Sestdien pie t/c “Mols” varēs izmēģināt jaunākos auto no Audi līdz pat Tesla un Ķīnas JAC (+ VIDEO) 10

 
iAuto | 24.augusts 2023 10:14

26. augustā notiks ikgadējā brīvdabas auto izstāde “Pielaiko savu auto” t/c Mols sadarbībā ar konkursu “Latvijas Gada auto”. Tā ir iespēju ikvienam izmēģināt jaunākos automobiļus Latvijā. Turklāt pirmo reizi vēsturē arī no Ķīnas autoražotājiem “JAC” un “Baic.

Apmeklētāji varēs piedalīties veiklības braucienā ar Renault Arkana kā balvu uz nedēļas nogali un momentloterija no Shell Helix. Būs arī tradicionālā “saulīšu griešana” jeb drifta šovs.

“Šoreiz, vēl ar vienu soli vasaras bezrūpībā, aicinām visus uz Latvijas Gada auto 2024 testa dienu! Izbaudi skaisto Daugavas ainavu traucoties jaunā auto pa Krasta ielu. Kas var labāks par to! Tiekamies jau 9. gadu nemainīgi pie Mola!” aicina tirdzniecības centra “Mols” vadītāja Una Tukiša.

Pielaiko savu auto t/c Mols iepriekšējos gados

Par izmēģinājuma braucienu ieguvumiem stāsta konkursa “Latvijas Gada auto 2024” rīkotājs Māris Ozoliņš: “Šī ir unikāla iespēja vienas dienas laikā salīdzināt un izbraukt ar tik daudz un dažādiem automobiļiem gan tiem, kuriem interesē auto pasaule, gan īpaši tiem, kuri grasās iegādāties jaunu automobili. Citkārt šāda salīdzināšana var aizņemt pat vairākas nedēļas. Turklāt dīleri uz šo pasākumu būs sarūpējuši īpašus cenas piedāvājumus.”

Latvijas Gada auto 2024 pretendenti

Vienīgā prasība, lai varētu sēsties pie stūres, ir jābūt derīgai autovadītāja apliecībai. Auto izstādē “Pielaiko savu auto” t/c Mols testa braucienos piedalīsies:

  • Alfa Rome Tonale (kā foto auto)
  • Audi Q8 e-tron (elektroauto)
  • Baic X55 II
  • Dacia Jogger Extreme
  • Hyundai Ioniq 6 (elektroauto)
  • JAC T8 PRO
  • Nissan X-Trail
  • Peugeot 408
  • Renault Arkana (veiklības brauciena auto)
  • SsangYong Musso
  • Škoda Enyaq Coupe iV (elektroauto)
  • Tesla Model 3 SR+ (elektroauto)
  • Tesla Model Y LR (elektroauto)
  • Volkswagen ID.Buzz (elektroauto)
  • Volkswagen T-Cross
  • Volkswagen Tiguan

Pielaiko savu auto t/c Mols 2022.gadā

Testa braucieni sāksies pulksten 11:00 un ilgs līdz 17:00. Lai veiktu braucienu, jādodas pie katra klātesošā automobiļa pārstāvja un jārezervē vēlamais vai pieejamais laiks. Pēc tam savā rezervētajā laikā dodieties ar automobili testa braucienā. Tādējādi nebūs jāstāv fiziskā rindā un varēs baudīt citus pasākuma notikumus.

Savukārt plkst. 13:00 un 14:00 esiet aicināti vērot “karsto” drifta šovu no pilota Atvara Sāra. Kā arī visas dienas garumā varēs apskatīt un pat iesēsties īstā drifta auto BMW e46 4.0 V8 no “ToGet Team” komandas.

Pasākuma apmeklētāji varēs apskatīt arī Porsche GT3 CUP (992) ar 510 zirgspēkiem, kuras svars ir tikai 1260kg. Pateicoties Porsche Latvija un AOX Trade atbalstam mēs varam šo skaisto Porsche GT3 CUP mašīnu izvietot “Pielaiko savu auto” pasākumā pie t/c “Mols”. Šogad ar šo mašīnu latviešu pilots Valters Zviedris piedalās Porsche Sprint Challenge NEZ čempionātā un šobrīd ir čempionāta līderis pārstāvot Capkausko Autocentras komandu.

Konkursa “Latvijas Gada auto 2024” kulminācija būs novembrī, kad noslēgsies jauno modeļu pieteikšana konkursam un žūrija vairāku dienu garumā aizvadīs “Lielo testa braucienu”. Titula ieguvējs un laureāti papildus nominācijās tiks paziņoti apbalvošanas ceremonijā TV un interneta tiešraidē 7decembrī.

Atbalsta: Shell Helix motoreļļas, sludinājumu portāls Zip.lv, t/c Mols, ziņu portāls jauns.lv, iAuto.lv, Latvijas Avīze, Delfi, TV Auto ziņas, Klubs, Dieviete.lv, Jauniauto.lv, LAMB, V4 motors.

Atis Jansons

Pielaiko savu auto t/c Mols iepriekšējos gados

Normunds Avotiņš

Veiklības brauciens 2022.gadā

Pielaiko savu auto t/c Mols 2022.gadā

Shell Helix teltī notiks momentloterija 1x veiklības brauciena dalībniekiem.

 
Visi komentāri
 
GTD2 24.augusts 2023 16:36
3 1 Atbildēt

Ar to arkanu arī varēs saulītes pagriest? baidos, ka viņš pa knapu tādām aktivitātēm

iAuto 24.augusts 2023 21:55
3 0 Atbildēt

Saulītes ar BMW e46 4.0 V8

Slinkais 24.augusts 2023 17:00
0 1 Atbildēt

Nevajag mēģināt ja netaisies pirkt))

es 24.augusts 2023 17:07
0 2 Atbildēt

Beidzot būs divi oficiālie Ķīnas ražotāji, savādāk jau apnikušas tās kulītes ar Ķīnas sēklām...

iAuto 24.augusts 2023 21:57
1 0 Atbildēt

Tas ir pirmais oficiālais Ķīnas autoražotāju dīleris Latvijā. Agrāk bija mēģinājumi, bet tagad interesanti - dīleris ir Auto rings EV.

topinamburs 25.augusts 2023 8:58
1 0 Atbildēt

Ķīniešu EV piedāvā par tādu pašu cenu, kā Eiropas ražojumus. Paldies.

iAuto 24.augusts 2023 22:00
2 0 Atbildēt

Tā mums gāja šajā pasākumā pirms gada

Jumu 25.augusts 2023 19:10
1 0 Atbildēt

Es pieteikšos par izmēğinātāju tad, kad sāks izmēğināt lidmašīnas, autiņi jau apnika.  🚁  🚀  ✈️

GB12 26.augusts 2023 9:57
1 0 Atbildēt

Es nebūšu, man nav laika, es šonedeļ svinēšu Gobzema atgriešanos!

nomiks 26.augusts 2023 23:34
3 0 Atbildēt

Bija lieliski organizēts pasākums. Neskatoties uz sliktajiem laika apstākļiem, interese bija ievērojama. Populārākie piemērāmie auto, šķiet, bija Škoda Enyaq, Audi e-Etron Q8 un Tesla S un Y. Tā kā patērētāju interese par EV pieaug acīmredzami.

Paldies par iespēju būt izredzētajam un notestēt kravas elektrisko kravas auto. Ķīnietis ar visām no tā izrietošajām sekām, bet pieredzei noteikti bija vērts. 

Cik sapratu, šādus 4 gab. jau ir pasūtījis CleanR.

180 kWh baterija, ar kuru pietiek pilnai 8h darba dienai. Attiecīgi ekspluatācijas, t.sk. elektroenerğijas izmaksas ir ap 75 EUR dienā, kas esot vismaz uz pusi mazāk kā līdzvērtīgam dīzeļauto. Noteikti ir nākotne arī šādiem auto komunālajos dienestos.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Divi džigiti ar ZILiem nesadala ceļu; liktenis žēlo (+ VIDEO) 1

Divi kirgīzu džigiti ar padomjlaiku ZIL kraviniekiem nesadala ceļu un viens no kraviniekiem ietriecas brauktuves atdalošajās barjerās. No šī ZIL priekšpuses maz kas paliek pāri, taču trieciens šoferi izmet uz ielas un viņš paliek šķietami neskarts. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 6

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 12

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti