"Nissan Qashqai" ar autopilotu jau 2017.gadā 9

 

Foto: Ekrānšāviņš no youtube.com

iAuto | 4.marts 2016 10:40

Par pirmo "Nissan" ar autonomās vadīšanas sistēmu kļūs arī pie mums populārais kompaktās apvidus klases pārstāvis "Qashqai".

Par to ražotājs paziņojis Ženēvas autoizstādes (līdz 13.03) laikā, uzsverot, ka šādu tehnoloģiju sērijveida "Qashqai" saņems jau nākamgad. Japāņu krosovers tiks aprīkots ar sistēmu, kas spēs vadīt transportlīdzekli bez vadītāja palīdzības pa šoseju, taču – tikai vienas joslas ietvaros.

Nākamās paaudzes autopilots pratīs vairāk, piemēram, konstatējot iespējamo sadursmi priekšā, elektronika pārvirzīs automobili uz blakus joslu, bet līdz 2020.gadam plānots ieviest tehnoloģiju "Inner-City", kas vadīs automobili cauri pilsētai, manevrējot blīvā satiksmē, bez vadītāja palīdzības izbraucot krustojumus un sarežģītus satiksmes mezglus.

"Renault-Nissan" alianse turpinās paplašināt ar šādu tehnoloģiju aprīkotu automobiļu klāstu, koncentrējoties uz masveida patēriņam paredzētu spēkratu segmentu un jau līdz 2020.gadam plāno klientiem piedāvāt 10 ar autonomās braukšanas sistēmu aprīkotus modeļus. Būtiski, ka autopilota sistēma tikšot piedāvāta par „pieejamu cenu.”

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Andris 4.marts 2016 13:43
5 1 Atbildēt

Un kā tas iet kopā ar viedierīču lietošanas aizliegumu sēžot pie stūres brauciena laikā? Vai tas nozīmē - ka, ja būs ieslēgts autopilots, šofera vietā neviens sēdēt nedrīkstēs?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 1

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 24

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti