Jaunais Harley-Davidson Roadster atsedz formas un veiktspējas būtību!

 
Harley-Davidson | 20.aprīlis 2016 13:19

Gandrīz 60 gadu amerikāņu koncerna konstruktoru pieredze, kas iemieso līniju pilnību – tas ir Harley-Davidson Roadster.

Jaunais modelis jūtas kā mājās gan lielceļu līkločos, gan pilsētas šauro ieliņu akmeņainajos džungļos. Pat mierā stāvot, tā izskats izstaro pārliecību.

“Harley-Davidson Sportster debitēja pirmo reizi 1957. gadā un, laikam ejot, ir pierādījis, ka spēj pastāvīgi mainīties,” stāsta Breds Ričards, Harley-Davidson dizaina direktors. “Mūsu klienti Sportster ģimenes modeļus turpina pielāgot sev, pateicoties izcilajām “custom” motocikla iespējām. Sakrustojot jaunajā Roadstser dažādus stilus un žanrus, mēs centāmies izveidot tehniku prasīgam braucējam, centāmies radīt elegantu un ātru Sporster”.

Roadster modelis, kas ir jaunās Harley-Davidson mārketinga kampaņas “Live your Legend” zvaigzne, pievienojas Dark Custom sērijas motocikliem. Minimāliskais motocikla dizains radīts iedvesmojoties no 50.-60. gadu sacensību Sportster un mūsdienu tendencēm motociklu pielāgošanā – nekā lieka, tikai “plika” jauda. Jaunā modeļa aprisēs ir ne mazums detaļu, kas uzjundī atmiņas par kompānijas cienījamo sportisko pagātni.

Roadster saīsinātais aizmugurējais dubļusargs aizgūts no askētiskajiem 50. gadu Dirt-Tracker sporta motocikliem. Izgriezumi, siksnas un izpūtēju aizsargos, imitē tā laika sporta motociklu atvieglinātās rezerves daļas. Sportisko motociklu tēmu papildina priekšējās dakšas masīvajā stiprinājumā uzstādītais 4" analogais tahometrs ar integrētu digitālo spidometru.

Motocikls aprīkots ar produktīvu 1200 cm3 gaisa dzeses V-Twin dzinēju, kas maksimālo griezes momentu sasniedz jau pie vidēja ātruma. 19" priekšējie un 18" aizmugurējie Offset-Split piecu spieķu lietie vieglmetāla diski tika izstrādāti speciāli Roadster modelim. Šie vieglmetāla diski ir ļoti viegli, ņemot vērā to izmēru, kas pozitīvi atsaucas Roadster dinamikā un vadāmībā. "Šie ir sarežģītākie motociklu diski, ko jebkad ir izgatavojusi Harley-Davidson kompānija", stāsta Harley-Davidson industriālais dizainers Bens Makginlejs.

Roadster balstiekārta papildināta ar jaunu 43 mm apgrieztā tipa hidraulisko kārtridžu dakšu, kā arī aizmugurējiem gāzes amortizatoriem ar regulējamu atsperu priekšspriegojumu. Šī balstiekārta nodrošina vislielāko amortizatoru gājienu, kāds jebkad ir bijis Sportster motociklu modeļiem. Apvaldīt šī rumaka auļus spēs priekšējā riteņa divi 11,8" peldošā tipa bremžu rotori, kā arī ABS bremžu sistēma, kas tiek piedāvāta kā bāzes standarta aprīkojums.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti