Ātrs kā pasaules gals - Ragnarok – tā varētu saukties jaunais Koenigsegg modelis 2

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 31.augusts 2018 12:06

Planētas ātrākā sērijveida auto Koenigsegg Agera RS pēctecis varētu iegūt apokaliptisku nosaukumu, kas aizgūts no skandināvu mitoloģijas.

Senās leģendas vēsta, ka Ragnarok ir pasaules bojāeja, kam seko tās atdzimšana, un, tieši tādu nosaukumu zviedru supermašīnu ražotājs izvēlējis jaunajam hiperauto, kas stāsies modeļa Agera RS vietā.

Zināms, ka jaunais modelis svērs mazāk nekā 1200 kg (Agera RS – 1395 Zs), iegūs aptuveni 1440 Zs jaudīgu spēka iekārtu ar hibrīdelementiem (Agera RS visjaudīgākā versija – 1360 Zs) un noņemamu jumtu, savukārt priekšējās daļas dizains būs veidots sacīkšu Valkyrie AMR Pro un hibrīda Regera stilistikā.

Koenigsegg Ragnarok pirmizrāde paredzēta 2019.gada Ženēvas autoizstādē.

Atgādināsim, ka Agera RS ražošana jau pārtraukta. Modelis paliks vēsturē ar vairākiem rekordiem: tas sasniedzis maksimālo ātrumu sērijveida automobiļiem, ir ātrākais viena kilometra un vienas jūdzes distancē uz koplietošanas ceļiem, ātrākais paātrinājumā no 0 līdz 400 km/h un nobremzēšanā līdz pilnīgai kustības pārtraukšanai, kā arī ātrākais (vismaz pagaidām) automobilis, kas drīkst pārvietoties kopējā satiksmē.

 

 

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 31.augusts 2018 13:11
5 6 Atbildēt

Jā, bet tā kā tas nav VAG produkts, iauto to neatspoguļoja. Bet atspoguļoja viņu sapņu auto rekordu, kas pēc tam izrādījās ne rekords.

www.iauto.lv/zinas/pasaule...-rekords-video

Tāpēc es gaidīju raksta beigās kaut ko tādā stilā - "bet jaunais modelis iznāks tajā pat laikā kad jaunais lamborghini urus vai bugatti divo ".

Nesagaidīju. Iauto mani pārsteidza.

istaisA 31.augusts 2018 14:35
4 0 Atbildēt

Kāda jēga Tev interesēties par šiem auto? Tu pat jaunu ford fiesta nevari atlauties

Būtu labāk krājis gurkjiem, lai sev un “bumerim” vari pabakstīt...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti