Vēl līdz 5.jūlijam iespējams iesniegt protestu pret koku ciršanu; pļavā pie Dubultu stacijas būs autostāvvietu (+ SKICE) 65

 
Jurmalas Dome | 30.jūnijs 2020 10:52

Jūrmalas pilsētas dome iecerējusi būvprojektu – satiksmes organizācijas uzlabošanu Dubultu prospektā un Z. Meierovica prospektā no Baznīcas ielas līdz Pils ielas laukumam - kā rezultātā plāno nocirst 22 kokus.

Pamatojoties uz 2012. gada 2. maija Ministru kabineta noteikumu Nr. 309 “Noteikumi par koku ciršanu ārpus meža” un Jūrmalas pilsētas domes 2012. gada 22. novembra saistošo noteikumu Nr. 46 “Jūrmalas pilsētas apstādījumu apsaimniekošana un aizsardzība” prasībām, Jūrmalas pilsētas domes Koku vērtēšanas komisija izsludina publisko apspriešanu par koku ciršanu sabiedriski nozīmīgos publiskajos apstādījumos

Ciršanas ierosinātājs: Jūrmalas pilsētas dome.

Ciršanas vieta: pilsētas ielas zemesgabalos Dubulti 2526, Dubultu prospekts 1, Z. Meierovica prospekts 2305 un Dubulti 2304 (Dubultu prospekta un Z. Meierovica prospekta posms no Baznīcas ielas līdz Gončarova ielai).

Ciršanas pamatojums: būvprojekts – satiksmes organizācijas uzlabošana Dubultu prospektā un Z. Meierovica prospektā no Baznīcas ielas līdz Pils ielas laukumam.

Nocērtamo koku skaits, suga un stumbru diametri: paredzēts nocirst 22 kokus, tai skaitā zemesgabalā Dubulti 2526 piecas vainagotas liepas (stumbru diametrs 25–30 cm), zemesgabalā Dubultu prospekts vienu līdz divas sudrabegles (stumbru diametrs 15 cm), zemesgabalā Dubulti 2304 vienu liepu (stumbra diametrs 30 cm) un zemesgabalā Z. Meierovica prospekts 2305 – 14 vainagotas liepas (stumbru diametrs 25–30 cm).

Foto: Ekrānbilde no Google/maps

Informācija par apstādījumu koku atjaunošanu: būvprojektā paredzēts atjaunot apstādījumu kokus, iestādot 15 Holandes liepu dižstādus, 12 pīlādžus un 11 kalnu priedes.

No 11. jūnija līdz 5. jūlijam iedzīvotāji var izteikt savu viedokli, nosūtot iesniegumu uz e-pasta adresi pasts@jurmala.lv vai iesniedzot Jūrmalas pilsētas domes Apmeklētāju apkalpošanas centrā Jomas ielā 1/5. Iesniegumā lūdzam norādīt – vai koku ciršanas ieceri saistībā ar būvprojektu atbalstāt, atbalstāt daļēji vai noraidāt, kā arī pamatot savu viedokli. Iesniegumā fiziskām personām norādīt vārdu, uzvārdu un dzīvesvietas adresi. Juridiskām personām norādīt uzņēmuma nosaukumu un juridisko adresi.

Papildu informāciju par būvprojektu var saņemt Jūrmalas pilsētas domes Attīstības pārvaldes Infrastruktūras investīciju projektu nodaļas Būvniecības daļā pa tālruni 26142057 un pie būvprojekta vadītāja pa tālruni 25730036; par kokiem – Koku vērtēšanas komisijā pa tālruni 67093862.

Jurmala.lv

Saite: https://jurmala.lv/lv/sabiedriba/jaunumi_aktuali/pasvaldiba/73119-publiska-apspriesana-par-koku-cirsanu-dubultos/

 
65 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Freijers 30.jūnijs 2020 17:50
75 0 Atbildēt

Tikai nesaprotu, kas Jums pazudis "motoristu" forumā ? Veidojiet kādu ivelo un peace, sašutumu paudiet tur, bet nē jālien auto forumos stāstīc cik auto ir slikti....Ar savu sektantu domāšanu jau tie "pilsēta cilvēkiem (it kā auto īpašnieki nav cilvēki)" arī atsit pilnīgi visus no savām idejām, pat varbūt no kādas kas nav peļama, jo sēž jau visiem citiem aknās ar saviem auto čakarēšanas plāniem, kurus trubadūri izbļausta pa visiem soctīkliem u.c. mēdijiem !

Conqueror 30.jūnijs 2020 11:39
44 3 Atbildēt

būvprojektā paredzēts atjaunot apstādījumu kokus, iestādot 15 Holandes liepu dižstādus, 12 pīlādžus un 11 kalnu priedes.

viss kārtībā, par ko jāsatraucas?

Nja 1.jūlijs 2020 10:13
38 79 Atbildēt

Tātad sanāk šādi:

1. Zaļie kliedz par dabai kaitīgajiem izmešiem, kad brauc uz Rīgu ar auto, nevis, piemēram, vilcienu, jo nav normālas Park&Ride sistēmas (tai skaitā arī pašā Rīgā).

2. Pilsēta nolemj taisīt stāvvietu pie lielākās stacijas Jūrmalā, tādējādi sniedzot iespēju braukt ar vilcienu, nevis personīgo auto, kas, attiecīgi, samazina izmešus.

3. Zaļie kliedz, ka pilsēta taisa stāvvietu, jo būs jānocērt pāris koki, kas tāpat neatsver minēto personīgo auto radītos izmešus. Zaļie uzvar, un visi laimīgi turpina braukt ar personīgo auto radot izmešus.

4. Zaļie atkal kliedz par izmešiem un pieprasa risinājumus no pilsētas, pēc tam atkal nopeļot rasto risinājumu.

Nebeidzamais idiotisma aplis var turpināties bezgalīgi...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti