav atcēlis.Pag, gan jau.

Kapc tās liepas vispār būt jāzāģēt?Tur ko, uz paša trotuāra tās mahīnas stāvēs? Vietas citādi par maz? Ā, nē,pareizi, šis taču ir lohprojekts kauguri2.Lohi pasūtīja,viņi arī maksā.Vienus lohus apmierina nozāģēt- ok, zāģējam.Citiem lohiem vajg elpot- ok, stādām.Jebkura kaprīze par Jūsu naudu.Jā.

Laipa 4.jūlijs 2020 16:52
3 1 Atbildēt

Par automašīnu stāvvieta pārvērst skaistu zaļu pļavu, kas atrodas ceļa un arī dzelzceļa malā un priecē tik daudzus garām braucējus ir totāls absurds. Šajā laikā, kad tik daudz vietas pilsētās teritorijas aizņem asfalts, mūra ēkas, sliedes un pilsētplānotāji domā kā atjaunot zaļās teritorijas, radīt kas ir dabai un cilvēkam tuvāka Jūrmalas "gudrie" lemj noasfaltēt pļavu un iznīcināt vienu no pilsētas vizuāli nozīmīgākām, centrālām, zaļām vietām. Kur vēl Jūrmalas centrā ceļa malā ir šāda skaista pļava? Nekur, tā ir vienīgā, pēdējā! Toties mašīnu stāvvietu pa pilnam. Es arī nosūtīšu e pastu domei ar aicinājumu nenoasfaltēt pļavu un nenozāģēt kokus. Pat ja manu aicinājumu neņems vērā, es būšu izdarījis pašu mazumiņu, lai saglabātu šo vietu zaļu un skaistu. Bet, ja šādu aicinājumu nosūtīs daudzi, tad domei būs jāņem vērā cilvēku viedoklis un jāaptur buldozers. Lai mums veicas!

Jūrmalnieks 10.augusts 2020 11:41
0 0 Atbildēt

Neesmu tevi redzējis, bildējoties pie šīs "skaistās" pļavas! Ieliec taču FB kādu bildi, ar pļavu un selfiju, citādi tāda plika muldēšana no tavas puses.

wons 6.jūlijs 2020 7:32
0 2 Atbildēt

Kur problēma nozāģēt pāris kokus ? Nav forši turēt vasarā auto zem liepām, no kurām viss auto paliek lipīgs+vēl kāds kokā čilojošs putns noliek kluci pa virsu tam. Iestādīs tos kokus citā vietā. Tie kas tā satraucās, nu nopērk zemi uz stāda tos kokus paši ja bez kokiem galīgi nevar

Jūrmalnieks 10.augusts 2020 11:38
0 0 Atbildēt

Pilnīgi atbalstu Jūrmalas domi, turklāt vajag vēl pieregulēt satiksmi pie Alko outleta/Policijas, lai tur nestāv un nebloķē satiksmi, kā arī pie viesnīcas Kurši vajag padziļināt stāvvietu, jo tur stāvošie daļēji stāv uz brauktuves un izraisa avārijas situācijas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti