Amerikāņi uzbūvē pārvadājamu videi draudzīgu māju ar IKEA mēbelēm (+ FOTO) 31

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 10.novembris 2020 5:21

Ziemeļamerikā pēdējā laikā pieaugusi interese par Tiny Home (mikro mājas). Tās var būt stacionāras un arī pārvietojamas – kā šajā gadījumā.

Kompānija Escape Homes izmantojusi pārvietojamās mājas principu, tādēļ viņu ražotā Tiny Home izvietota uz divasu treiilera un īpašnieki, kad vien vēlas, var to pārvietot uz citu vietu.

Pārvietojamās mājas dzīvojamā platība ir 17,3 kvadrātmetri. Tā paredzēta diviem cilvēkiem un aprīkota ar guļamistabu, viesistabu, virtuves zonu un vannas istabu. Tā kā uzņēmums jauno projektu pozicionē kā videi draudzīgu risinājumu, inženieri uz kempera jumta ir novietojuši saules paneļus, kas nodrošina strāvu ūdens sildītājam un apgaismojumam. Tiny House interjeram izmantotas mēbeles no arī mums labi zināmā zviedru ražotāja IKEA, tajā skaitā: otrreizējās pārstrādes plastmasas virtuves iekārta, izvelkams koka galds, gulta ar iebūvētām atvilktnēm, piekarami plaukti, virtuves skapji un vannas istabas iekārtojums.

Stilīgās pārvietojamās mājas celtniecība ilga sešus mēnešus, no kuriem divus mēnešus dizaineri pavadīja, lai izpētītu IKEA katalogu un piemeklētu atbilstošas mēbeles.

Pēc Escape Homes vadītāja Dena Dobrovolski teiktā, mobilo kemperu popularitāte pieaugusi COVID-19 sakarā, jo pie viņiem vērsušies klienti, kas meklējuši iespēju izolēties un dzīvot drošā atstatumā no citiem.   

Pašlaik Tiny House kempera izmaksas bez zviedru mēbelēm ir 47 550 USD, bet komplektā ar IKEA iekārtojumu - 63 350 USD.  

 
Visi komentāri
 
mazmāja 10.novembris 2020 10:13
2 3 Atbildēt

ne nu mikro, nekā. Normāla kvadratūra, tikai zemnieki te vēl pieraduši pie milzu platībām, no kurām nav īsti nekādas jēgas.

ZZZZ 10.novembris 2020 10:18
0 2 Atbildēt

Atvainojos, bet ruksītim nuf nuf vai naf naf bija vairāk prāta uzbūvēt par šādu cenu kaut ko sakarīgāku

Kaut vai šito

www.ss.lv/msg/lv/real-e...ses/gdgne.html

ZZ-Top 10.novembris 2020 10:24
1 0 Atbildēt

Tu nepamanīji vienu niansi - jeņķu māja ir uz riteņiem

ZZZZ 10.novembris 2020 10:29
1 2 Atbildēt

Cik to māju bieži valkāsi? Atnāksi no darba un pirāti jau būs visu nekustamo un kustamo kompakti aizvilkuši tālēs nezināmās

solaris 10.novembris 2020 12:43
0 3 Atbildēt

Nevajag būdu saukt par māju! Māja ir tikai tāda, kur kanalizācija ir stacionāra, nevis savas čuras un kakas regulāri jāved kaut kur izliet (uz piemērotu kempingu, kur ir par maksu, vai uz kādu savu lauku māju vai vēl nez kur). Visas tās "mikromājas" ir tikai un vienīgi modernizēti kemperi jeb būdas, kurās ērtības ir ļoti īslaicīgas, bet normāli ilgstoši dzīvot nevar.

msh 10.novembris 2020 12:49
4 0 Atbildēt

Bet kurš saka ka kanalizācija kaut kur jāved izliet? Tu neesi sapratis to mikromāju būtību - jā, zināma līdzība ar dzīvojamo piekabi ir, bet tas arī viss - dzīvojamā piekabe domāta lai labā laikā ceļotu, un tā ir pielāgota vilkšanai - tikmēr mikromājai riteņi un izmēri ir tādi, lai kaut kā pieļautu transportēšanu, bet tā nav pilntiesīga piekabe - tikmēr sienas un citas lietas ir uztaisītas tā lai tur varētu normāli dzīvot. Tevis piesaukto kanalizāciju visdrīzāk punktā B stacionāri pieslēdz tuvākajam kolektoram.

solaris 10.novembris 2020 12:57
0 4 Atbildēt

Nu bet protams. Ja to nesāk saukāt par māju, bet godīgi norāda, ka tas ir vien kemperis, tad viss štokos. Cilvēkiem vienkārši jāņem vērā, ka regulāri, diezgan bieži būs jābrauc uz "punktu B". (Nevis, citēju, "izolēties un dzīvot drošā atstatumā no citiem.")

solaris 10.novembris 2020 12:46
0 3 Atbildēt

Turklāt, ja šāda kempinga īpašnieks, neatrazdams neko labāku, savas čuras un kakas izgāž kaut kur mežā, tad šī nebūt nav "videi draudzīga".

imzz 10.novembris 2020 17:02
2 0 Atbildēt

nu, labi tas nebūtu, tomēr vide to kaut kā pārciestu, ņemot vērā, ka "vide" pārcieš tūkstošiem tonnu cūku šķidrmēslu izgāšanu uz laukiem katru gadu :-/

solaris 10.novembris 2020 23:45
1 0 Atbildēt

Tā jau it kā tev šķiet taisnība.

Tikai divas nianses:

(1) cūku mēslus tas zemnieks uzreiz iekultivē augsnē un tas ir vienreiz gadā, tāpēc smirdoņa ir tikai neilgu laiku;

(2) tas zemnieks mēslo SAVU tīrumu.

Savukārt tu to pielīdzini variantam, ka cilvēka mēsli pastāvīgi, ilgstoši tiek izgāzti kaut kur, tātad smird pastāvīgi visu laiku. Turklāt vai nu cilvēks tā piesmirdina savu zemi (nez kādēļ, ja jau ir variants tā vietā ierīkot stacionāru kanalizāciju) vai arī piesmirdina SVEŠU zemi...

Manuprāt, tas nav gluži viens un tas pats.

solaris 10.novembris 2020 12:49
0 2 Atbildēt

Ja kāds domā, ka kanalizāciju taču var ierakt, tad lai ņem vērā, ka tam obligāti vajadzīgs būvprojekts (ieskaitot topogrāfiju, visus saskaņojumus utt.) un Būvvaldes izsniegta būvatļauja, pēc kā vēl nodošana ekspluatācijā (ieskaitot kadastrālo uzmērīšanu). Tādā gadījumā daudz izdevīgāk ir uzbūvēt normālu māju, nevis atvilkt šauru un dārgu kemperi.

nemēri 10.novembris 2020 13:16
1 0 Atbildēt

visus pēc sevis un savām vajadzībām - gan jau katrs pat izdomās, kas tam ir izdevīgi vai nav, bez solaris konsultācijām))

solaris 10.novembris 2020 13:28
0 1 Atbildēt

Gribi teikt, ka tev nekad nav vajadzības apmeklē tualeti? Visu nēsā biksēs? Varbūt arī mazgāties nejūti vajadzību?

Cik gan smieklīgas ir tavs seklais sašutums!

solaris 10.novembris 2020 13:30
0 1 Atbildēt

Labāk beidzot izdomā sev kādu niku (vārdu komentēšanai), velosipēdist!

turpini sašust 10.novembris 2020 14:31
1 0 Atbildēt

solaris autobus)

imzz 10.novembris 2020 14:27
1 0 Atbildēt

Hm. Vai tad lauku māju "sirsniņmājas" tagad būtu nelegālas, jeb visām bijis būvprojekts ?

solaris 10.novembris 2020 14:48
0 1 Atbildēt

Jaunu tādu Būvvalde vairs neatļaus ierīkot.

Esošās ārpus apdzīvotām vietām nav padarītas par nelegālām, bet apdzīvotās vietās gan grib panākt to nomaiņu pret kādu citādāku kanalizāciju.

Jebkurai jaunai būvniecībai vajadzīgs būvprojekts. Būvniecība ir jebkas, kam ir kaut jel kāds savienojums ar zemi. Ja kaut kas tiek ierakts zemē, tad bez būvatļaujas nedrīkst.

Krotow 10.novembris 2020 12:55
0 0 Atbildēt

Diez kā ar šādu būtu piedalīties Top Gear kemperu sacensībās.

kasinsh79 10.novembris 2020 13:39
0 0 Atbildēt

Kā kempera upgrade versija -

solaris 10.novembris 2020 14:25
0 1 Atbildēt

CE kategorija...

Faktiski ražotāja manipulēšana ar "videi draudzīgā" idejas apmātajiem pircējiem, kuru pasaules priekšstats ir veidojies, kopš bērnības daudz laika pavadot virtuālā vidē, nevis darot praktiskas lietas.

imzz 10.novembris 2020 14:43
1 0 Atbildēt

Pie šīs pašas tēmas: kuri ASV štati atļauj vecmodīgās āra atejas , t.i. būdu ar sēdekli virs bedres lauku apvidos. Izrādās, ka tikai daži:

Washington, Arkansas, Texas, Montana, Colorado, Idaho, Florida and Massachusetts are among the states that allow a composting toilet to be placed

R(8) 10.novembris 2020 15:49
2 0 Atbildēt

Tie , kas seit stridas , maja ir tad , kad ta atrodas uz zemesgabala , kas ir klasificets ka apbuvejama un ir celta uz pamatiem un kurai ir pievienotas elektriba , udens un kanalizacija , indutriala zeme ir domata prieks rupnicu , nolictavu vai lielveikalu izveides , bet uz lauksaimniecibas zemes nedriks buvet , iznemot ar specialu atlauju lauksaimniecibai domatu angaru prieks tehnikas , lopiem , noliktavu prieks augliem un darzeniem vai fermas un tas nevar but apdzivotas , a to ko vini seit reklame , ta nav maja , bet gan ir dzivojamais vagonins uz riteniem , kuram ir vajadzigs numurs un tehniska pase , bet so vagoninu var nomest jebkura plava ar piebildi , ka vinu tur nevar novietot uz pamatiem un nedrikst but pieslegts nedz centralizetais udens , kanalizacija vai elektriba

eitanu 10.novembris 2020 15:52
0 3 Atbildēt

Māja ir vieta, kurā cilvēks var ilgstoši mitināties ar mazākām vai lielākām ērtībām. Vai tā ir uz pamatiem, uz riteņiem vai koka galotnē - nav nekādas nozīmes.

solaris 10.novembris 2020 16:23
0 3 Atbildēt

Tavupāt, tūrista telts arī kādam pieticīgam cilvēkam var būt māja?

Bet kartona kaste zem tilta?

Netīrs matracis krūmos arī?

un 10.novembris 2020 17:08
0 3 Atbildēt

piemīzts solaris autobuss arī?

viencexperc 10.novembris 2020 15:55
4 5 Atbildēt

Tagad treilerus, sociāldemokrātu proletariāta mājas sāk saukt par "ekomājām".

Nākošais būs - degošas atkritumu tvertnes saukt par - eko griliem.

raimondsm 10.novembris 2020 16:34
0 0 Atbildēt

Riteņi laikam nosaka to, ka nekāds projekts un piesaiste videi nav vajadzīgi.

solaris 10.novembris 2020 16:45
1 1 Atbildēt

Riteņi noteikti samazinās iespēju, ka Būvvalde uzdod jautājumus.

Taču var arī nebūt riteņu; galvenais - nedrīkst nekas būt ierakts zemē (ne pamati, ne kabelis, ne septiķis, ne terases pāļi, nekas). Tai skaitā arī būda koku zaros - ja ir runa par variantu bez būvprojekta - nedrīkst būt savienota ar zemi, tajā ierokot trepju pamatni, lai vai cik nelieli tie būtu.

Vari nolikt uz zemes lielu konteineru vai automašīnas piekabi. Ja to var pārvietot, vienkārši paceļot, un tajā vietā nekādas pēdas zemē nepaliks, tad tā neskaitās būve un Būvvaldei gar to teorētiski nav daļas.

Iebildumi var būt vienīgi par zemes teritoriālo izmantošanu. Piemēram, uz autoceļa nomales vai citas personas īpašumā vai tml. var būt aizliegts jebko novietot.

jjjj 12.novembris 2020 0:38
1 0 Atbildēt

Redzu, ka šiem ir indukcijas plīts. Bet priekš tās ar divām saules baterijām uz jumta ir par maz. Un interesanti, kur šie sabāzuši akumulātorus? Tie arī zināmu vietu aizņem. Bēniņu nav - tātad iespējams tikai zem grīdas. Bet tur tik vietas, cik piekabes rāmja biezums. Tas nav daudz.

Ja ilgstošai dzīvošanai, kur šie noslēpuši tīrā un netīrā ūdens bākas? Ar divām pa 100 litriem (tīrajam un netīrajam) varētu būt par maz. Vajadzētu stipri vairāk, bet šajā projektā nevaru iedomāties nevienu vietu, kur tās varētu ievietot.

Interesanti, kāda šiem ir apkure un kā šie silda ūdeni? It kā prasītos 1-2 gab. 50 litrīgi gāzes baloni, bet nevaru ieraudzīt vietu, kur tādus varētu ielikt.

Ja ledusskapis (+saldētava) ir tik mikroskopisks, cik ievietojas zem galda virsmas, pēc pārāk autonomas dzīves tas neizskatās.

Un kur ir kāds apkures sildelements, kur kondicionieris, kur TV? Nav redzama arī neviena antena uz jumta Neredzu ne domkratu, ne rezerves riteni

Nav īsti padomāts par to, kur salikt traukus, drēbes, ēdamo, u.t.t. Par šīm specifiskajām mēbelēm nav padomāts, bet nosauktās mantas aizņem pietiekoši daudz vietas. Kur šie to visu liek - vai lielā kaudzē uz grīdas?

Redzu, ka ārā iznests galdiņš, pāris krēsli, galdauts, kaut kādi spilveni. Pieņemsim, ka tuvojas vētra un negaiss, ārā nevar atstāt. Kur šo iedzīvi salikt? Šajā "mājā" par to nav padomāts.

Priekš tik tukšas kastes 63 350 USD ir neadekvāti liela cena.

jojojo 12.novembris 2020 16:22
0 0 Atbildēt

Tas, ka tu neredzi Ziemeļpolu, nenozīmē ka tās nav)))

Liela vai maza, tas kā saproti, atkarīgs no pircēju rocības. Tavuprāt, arī Ferrari ir neadekvāti dārgs auto - ļoti maz vietas par naudu, ko prasa, un pat piekabe āķa nav!

jjjj 13.novembris 2020 10:05
0 0 Atbildēt

Ja mani aizved uz ziemeļpolu un saka , ka te ir ziemeļblāzma brīdī ka viņas tur nav, šāds apgalvojums šķiet nepārliecinošs un atgādina principu "Klausies manos vārdos, bet neskaties uz maniem darbiem". Parastās, klasiskās piekabes-dzīvojamie treileri tiek ekspluatēti milzīgā skaitā gadu desmitu garumā. Šo piekabju ražotāju lielās konkurences dēļ ir visās sīkākajās niansēs atstrādāti visi konstruktīvie sīkumi, lai tās padarītu maksimāli ērtas dzīvošanai, gan arī lai ērti un viegli varētu pārvietot. Bet šajā rakstā - tieši kas ir tas, kas ir labāks šīm mājiņām? Tieši kādas ir viņu priekšrocības? .... Tikai tas, ka IKEA mēbeles? Vai šī ir "vienīgā priekšrocība" ?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti