EK investīcijas atomenerģijas un dabasgāzes projektos nosaka kā ilgtspējīgas 13

 

Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 3.februāris 2022 14:39

Investīcijas atomenerģijas un dabasgāzes projektos ar zināmiem nosacījumiem ir ilgtspējīgas, trešdien paziņojusi Eiropas Komisija (EK).

"Šī taksonomija nodrošina veidu, kā privātajām investīcijām atbalstīt mūsu klimata mērķus," norādīja Eiropas Savienības (ES) finanšu pakalpojumu, finanšu stabilitātes un kapitāla tirgu komisāre Mareida Makginesa.

Izmaiņas stāsies spēkā četru līdz sešu mēnešu laikā, ja vien vairākums ES dalībvalstu vai Eiropas Parlaments pret tām neiebildīs.

Šo izmaiņu mērķis ir novirzīt privātās investīcijas, lai palīdzētu ES sasniegt mērķi līdz 2050.gadam kļūt klimatneitrālai, veicot enerģētikas sektora reformas.

Lēmums pieņemts, neskatoties uz izteikto sašķeltību ES dalībvalstu starpā šajā jautājumā, kā arī uz vides aizstāvju grupu un privātā sektora pausto kritiku.

Oponenti norāda, ka gāze un atonemerģija nav videi draudzīgi vides resursi, bet EK uzskata tās par svarīgām pārejas tehnoloģijām virzībā uz atjaunīgajiem energoresursiem.
 

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Suta 3.februāris 2022 16:53
3 0 Atbildēt

Tas ir tikai tapec ka vācijā ir ļoti daudz mauku kas saņem naudu no slāviem.

Jau sen ir tehnoloģijas ar kuram var aiztat gāzi, un tā enerģija ir daudz lētāka par slāvu gāzi, bet kam tad slāvi tirgos savu gāzi?

Pat poļi pie sevis tādas iekārtas būvēs:

www.rechargenews.com/energy-transi...t-/2-1-1162744

Smieklīgi 3.februāris 2022 16:32
2 0 Atbildēt

Kā ar fosilo kurināmo var sasniegt klimatneitralitāti.

Tas ir tas pats kas stāstīt sievai ka mauka ir veiksmīgas laulības pamats

Mairis 3.februāris 2022 15:48
1 0 Atbildēt

In your face, Attīstībai-Par! Ar katlu aizliegšanu Rīgā būs bišku jāuzgaida.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 9

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 6

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti