Kāpēc kreisie pagriezieni izraisa avārijas ar smagām sekām ? (+VIDEO) 14

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 13.oktobris 2021 16:52

Kreisais pagrieziens. Šis it kā elementārais manevrs pēdējā laikā iemantojis sliktu slavu, jo novedis pie smagām sadursmēm.

Latvijas Transportlīdzekļu Apdrošinātāju birojs, saīsināti LTAB nolēmis pievērst tam uzmanību kampaņā Ceļš nav spēle! Kļūdas nepiedod - un vērst uzmanību uz satiksmes dalībnieku liktenīgajām kļūdām. Jānis Abāšins, LTAB valdes priekšsēdētājs: ”Kreisais pagrieziens ārpus pilsētas ir īpaši bīstams. Pie braukšanas ātruma 90 km/h nogriešanās pa kreisi uz mazāk svarīgu ceļi var kļūt par lamatām, jo ātrums ir liels, sitiena spēks ļoti nopietns, avārijām ir smagas sekas, pat traģiskas. Drošības eksperts Oskars Irbītis uzsver: ”Ja skatāmies par cietušajiem, tad 30% CSN ar cietušajiem kaut kā ir saistīts ar kreiso pagriezienu. Diemžēl Latvijā par gluži normālu stilu kļuvusi nogriešanās pēdējā brīdī - un, protams, nerādot pagrieziena signālu. Vairāk skaties TV Auto ziņu sižetā.

 
Visi komentāri
 
Skābeklis 13.oktobris 2021 17:09
6 4 Atbildēt

Viens duriks pārāk vēlu ieslēdz kreisā pagrioeziena signālu, neskatās kas notiek aizmugurē un tik griež, otrs duriks uzsāk apdzīšanu, neņemot vērā ka duriks priekšā jau 15 sekundes kā bremzē nerādot signālu (aizdomīgi? ne taču!). Jāsteidzas taču uz Pannorāmu, nevar nokavēt šausmu stāstus par kovidlīķiem un necaurejamām slimnīcām. Jāspiež grīdā!

anoagask 13.oktobris 2021 17:41
1 0 Atbildēt

morāle - neapdzīt vietās, kur var veikt kreiso pagriezienu

650 13.oktobris 2021 18:05
1 0 Atbildēt

Fu, johaidī.Tā jau domāju, ko ta pēkšņi tik iejūtīga saruna un taa.Izrādās,7min bija jāklausās, lai 8jā min uzdzirdētu wāzes Reklāmu.Jā.

Tā vietā, lai aktīvi aicinātu wāzes lietotājus aktīvāk pievienot aktuāos satiksmes apdraudējumus (dzīvniekus, bedres, debiiili organizētus ceļareontus,uttttt), lai padarītu drošāk lietojamo šobrīd lidz bezjēdzībai sapurgāto un vairākkārtēju bakstīšanu prasošo wāzes menū un utttt, kārtējoreiz uzsvars ir izvērst demagoģiju un galazerultātā (visdrīzāk) ieviest fufeli ar reālu nulles "vertību".

WALA 14.oktobris 2021 7:23
0 0 Atbildēt

Sodīt "kreisos pagriezienus", un ja turpina izraisīt avārijas - aizliegt uz mūžu piedalīties satiksmē ...

Nja 14.oktobris 2021 10:18
1 2 Atbildēt

Problēma ir tajā, ka pagrieziena rādītājs lielākoties tiek ieslēgts nevis labu brīdi pirms šī manevra veikšanas, kā tas būtu jādara (īpaši uz šosejām), bet jau praktiski apstājoties, tādējādi liekot aizmugurē esošajiem vadītājiem veikt loģisku kustību - mēģināt bremzējošo šķērsli apbraukt. Nemaz nerunāsim par spoguļos paskatīšanos pirms straujas bremzēšanas, lai pārliecinātos par drošību utt. Šādas situācijas ir pārāk regulāras.

Rr19 14.oktobris 2021 11:39
2 0 Atbildēt

Viens tāds lohs, kuram autiņš nav aprīkots ar pagriezienu rādītājiem, jau mīnusu pielicis.

Freijers 14.oktobris 2021 10:40
2 0 Atbildēt

Problēma ir tāda, ka netaisa normālas nogriešanās joslas uz šosejām, piemēram pie slavenā hatu ciemata Lapsas ir tieši tāds pats celiņš kā Juronkuļa meža izbrauktuve pēc pārdesmit kilometriem uz tās pašas šosejas. Arī paši griezēji nevis rāda signālu ko grasās darīt, bet sāk dirsināties ar bremzešanu, sevišķi jautri, ja tāds vēl izpildās kādās pāris nogriešanās točkās pirms tam (nezin kur braukt..) un tad, kad kāds ir reāli izbesījies, ras un rauj bez pagrieziena - vienreiz uz A10 divi gandrīz šādi sabučojās. Ir jāizvērtē cik tad tos pieslēgumus vajag un, ja reiz būvē mājas/ciematus un sazin vēl ko - vajag paplatināt ceļu tur - kā tas vietām uz P1 ir uztaisīts.

Freijers 14.oktobris 2021 10:43
1 0 Atbildēt

Vēl viens "sīkums", kas ir pārsvāra 80/90 gadu auto ir - netīras aizmugures un švakas lampiņas, turklāt nereti, dažādās krāsas/spilgtumā, kas pat ja fiziski ieslēdz to rādītāju neredz, ko tas cilvēks taisās darīt, vēl protams ir piekabes/vilcēji, kuriem štekeris nestrādā un nerāda līdz ar to neko....

Solaris 14.oktobris 2021 11:02
2 2 Atbildēt

Lohiem lohu problēmas tas arī viss!

Ja nevari būt labs lohs, tad nebrauc!

P.s.

Lohi!

didzisk 14.oktobris 2021 12:12
3 0 Atbildēt

Ja reiz 30% smago avāriju izraisa kreisais pagrieziens, tad varbūt kaut kas jādara arī satiksmes organizācijā, ja kāds situāciju grib uzlabot! Nevar visu norakstīt tikai uz šoferu bezatbildību, arī pilnīgi nevainīgam ar labi redzamiem pagriezienu uguņiem var ievilkt priekšā vai pakaļā, piemēram, kad pagrieziens ir aiz kalna.

Nav jēgas tukši muldēt, ka nogriezties pie 90 ir bīstami, tā vietā vai nu jāaizklapē tā iespēja, jāuztaisa 60 ierobežojums, vai jāpārtaisa par labais+cilpa kā Slokā iebraucot no apvedceļa. Vai vismaz ceļa vidū nogriešanās josla kā pie Carnikavas un Lilastes.

WALA 14.oktobris 2021 14:06
2 0 Atbildēt

Durakiem, kuri nespēj nolasīt "tādas dīvainas priekšā braucošā darbības kā ātruma mazināšana" pirms pagrieziena nozīmi, varbūt vajadzētu nolikt tiesības plauktā, vai arī aiziet kādu ābeci rokās paņemt ...

Normāli cilvēki "redzot ko tik aizdomīgu", arī nomet ātrumu un ietur distanci "no dīvaiņa", bet nu kuram 9 dzīvības var jau darīt arī savādāk ...

Rr19 14.oktobris 2021 18:00
0 0 Atbildēt

Savādāk dara tā, kā kāds sabrebzējas, tā otrs mauc garām, kā tas mācībnieks uz gājēju pārejas.

Kanibaals 14.oktobris 2021 13:57
3 2 Atbildēt

Uzlīme pret vernonismu:

Vernons 14.oktobris 2021 20:38
2 0 Atbildēt

Jā, ir patiesi grūti izdarīt divas lietas pirms manevra pa kreisi. Vienlaicīgi ieslēgt kreiso virzienrādītāju un braukt cieši gar ass līniju! Un tam veltīt pēdējos 200 metrus! Ceru, ka Kanibaals sevi atpazina!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Arī pārāk lēna braukšana var radīt avārijas situācijas (+ VIDEO) 11

Satiksmes drošību veido daudz un dažādi aspekti. Viens no tādiem ir – cik droši vadām savu transportlīdzekli un cik labi iekļaujamies satiksmes plūsmā. Nereti no autovadītājiem dzirdamas sūdzības par citu satiksmes dalībnieku pārgalvīgu braukšanas stilu. Tomēr ir arī tādi, kas kopējā satiksmes plūsmā neiekļaujas, jo dažādu iemeslu dēļ brauc pārāk lēni. Arī šāds braukšanas stils var radīt neprognozējamas situācijas uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Putas vai rezerves ritenis ? TV Autoziņu eksperiments (+VIDEO) 13

Modernajās vieglajās automašīnas vietas rezerves ritenim itin bieži nemaz nav, jo rats aizņem vietu un ir smags. Tomēr melnajā stundā tas noderētu. Tā uzskata arī Autoriepu Nama direktors Oskars Krampāns, kurš izrāda Autoziņām dažādus rezerves riteņu veidus. Populārākais ir pagaidu jeb mazais rezerves ritenis, tautā saukts par "desu" vai "tableti". Pagaidu rezerves ritenis ir kompromiss starp pilnvērtīgu riepu un vispār neko. Ar tādu drīkst braukt ne tālāk par 80 km un ne ātrāk kā 80 km/h. Pagaidu riepa ir ne vien mazāka, bet arī plānāka. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti