Aptauja: 86% rīdzinieku atbalsta sarkanās gaismas kontroles luksoforu ieviešanu Rīgā 12

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 25.februāris 2021 14:57

Vairums jeb 86% rīdzinieku atbalsta sarkanās gaismas kontroles luksoforu ieviešanu Rīgā, secināts mobilo sakaru operatora "Latvijas mobilais telefons" (LMT) un pētījumu kompānijas "Norstat" veiktajā aptaujā.

Šo ieceri noteikti atbalsta 47%, bet drīzāk atbalsta - 39% respondentu. Vienlaikus 3% to noteikti neatbalsta, bet 7% drīzāk neatbalsta šādu luksoforu ieviešanu.

LMT pašreiz nodrošina sarkanās gaismas kontroles luksoforu risinājumu pilotprojekta režīmā Liepājā un Rīgā.

Galvaspilsētā tie atrodas Brīvības un Krustabaznīcas ielas krustojumā, kur uzstādītās iekārtas pandēmijas laikā piefiksējušas vidēji vairāk nekā 40 sarkanās gaismas pārkāpumu dienā vienā braukšanas virzienā. Tikmēr pērnā gada pēdējā ceturksnī Rīgā fiksēti 4595 gadījumi, kad automašīnas krustojumu šķērsojušas pie dzeltenā vai sarkanā luksofora gaismas signāla, tostarp pie sarkanās gaismas krustojums šķērsots 3160 gadījumu.

LMT radītā sistēma izmanto datorredzes tehnoloģijas, kas, analizējot video reālā laikā, ar mākslīgā intelekta palīdzību nosaka, kad auto, šķērsojot krustojumu, ir veicis pārkāpumu. Līdzīgi risinājumi tiek plaši pielietoti visā pasaulē, efektīvi mazinot negadījumu skaitu un palielinot satiksmes dalībnieku drošību.

"Norstat" īstenotā sabiedriskās domas aptauja norisinājās 2020.gada decembrī, un tajā piedalījās 505 respondenti no Rīgas vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

 
12 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
anoagask 25.februāris 2021 15:07
5 2 Atbildēt

t.i. 14% rīdzinieku netieši atzīst, ka brauc pie tumši dzeltenā

WALA 25.februāris 2021 15:38
4 10 Atbildēt

varbūt 14% saprot, ka satiksmes drošību tas neuzlabos ???

Es tādā aptaujā noteikti būt pret tam muļķībām, jo vismazāk vēlos lai man priekšā kāds liek pa mēmajiem, un es savukārt dabūnu "pakaļā" kādu guļavu, vai "es te vēl paspēšu", jo ir bijuši gadijumi kad uz tava tumši dzeltenā tipa stājoties esmu pēkšņi devis pa pedāļiem, dēļ ne visai saprotamā ātrumā tuvojošās sekojošā auto.

Vernons 25.februāris 2021 16:17
2 15 Atbildēt

CSDD nav spējīgs normāli izstrādāt CSN. Tur nav divu sadaļu! Ātruma samazināšana un brīdinājuma signāli un to lietošana!

Ceļu policija nevar izpildīt Likuma "Par policiju" 4. pantu, nav Noteikumu punktu, ko rakstīt protokolā!

Muļķību ieviesēji lai izlasa CSL 19. pantu "Pienākumi un tiesības" 3. punkts attiecas arī uz viņiem!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 6

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti