Stellantis boss par elektromobiļiem – tas bija politisks lēmums! 11

 

Foto: Stellantis

iAuto | 21.janvāris 2022 5:51

Stellantis koncerna vadītājs Karlos Tavaress kritizējis ES nodomu par strauju pāreju uz elektromobiļiem, norādot, ka “ne jau industrija to gribēja”.

 Tāpat kā BMW, arī Stellantis vadība Eiropas Savienības politiķu lēmumos saskata lielus riskus: "Bija lētāki un ātrāki veidi, kā samazināt emisijas". Šim nolūkam noderētu hibrīdautomobiļi, kas dotu tūlītēju ieguvumu, kamēr elektroautomobiļu  CO2 pēda izzūd tikai 70 000 km nobraukuma. Turklāt hibrīdautomobilis ir uz pusi lētāks par elektrisko transportlīdzekli.

Vēl viens negatīvs aspekts ir nepieciešamība strauji pārveidot uzņēmumus un piegādes ķēdes elektrisko transportlīdzekļu ražošanai un darbinieku skaita samazināšana, kas ir neizbēgama, lai varētu noturēt konkurētspējīgas cenas.  

Visticamāk, Eiropā tiks pārdots daudz mazāk automašīnu, un tās, visticamāk, arī šeit vairs netiks ražotas: politiski uzspiestie, videi nederīgie satricinājumi var novest pie neatgriezeniskiem zaudējumiem Eiropas autobūves nozarei, brīdina izpilddirektors. Viņš saskata tumšus laikus: "Pēc dažiem gadiem mēs redzēsim, kuri ražotāji izdzīvos un kuri ne."

Tam visam būs sociālas sekas un politiķu lēmumos ir iestrādāta slēpta atsauce uz gaidāmo rūpnīcu slēgšanu.

Sekas ir jūtamas jau šodien – modeļu klāsts sarūk, no piedāvājuma izzūd tīrie un ekonomiskie iekšdedzes dzinēji. Tajā pašā laikā Eiropas politiķi atsakās kā alternatīvu pieņemt sintētisko degvielu, kas esošo automašīnu CO2 emisijas varētu samazināt līdz nullei.

Savos negatīvajos uzskatos par autobūves elektrifikāciju Tavaress līdzinās Toyota vadītājam Akio Tojodam, kurš pēdējā gada laikā vairākkārt uzstājies ar asu kritiku. Abi augstākā līmeņa vadītāji piekrīt, ka stratēģijai CO₂ neitralitātes sasniegšanai jābūt maigākai un elastīgākai, taču tajā pašā laikā gan Toyota, gan Stellantis gatavo sev padotos zīmolus jaunai realitātei. Tā Japānas uzņēmums paziņoja par apjomīgas akumulatoru rūpnīcas celtniecību, bet Stellantis informē par pilnīgu Jeep pāreju uz elektrību Eiropas tirgos.

 

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Vecais nīgrais 21.janvāris 2022 9:26
10 0 Atbildēt

Kaut kādā ziņā var piekrist. Sanāk tāpat kā ar Rīgas domi, ogles aizliegt, malku aizliegt, gāzi aizliegt un būsim zaļi, bet ar ko ziemā sildīties? Ar centrālapkuri, kura ne visiem ir pieejama? Turklāt valsts kompensācijas apkurei liecina, ka gāzes katls privātmājā ir 2x lētāks par centrālapkuri.

Kas tad paliek, paliek elektrība, kuru mēs nespējam saražot un esam spiesti pirkt par tirgus cenu. Grozies kā gribi, cilvēkam parastajam neviens variants nav paceļams.

Visa tā EV auto padarīšana atgādina agrāko smadzeņu skalošanu, ka sviests ir slikts, jāēd margarīns, palmu eļļa, bet pēc 20 gadiem sāk atgriezties pie sviesta.

Centrālā apkure 21.janvāris 2022 11:13
7 1 Atbildēt

Ļaudis ar centralizēto apkuri par 60m2 dzīvoklī maksā 4x vairāk, nekā cilvēki par gāzi ar kuri apkurina savas 200m2 mājas! Un tas ir ar visām jaunajām gāzes cenām. Tā kā tā lūk tā centralizētā nakotne.

Pļurkt 21.janvāris 2022 11:22
5 1 Atbildēt

Tas taču elementāri vienkārši!!

Kondensācijas katla lietderības koeficients (gāzes izteiksmē) ir virs 100% visu gadu pie grīdas apkures. BET pilsētas apkures katla lietderības keoficients nekad nav augstāks par 92% vēl jau jātskaita zudumi siltumtrasē, sadalē, algas izdevumi PEĻŅA, otkati utt (tas ir visu to kas nav un nebūs savas apkures variantā)!!

Un gāze ir no tās pašas caurules!!!!!!!!! Pat gaisu centralizētā apkure piesārņo krietni vairāk rēķinot uz 1 m2 apkuri!!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti