Peugeot un Citroën paātrina modeļu klāsta elektrifikāciju 2

 

Foto: Publicitātes attēls

PSA | 11.janvāris 2022 10:32

Peugeot un Citroën paātrina modeļu klāsta elektrifikāciju un no 2022. gada janvāra Eiropā savu “People Mover” piedāvājumu koncentrēs tikai uz pilnībā elektriskiem automobiļiem. Šis lēmums attiecas uz Peugeot Rifter, Traveller, Expert Combi, Citroën Berlingo un SpaceTourer.

“Lielākā daļa Peugeot un Citroën vieglo pasažieru automobiļu un 100% komerctransporta modeļu jau tagad ir pieejami pilnībā elektriski vai kā uzlādējami hibrīdi. 2021. gadā katrs sestais Eiropā pārdotais Peugeot bija elektrificēts un zīmols nodrošināja 3. vietu pilnībā elektrisko un uzlādējamo hibrīdu tirgus segmentā Baltijā. Elektrisko un hibrīdautomobiļu tirgus daļa turpina stabili pieaugt, un mums ir svarīgi būt gataviem straujai pārejai, pieaugot pieprasījumam pēc pilnībā elektriskiem transportlīdzekļiem,” sacīja Peugeot un Citroën automobiļu Baltijas importētāja Auto-Bon Baltic izpilddirektors Andruss Kūss.

Peugeot un Citroën elektrifikācijas stratēģija ir vērsta uz modeļiem, kas piedāvā lielāku komfortu un lietošanas ērtumu, zemākas ekspluatācijas izmaksas un mazāku ietekmi uz vidi. Peugeot modeļu praktiskums un leģendārais Citroën komforts ir padarījuši tos augsti novērtētus savos segmentos un vairākkārt ieguvuši starptautisko Gada furgona titulu.

Papildus pilnībā elektriskajām versijām gan Peugeot, gan Citroën nesen ir uzsākuši ar ūdeņradi darbināmu komercauto ražošanu, padarot tos par vieniem no pirmajiem pasaulē. Peugeot e-Expert Hydrogen un Citroën ë-Jumpy Hydrogen piedāvā autonomiju 400 km (WLTP) un uzlādes ātrumu tikai 3 minūtes. Furgonu kravnesība un kravas telpas ietilpība saglabājas tādi pati kā iekšdedzes dzinēju un elektriskajām versijām.

 

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Celtnieks 11.janvāris 2022 12:56
4 0 Atbildēt

Un ko darīs LAttelecom un Latvenergo? No šitiem elektriskajiem kablukiem tak nevarēs degvielu liet kannā un kurš muļķis lādēs darba auto pie mājas?

Būs tagad jāmaksā pilna alga, ar dienesta auto un degvielu vairs cauri netiks.

GTD2 11.janvāris 2022 14:10
4 0 Atbildēt

drusciņ par ātru pārorentējās tikai uz e. ka tik nesanāk aplauziens

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti