Kāda dzinēja tehniskā apkope izmaksā vairāk? (+VIDEO) 5

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 27.maijs 2024 8:47

Tehniskā apkope ir nepieciešama ikvienai automašīnai - par to šaubu nav. Toties par apkopes laikā veicamajiem darbiem un, kas vēl svarīgāk, to izmaksām bieži rodas jautājumi un izceļas diskusijas, sevišķi, ja šīs darbības notiek autorizētajā dīlera servisā.

Ļausim ieviest skaidrību Auto Bassadone servisa tehniskajam speciālistam Edgaram Lullem. Pārbaužu pozīcijas nosaka auto ražotājs, nevis dīleris, tāpēc apkope ir kas vairāk nekā eļļas un filtra maiņa. Tā kā daudzām markām virsbūves garantija pret caurrūsēšanu ir garāka nekā uz pārējo automašīnu, apkopes laikā obligāti jāpārbauda arī virsbūve. Tehniskās apkopes intervāli iekšdedzes automašīnām var būt dažādi, no 10 līdz pat 30 tūkstošiem km, taču ne retāk kā reizi gadā.

Jaunām automašīnām nepieprasa, bet rekomendē pirmo eļļas maiņu veikt jau pie 3000 km. Ieteikums nomainīt tā saukto pirmo eļļu tieši saistīts ar dzinēja piebraukšanas procesu. Agri vai vēlu pienāks laiks arī t.s. lielajai apkopei, kad būs jāmaina dzinēja zobsiksna. Parasti tas notiek pie 120 - 140 tūkstošu km nobraukuma, taču agregātu piedziņas siksna jāmaina divreiz agrāk, ap 60 000 km. Vairāk skaties TV Autoziņu sižetā.

 

 
Visi komentāri
 
Edgars7 27.maijs 2024 13:13
2 1 Atbildēt

Labi, tik tālu viss saprotams.

Bet kā ir ar automātiskās transmisijas šķidruma ATF maiņu?

Vai dīleris to veic, vai arī stāsta, ka automātiskajā ātrumkārbā eļļa paredzēta visam pārnesumkārbas mūžam?

Kāda ir jūsu pieredze, autodraugi?

Pendžs ar volvo 27.maijs 2024 23:14
3 0 Atbildēt

Kas ir automobiļa "mūžs". Caurmērā ražotāji uzskata, ka tas nepārsniedz 200 000 km. Paziņojums, "kārbas šķidrums kalpos visu mūžu", būtībā skan "kārbas šķidrums nokalpos 200 tūkstošus".

Pajautā sev, vai gribi ar konkrēto auto nobraukt gadu-divus-trīs un tikt no tā vaļā, vai kaut kāda iemesla vadīts gribēsi to paturēt ilgi (5+ gadi vai ilgāk)?

Pirmajā gadījumā, ATF NEnomaiņai vispār nav nozīme - kāda starpība, ko ar auto iesāks cits īpašnieks, kad būsi samērā ātri ticis no mašīnas vaļā...

Otrajā gadījumā - ja gribi auto paturēt - iesaku mainīt hidrotransformatora ATF ik pēc 40-60 000. Auto būs visnotaļ pateicīgs.

Pats gadā nobraucu ap 20 000 km, reizi divos gados nomainu ATF. Izmaksas - zem 150 eiro, darbu ieskaitot.

ro 27.maijs 2024 16:37
1 0 Atbildēt

Bullsh@t kautkāds...visi filtri jāmaina  reizi gadā! Pa dzinēju ķēdēm neko nepateica...par svecēm ar neko nepateica! Tiešām būtu interesanti paklausīties ko eksperti saka par tām mūža garantijām😁...un pie cik tūkstošiem pēc dīlerdomām mūža garantija beidzas..150k..200 vai 250k... uzreiz par kārbām varu pateikt,ka eļļas obligāti jāmaina..un parasti tas jādara ik pa 60k ..  pretējā gadījumā tik tiešām kārbai mūžs tuvāk 200k var arī izbeigties

1+1≠2 27.maijs 2024 19:30
1 0 Atbildēt

Jo ekanomiskāka mašīna, jo dārgākas apkopes, beigās ir tas pats vecais labais opelis.

Pendžs ar volvo 27.maijs 2024 22:54
2 0 Atbildēt

Motoreļļu mainu +/- ik pēc 200motostundām, dzinēja gaisa filtru - pie katras motoreļļas maiņas, salona putekļu filtru - ik pavasari (arī slotiņas). Bremžu eļļu, antifrīzu, kārbas ATFu un stūres pastiprinātāja šķidrumu - reizi divos gados. Kardānpārvads nav.

Lai ripo!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar sveicienu no astoņdesmitajiem - Fiat piesaka krosoveru Grande Panda (+ FOTO)

3,99 m garais Grande Panda līdzinās Panda vectētiņam no tālajiem astoņdesmitajiem gadiem. Lasīt vairāk

 

Seat Leon piedzīvo modernizāciju 6

Seat Leon, Vokswagen Golf tuvākais radinieks no karstās Spānijas, piedzīvojis modernizāciju, kas ietver abus saimes modeļus – hečbeku un universālu. Lasīt vairāk

 

Elektrisks un 220 km/h ātrs - prezentēts sportiskais Alpine A290 (+ FOTO)

Ar Renault cieši saistītais Francijas autoražotājs Alpine iepazīstinājis ar Renault 5 tuvāko, taču krietni sportiskāko radinieku A290. Lasīt vairāk

 

Kādreiz būvēja, tagad jauc nost: pirmo reizi Latvijā sāk demontēt dambi (+ VIDEO) 7

Vēsturisks brīdis – pirmo reizi atjaunotajā Latvijā sākts darbs pie dambja nojaukšanas. Bejas aizsprosts atrodas uz aptuveni 24 kilometrus garās Alūksnes upes. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti