Valsts provizoriski varētu izbūvēt 16 līdz 23 optiskā tīkla piekļuves punktus interneta nodrošināšanai reģionos 5

 

Foto: Ekrānbilde

Nozare.lv | 17.februāris 2021 11:41

Satiksmes ministrija (SM) provizoriski varētu izbūvēt 16 līdz 23 optiskā tīkla piekļuves punktus, kas nodrošinātu interneta pieslēgumu valsts reģionos, aģentūru LETA informēja ministrijā.

Apliecinājumus par interneta pieslēgumu izveidi, lai nodrošinātu risinājumus interneta jaudai, Satiksmes ministrijai ir iesniegušas 16 no 40 uzrunātajām pašvaldībām, kas atbilstu 2017. līdz 2020.gada plānošanas perioda Eiropas Reģionālā fonda izstrādātās valsts atbalsta programmas nosacījumiem, proti, atrodas tā saucamajās baltajās teritorijās, kur konstatēta tirgus nepilnība un operatori nav izrādījuši interesi par tīkla izbūvi un pakalpojuma sniegšanu.

Vienlaikus atsevišķas pašvaldības ir iesniegušas vairākus priekšlikumus par papildu punktu izbūvi, kas tiks izvērtēti sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM). Vēl interesi ir izrādījušas četras pašvaldības, uz kuru uzdotajiem jautājumiem, kas galvenokārt saistīti ar interneta izmaksu segšanas iespējām, tiks meklēts risinājums, atzīmēja ministrijā.

Jau ziņots, ka izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) iepriekš informēja, ka saistībā ar skolēnu attālinātajām mācībām līdz 15.februārim pašvaldībām Satiksmes ministrijā bija jāiesniedz apliecinājumus par interneta pieslēgumu izveidi, lai nodrošinātu risinājumus interneta jaudai, par kuru līdz šim nereti saņemtas sūdzības.

Tāpat ziņots, ka IZM ir parakstījusi memorandu ar sadarbības partneriem par interneta datu pārraides iespēju palielināšanu skolās.

Pērn IZM aptaujā par interneta pieejamību Latvijas skolās noskaidrojusi, ka katrai trešajai Latvijas skolai nav pieejams kvalitatīvs interneta pārklājums. Vienlaikus mūsdienu tehnoloģiju attīstība un jau izveidotā datu pārraides infrastruktūra Latvijā var nodrošināt daudzreiz lielāku datu pārraides apmēru par samērīgām izmaksām.

 
Visi komentāri
 
WALA 17.februāris 2021 12:07
2 0 Atbildēt

Hmm, cik man zināms ļoti plaši jau pirms 5 gadiem optiku vilka LVRTC, un man "tuvākajos" rajonos pašvaldību centros tā tika arī ievilkta, vai tik kāds nav sācis vilkt deķīti uz savu pusi ???

JO cik man zināms iepriekšējais rezultāts bija tāds, ka pie tās optikas kas kļuva pieejama, tā īsti pieslēgties neviens nesagribēja, ja pareizi saprotu tad izcenojuma dēļ !!!

Krotow 17.februāris 2021 14:13
0 0 Atbildēt

Kaut kā tā. Jo maksāt 4-ciparu skaitli par pieslēgumu ne varēja ne gribēja. Pēc tam parādījās arī mobilais internets.

Billythekid 17.februāris 2021 17:28
2 0 Atbildēt

Mobilais internets jau manā mežā bija pirms vecā kabeļa.Vēl parakstu prasīja vai vajadzēs līdz manam miestam vilkt - tik atvilka un tā ar beidzās.

Vienu fondu apguva ,tagad vajag nākamo.

Ekonomika jāsilda ,kaut kur tā nauda jāgroza.

Jaunu ievilkt lētāk kā vecam ,kas pa eirosajuz līdzekļiem rakts,pieslēgties lētāk?

lasītājs 19.februāris 2021 14:24
0 0 Atbildēt

PR speci atmurgojās.Šim mēnesim gana.

lauku aptiekas provizors 19.februāris 2021 14:23
0 0 Atbildēt

Nu,provizoriski varētu uzbūvēt,un kas tad būs?Provizoriski uzbūvēts optiskais pieslēgums?Uz papīra patiešām ir,bet dzīvē provizoriski?Latvijā lietosīm latciešu valodu!Vai saprati,iAuto?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 3

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 25

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti