Motociklu tirdzniecībā šogad minimāls kritums, nākamgad prognozē nelielu pieaugumu 1

 
Nozare.lv | 26.decembris 2013 15:43

Šā gada 11 mēnešos Latvijā pārdoti par 3% mazāk jaunu motociklu nekā pērn, taču nākamgad motociklu tirgotāji paredz nelielu pārdošanas pieaugumu.

Auto asociācijas apkoptā statistika liecina, ka šā gada 11 mēnešos kopumā pārdoti 483 jauni motocikli, turpretī pērn tika pārdoti 500.

Šī gada 11 mēnešos vispopulārākā motociklu marka bija "Honda" - pārdotas 86 vienības. Tai seko "Piaggio" ar 52 pārdotām vienībām, "BMW" ar 49 pārdotām vienībām un "Harley Davidson" ar 37 pārdotām vienībām.

Motociklu, tostarp "Harley Davidson", tirgotāja SIA "Motofavorīts" valdes priekšsēdētājs Gatis Panavs biznesa portālam "Nozare.lv" skaidroja, ka šogad bija vērojams gan apgrozījuma, gan servisa apkopju pieaugums. Panavs pieaugumu skaidroja gan ar ekonomikas atveseļošanos, gan labiem laikapstākļiem šovasar.

"Motociklu biznesā ir ļoti izteikta sezonalitāte. Mūsu pļaujas laiks ir, sākot no marta beigām līdz augusta beigām. Šajā periodā tiek pārdots ap 70% no visa gada apjoma. Pārējā laikā lielākoties iztirgojam atlikumu par zemākām cenām," skaidroja "Motofavorīta" vadītājs.

Savukārt zīmola "BMW" oficiālā izplatītāja Latvijā SIA "BM Auto" pārstāve Diāna Gaidaša stāstīja, ka šogad pārdošanu veicināja vairāki jauni "BMW" motociklu modeļi.

"Ja 2012.gadā kopā pārdevām 48 motociklus, tad šogad deviņos mēnešos - 47 motociklus. Pārdošanas rezultātus veicināja gan jauno modeļu ienākšana tirgū, gan "BMW Motorrad" tēla un pārdošanas kampaņas, kā arī aktivitātes publiskajā telpā'', informējot par "BMW Motorrad" 90 gadu jubileju, atzina Gaidaša un piebilda, ka aktīvākais pārdošanas periods tirgotājam bijis marts, aprīlis un maijs.

Aicināts prognozēt jaunu motociklu tirdzniecības apjomus nākamgad, "Motofavorīta" vadītājs norādīja, ka diez vai pārdošanu vecinās eiro ieviešana, jo jau patlaban 80% motociklu iegāde tiek apmaksāta eiro.

"Tiesa, eiro sniegs priekšrocības, jo varēsim tirgot aksesuārus un rezerves daļas eiro valūtā, līdz ar to valūta nebūs jākonvertē. Taču kopumā prognozēju, ka 2014.gadā motociklu tirdzniecībā būs vērojama neliela izaugsme," teica Panavs.

 
Visi komentāri
 
Sandis_UR 28.decembris 2013 12:10
0 0 Atbildēt

Kaa ar Kā Tikt Mājās?

Vai tad tos nepārod?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti