Satiksmē jau atgriezies moto transports – notiek pirmie negadījumi 2

 

Foto: iAuto.lv

Ergo | 7.marts 2016 11:04

Siltie laika apstākļi ziemas sezonā un nelielais sniega daudzums, īpaši pilsētā, veicina to, ka pēdējos gados ceļu satiksmē arvien agrāk atgriežas mototransports. To apliecina gan ERGO dati par motocikliem iegādātajām OCTA polisēm, gan Valsts policijas informācija – šā gada janvārī un februārī jau notikuši trīs ceļu satiksmes negadījumi, kuros iesaistīts mototransports.

Savukārt ERGO februārī apdrošināts jau divas reizes vairāk mototransporta nekā pērnā gada decembrī. Saskaņā ar apdrošināšanas sabiedrības datiem iepriekšējos gados mototransportam iegādāto OCTA polišu skaits martā pieauga pat sešas reizes, salīdzinot ar februāri. Arī pirmais pieteikums pērn tika saņemts jau marta sākumā par negadījumu ar motociklu, un izmaksātā apdrošināšanas atlīdzība bija aptuveni 500 eiro.

“Lai gan visvairāk jeb trešdaļa no visām OCTA polisēm parasti tiek iegādātas martā un aprīlī, kad atsākas aktīvā moto sezona, pēdējos gados arvien agrāk novērojama mototransporta vadītāju aktivitāte. Tas, protams, ir saistīts ar neierasti silto ziemas periodu, kā dēļ drosmīgākie un kaislīgākie motofani faktisko sezonu steidz pagarināt, atsākot to daudz agrāk. Arvien izteiktāk parādās tendence iegādāties apdrošināšanu motocikliem uz visu gadu,” norāda Ritvars Heniņš, ERGO Risku parakstīšanas departamenta vadītājs.

Saskaņā ar ERGO datiem lielākā daļa jeb 44% OCTA polišu mototransportam tiek iegādāta uz 6 mēnešiem, savukārt visam gadam polisi iegādājas 21% motociklu īpašnieku.

“Atsākot sezonu, ikvienam motocikla vadītājam jābūt īpaši uzmanīgam, jo pēc ziemas pārtraukuma nepieciešams laiks, lai atgūtu transportlīdzekļa vadīšanas iemaņas. Svarīgi ievērot atļauto braukšanas ātrumu, neveikt negaidītus, pārgalvīgus manevrus un uzmanīties no citiem transportlīdzekļiem nolūzušām detaļām, kas mētājas uz ceļa. Tāpat svarīgi ņemt vērā, ka arī autovadītājiem atkal jāpierod pie tā, ka ceļu satiksmē atgriezušies motocikli,” atgādina Ritvars Heniņš.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
mnde 7.marts 2016 11:08
5 1 Atbildēt

Domāju ka tas ir divu faktoru apvienojums - nepacietība (nespēja nociesties līdz siltākam laikam un vēlme pagūt kautkur baigi ātrāk par pārējiem) + aukstums (tomēr mo riepas šitādā tomēr aukstumā diez vai tik labi tur)

akjitis 8.marts 2016 14:05
1 0 Atbildēt

ir okey izmest likumu siltaa 6dienas dienaa...padsmit km, paklausiities mot ruukonjaa, sagatavoties jaunajai sezonai - noverst kaut kadas kjibeles, kas radusas pa ziemu un tagad uzpeld

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 4

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti