Aizsargķiveri vairs nevajadzēs - "BMW" uzbūvē nākotnes motociklu (+ video; foto) 8

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 12.oktobris 2016 14:38

BMW inženieri radījuši motocikla konceptu, kas veltīts kompānijas simtgadei. Tāpat kā konceptauto, kas debitēja 216.gada pavasarī, arī divriteņu transportlīdzeklis nosaukts par Vision Next 100.

Tas ir ceturtais un pēdējais koncepts, kas veltīts apaļajai jubilejai un ieskicē attīstības virzienu, kādu varam sagaidīt no BMW nākamo 100 gadu periodā.

Vision Next 100 konstrukcija veidota ap trijstūrveida rāmi, ko projekta autori pacentušies izgatavot iespējami līdzīgāku BMW pirmajam motociklam R32 no 1932.gada.

Lielākā daļa komponentu, piemēram, aerodinamiskās detaļas un sēdeklis, izgatavoti no oglekļa šķiedras. Izmantoti arī citi sintētiskie materiāli, pilnībā nosedzot korpusu un samazinot vēja pretestību. Piemēram, koncepta priekšējais lukturis veidots kā viens kopējs elements ar vējstiklu un izpilda abas funkcijas.

Motocikla vadīšana notiek ar Flexframe tehnoloģijas palīdzību. Tas nozīmē, ka pagriežot stūri, griežas ne tikai dakša, bet visa konstrukcija. Jo lielāks baika ātrums, jo lielāks spēks jāpieliek, lai pagrieztu stūri. Vēl viena īpatnība ir motora bloka elementi, kas braucot izbīdās uz sāniem, lai nodrošinātu labāku dzesēšanu, bet apstājoties atgriežas savā vietā.

Pateicoties elektroniskajām palīgsistēmām BMW motocikls ir ļoti drošs vadīšanā un negāžas nedz brauciena laikā, nedz arī stāvot. Vēl viens drošības elements ir nākotnes motocikla riepas, kas ne vien nodrošina amortizāciju, bet arī pielāgojas ceļa virsmai, cenšoties panākt optimālo saķeri.

BMW domā, ka nākotnē motociklistam nebūs vajadzīga aizsargķivere – pietiks ar speciālām viedajām brillēm un īpašu kostīmu. Kostīmam iebūvēti sensori, kas kontrolē baikera pulsu un ķermeņa temperatūru un atkarībā no datiem dod komandu ventilēšanas un apsildes sistēmām, kas vienmēr uztur optimālu mikroklimatu. Roku un kāju apvidū iestrādāti vibrējoši elementi, kas aktivizējas tad, ja motocikla sānsveres leņķis kļūst bīstams, savukārt visļaunākajam gadījumam paredzēti segmenti aiz muguras, kas piepūšas ar gaisu līdzīgi kā automašīnas gaisa drošības spilvens.

Viedās brilles ir vienlaicīgi acu aizsargs un elektroniskais palīgs, kas nodrošina dažādu informāciju, piemēram, parādot līniju ar optimālo braukšanas trajektoriju, kas īpaši noderīgi motobraucējiem – iesācējiem.

Vision Next 100 dzinējspēks ir elektromotors. Spēka agregāta jauda nav zināma, taču doma ir skaidra – nākotnē pārvietošanās būs bez kaitējuma apkārtējai videi. 

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
aaa 12.oktobris 2016 18:01
18 4 Atbildēt

Ar sito uzvaretaji 9 maija vares braukt drosi uz Berlini un priecaties par zaudetaja labajiem dzives apstakliem......

vw 12.oktobris 2016 20:10
5 3 Atbildēt

žēl tikai, ka tāds moto nebūs ātrāk kā pēc 100 gadiem

Delta 15.oktobris 2016 23:16
4 0 Atbildēt

Mušas, kukaiņus un akmeņus viņš arī atbaidīs..?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti