Nausēda: Lietuva nākotnē varētu apsvērt iespējas veidot mazjaudas atomelektrostacijas 8

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 5.janvāris 2022 11:06

Lietuva nākotnē varētu apsvērt iespējas veidot mazjaudas atomelektrostacijas, norādījis prezidents Gitans Nausēda, vienlaikus aicinot straujāk pārveidot enerģētikas nozares struktūru, lai tā būtu noturīgāka pret krasu cenu celšanos.

"Mēs varam diskutēt, piemēram, par mazjaudas atomelektrostacijām, bet pagaidām mums ir skaidri jāpasaka, ka pirmām kārtām jāražo zaļā enerģija un, otrkārt, jādažādo enerģijas avoti, ko mēs jau daļēji esam izdarījuši," viņš otrdien sacījis radiostacijai "Žiniu radijas".

Nausēda atgādinājis, ka par mazjaudas atomelektrostacijām tiek runāts arī citās tuvējās valstīs.

"Cik esmu dzirdējis, gan Igaunija, gan dažas citas valstis - Nīderlande - ir pieņēmušas zināmus lēmumus," viņš piebildis.

"Pirmām kārtām es runāju par atjaunīgo enerģiju. Bet redzu citu valstu nostāju, kuru esam pārrunājuši Eiropas Savienības formātā, ka arī kodolenerģētikas idejas pieredz zināmu renesansi un prāva daļa Eiropas Savienības valstu runā par atomreaktoru būvi," izteicies Lietuvas prezidents.

Viņš uzsvēris, ka atjaunīgo energoresursu īpatsvars Lietuvas enerģētikā aizvien pieaug.

Kā uzskata Nausēda, neparasti augstā inflācija, ko veicinājusi energoresursu cenu celšanās, būs pārejoša un ilgākā laikā varētu norimt.

"Vēl kādu laiku inflāciju veicinās energoresursu [cenas], ar ko lielā mērā arī skaidrojams šis cenu kāpums, kas lielākoties pilnīgi nav atkarīgs no Lietuvas. Tāpēc jau mēs apspriežam enerģētikas situāciju gan Eiropadomē, gan Eiropas Savienības formātā kopumā. Jā, tas ir milzīgs izaicinājums, tas skar visas valstis," viņš atzinis.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Leons37 5.janvāris 2022 11:28
4 1 Atbildēt

Somiem jau ir kādas 3 ātomelektrostacijas un četri bloki.

Viņi mērķtiecīgi attīsta geotermālo enerģiju, vēja ģenerātorus un ātomelektrostacijas.

1984 5.janvāris 2022 12:01
3 0 Atbildēt

Sensenos laikos leišiem bija Iganalina....

37 5.janvāris 2022 11:30
1 1 Atbildēt

bet Vācija sistemātiski no šī enerģijas veida atsakās un draud iesūdzēt Franciju, kas domā līdzīgi kā Somija

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti