Latvijā ar stacionārajiem fotoradariem pērn fiksēti ātruma pārkāpuma sodi 8,9 miljonu eiro apmērā 16

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 19.janvāris 2024 15:09

Latvijā ar stacionārajiem fotoradariem pagājušajā gadā fiksēti 233 656 ātruma pārkāpumi, par kuriem Valsts policija pieņēmusi lēmumus un nosūtījusi sodus kopumā 8,9 miljonu eiro apmērā, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāvji.

Tostarp pagājušajā gadā 63% gadījumu ātrumu pārsnieguši transportlīdzekļi, kas ir reģistrēti Latvijā, bet 37% - ārvalstīs reģistrēti transportlīdzekļi. Vienlaikus 2022.gadā no ātrumu pārsniegušajiem transportlīdzekļiem Latvijā bija reģistrēti 67%, savukārt ārvalstīs - 33%.

Tāpat direkcijā informēja, ka starp trešajās valstīs reģistrētiem transportlīdzekļiem visvairāk pārkāpumu ar stacionārajiem fotoradariem konstatēti ar Ukrainā reģistrētiem transportlīdzekļiem - ar šajā valstī reģistrētiem transportlīdzekļiem pērn fiksēti 28 150 ātruma pārkāpumu, kas ir par 1,2% mazāk nekā 2022.gadā.

Savukārt ar Krievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem pērn konstatēti 9211 pārkāpumi, kas ir par 56,3% jeb 2,3 reizes mazāk nekā 2022.gadā, kad tika konstatēti 21 076 pārkāpumi.

Vienlaikus ar Moldovā reģistrētiem transportlīdzekļiem pērn konstatēti 8327 pārkāpumi, ar Baltkrievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem - 3342, bet ar Gruzijā reģistrētiem - 1109 pārkāpumi.

CSDD nodrošina 100 stacionāro fotoradaru darbību visā Latvijas teritorijā. Savukārt vidējās ātruma kontroles radari Latvijā  ir VSIA "Latvijas valsts ceļi" pārraudzībā.

Jau vēstīts, ka CSDD apgrozījums 2023.gada deviņos mēnešos bija 44,572 miljoni eiro, kas ir par 12,6% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, savukārt direkcijas peļņa samazinājās par 39,9% - līdz 4,781 miljonam eiro.

CSDD ir valsts akciju sabiedrība. Direkcija reģistrē transporta līdzekļus Latvijā, izsniedz vadītāju apliecības, veic automašīnu tehnisko apskati un sniedz citus pakalpojumus. Direkcijas kapitāldaļu turētājs ir Satiksmes ministrija.

 
Visi komentāri
 
0pis 19.janvāris 2024 16:41
0 5 Atbildēt

Reģistrēti. Bet cik miļjoni ir iekasēti?

msh 19.janvāris 2024 18:01
0 0 Atbildēt

Noteikti gandrīz visa summa. Tu laikam labi neizlasīji - tas cipars ir par NOSŪTĪTAJIEM sodiem, nevis par piefiksētajiem pārkāpumiem.

0pis 19.janvāris 2024 18:59
0 4 Atbildēt

Nosūta ziņu par sodu, bet sodītais nemaksā. Kā to skaitīt? Ko darīt tālāk?

Raimonds 19.janvāris 2024 19:40
3 0 Atbildēt

Neko. Pēc kāda laika varēs ņemt nost māju, vai kas nu kuram tur pieder.

650 19.janvāris 2024 17:12
5 0 Atbildēt

Un cik triljoni ir iekasēti ar stac  radariem par vinjeti,octu un ta??Kas tur slēpjams vai slepens?

Cik procentos gadījumu šī te "apmaksātā" noziedz.darbība ir tikusi (nekavējoties) pārtraukta uz vietas pašā nozieguma izdarīšanas vietā?

Vai ir statistika,- vai,par kādiem pārkāpumiem  un cik reiz (iepriekš) tikuši sodīti konkrēti tie,kuri šogad gāja bojā?

msh 19.janvāris 2024 17:59
6 2 Atbildēt

Nu bet elementāri - lohiem kārtējo reizi jāatgādina par to ka ātrums ir briesmīgs, bet šitentie fočiki dara labu darbu un tāpēc ir ļoti vēlami un to skaitu vajag tikai palielināt...

650 19.janvāris 2024 18:58
4 1 Atbildēt

PROTTTAMS, ka fotoradari dara savu darbu.Neviens lohs taču nevar vinnēt datoru.Tas 8,9milj laikam ir dižSasniegums, nevis amat personu (direkcijas direktoru, viņu vietnieku, sat droš deportament diplomēto specālist-u, droš braukš demagog super duper mācītāju un/vai pārējo vispārēji iesaistīto iedvesmotāju) klaja NOLAIDĪBA.

Kontroles trūkums,tukša muldēšana,patieso iemeslu slēpšana,faktu sagrozīšana,manipulācijas ar nepierādāmiem cipariem un bārstīšanās ar skaļiem terminiem.Praktiski- visatļautības un nesodāmības un pofigiZma atmosfēras uzturēšana gadiem ilgi un Visas Valsts mērogā.

Samaksā/brauc- kas neskaidrs? Ā, atkal piefiksēja,- nu ta samaksā vēlreiz un turpini (tāpat) braukt (maksāt).Utt.

Topošais nabags pensionārs 19.janvāris 2024 17:57
3 2 Atbildēt

Kur liks naudu droši vien sev algās prēmijās nolāpītie mantrauši.

John 20.janvāris 2024 3:53
6 1 Atbildēt

Fotoradari ar katru gadu kļūst arvien vairāk, visādas bezjedzīgas reklāmas kampaņas tiek pasūtītas no CSDD puses, bet mirušo ceļa satiksmes negadījumos tāpat ir daudz.

Bet galvenais, ka nauda sodīs ir iekasēta.  Varēs ierēdņi sev prēmijas piemaksāt. Ir taču nopelnījuši.

0pis 20.janvāris 2024 11:06
1 4 Atbildēt

Vai ir pārliecinoši (vai jebkādi) pierādījumi, ka bojāgājušo skaits ir palielinājies dēļ radaru skaita?

Varbūt palielinās auto skaits un samazinās satiksmes veltītās uzmanības daudzums?

John 20.janvāris 2024 13:27
3 1 Atbildēt

Fotoradari tika ieviesti, lai uzlabotu satiksmes drošību.  

Bet kopējā situācija uz ceļiem tikuntā neuzlabojas.

650 20.janvāris 2024 16:21
4 0 Atbildēt

Ticamu pierādījumu nav kā tādu.Nekam,nekur un nepar ko.Nav! Pats cssd nupat atzina, ka viņiem NAV statistikas.Ir tikai cēloņsakakarību interpretācija, kuru katrs Taisnības pretendents interpretē pa savam.

Uz j-malas šos gadu desmitiem ilgi tika triekti uz kapiem 8joslas šķērsojošie aizgājēji.Līdz kamēr pie babītes benzīntanka uzcēla sētu un pašas no sevis vēsturiski sakārtojās iespējas iezemiešu (lohu) nokļūšanai Piņķos.

Kāpēc tur vairs neviens neiet bojā- nu prottttams tāpēc, ka apķērīgie pirderdarboņi tur pirms pacmit g uzstādīja fotoradaru.Komplektā ar 13km/h apslēpto lohtoleranci un beidzamo gadu plaši izvērsto lohdemagoģiju ap 110/90.

Prottams, ka braucošo bojāgājēju skaitu uz kokneses nāvestrakta un j-malas apvedu ceļa ir jāregulē ar fotoradariem.Nevis ar parlaMentālo izmeklēšanu- kurš (un kā vadībā) nolaida podā krievu atstāto "mantojumu"  pilnvērtīga 4joslu ceļa ierīkošanai.Kurš/cik iebāza savā smerdīgajā kabatā, laikā kad "mums nebij nekā".

Dalbajobam 20.janvāris 2024 16:46
4 1 Atbildēt

Varbūt automašīnu skaits pieaudzis par 30%?

Kur palika visi tie dalbajob bļauri, tu, ūpis un vel pāris aborta atliekas kuri vel nesen teica: “Paskat uz Lietuvi tur vidējā ātruma fotoradaru daudz un viss ir lieliski, tadēļ mums arī vajag un būs lueliski” - Tikmēr Lietuvā bojāgājušo skaits pieaudzis par 30%! 30%, pieaudzis alfon! Ieslēdz vienreiz smadzeni, tev vispār nav ne jausmas kas uz ceļiem notiek…

Bradypus 20.janvāris 2024 18:15
3 0 Atbildēt

Pag... Kādēļ ziņa par miljoniem, nevis izglābtajām dzīvībām? Vai tad radari nebija drošībai?

sviesc 22.janvāris 2024 15:11
0 0 Atbildēt

Kas ir šie vadītāji, kuri uzraujas uz stacionārajiem radariem? Vai viņi vispār vada savas automašīnas, skatās braukšanas virzienā, ievēro ceļazīmes, ceļu apzīmējumus utt.?

Es saprotu, ka uz krūmos noslēptu pārnēsājamo, kurš ar zīmēm nav apzīmēts, var uzrauties. Bet uz stacionārajiem, nu nez. Var protams aizdomāties vai novērsties no ceļa, bet nu ne jau masveidā. 😕

BMW 23.janvāris 2024 8:57
0 0 Atbildēt

Tie ir opīši un omītes, kam bērni aizmirsuši nopirkt OCTA, vai iziet laicīgi TA. Kamēr brauc uz Rīgu pie daktera, pabrauc garām 5-6 radariem vienā virzienā un tikpat daudz atpakaļ! Par katru foto izraksta sodu un tā tie miljoni krājas! Tas ir tas, kā CSDD rūpēja spar drošību! Tikmēr urļiki ar savām krievu numurzīmēm pat nebremzē pie radara uz Jūrmalenes, jo sodus no tiem piedzīt nav reāli!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.2 būs dažādas modifikācijas; starts 2025.gadā 5

Cenu ziņā pievilcīgajam Volkswagen plānotas vairākas modifikācijas, tajā skaitā arī krosovera modelis. Lasīt vairāk

 

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākumu karjerā augstākajā līmenī. Lasīt vairāk

 

Rekordists? - brauciens ar “Audi” Liepājā rezultējas ar 2000 eiro naudas sodu un tiesību atņemšanu (+ VIDEO) 13

Aizvakar, 1.maijā Valsts policijas amatpersonas Liepājā fiksēja automašīnu “Audi”, kuras vadītājs pārvietojās ātri un agresīvi. Likumsargi uzsāka pakaļdzīšanos, kā rezultātā automašīna apturēta. Šāds brauciens vīrietim rezultējies septiņos administratīvajos pārkāpumos un vienā kriminālprocesā. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Škoda Kodiaq (+VIDEO) 4

No šīgada Škoda jaunumiem mūsu tirgum svarīgākais ir jaunais Kodiaq. TV Autoziņas devās uz Spāniju, lai tuvāk iepazītos ar lielākā Škodas krosovera otro izlaidumu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti