NamX HUV – ūdeņraža krosovers ar noņemamām degvielas tvertnēm (+ FOTO) 17

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 13.maijs 2022 15:47

Francijas jaunuzņēmums NamX plāno krosoveru, kas darbosies ar ūdeņraža degvielu. Neparastais: noņemamas degvielas tvertnes (kapsulas), kuras varēs izmantot arī citiem nolūkiem.

NamX krosovera dizains veidots sadarbībā ar pazīstamajiem itāļu meistariem no Pininfarina. Automašīnas tēlā uzsvars likts uz vairākiem “X”, kas saskatāmi gan priekšpusē, gan sānu paneļos, gan aizmugures noformējumā ar bremžu gaismām.

Bāzes versija ar 300 Zs motoru un aizmugures riteņu piedziņu spēs paātrināties līdz simtam 6,5 sekundēs un sasniegt maksimālo ātrumu 200 km/h, bet jaudīgākais pilnpiedziņas GTH 100 km/h pārvar pēc 4,5 sekundēm un var turpināt paātrinājumu kamēr sasniegta maksimālā robeža – 250 km/h. Abu versiju sniedzamība – 800 km.

Krosovera darbināšanai tiks izmantota ūdeņraža degviela, kas atrodas ne tikai degvielas tvertnē, bet arī noņemamās kapsulās, kas stiprinās aizmugures daļā. Tieši šis risinājums ir NamX konstruktoru neparastākais izgudrojums, kas viņu krosoveram liek izcelties citu automobiļu vidū. Pēc inženieru ieceres, tukšās degvielas kapsulas var nomainīt pret citām, turklāt tās var izmantot arī citiem nolūkiem, piemēram, darbinot strāvas ģeneratoru vai sadzīves elektrostaciju.

Jaunuzņēmums norādījis, ka ražošanas starts paredzēts 2025.gadā. Cenas: 65 līdz 95 tūkstoši eiro.

 

 
17 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Sirmai 14.maijs 2022 10:06
2 0 Atbildēt

Mājasuzlāde būtu reāls risinājums, bet šobrīt tādas uzlādes stacijas cena ir 250 000€.

www.ivysinc.com/simplefuel-main-page

Bet ūdeņraža publiskajās stacijās ūdeņraža cena stacijā ir 16€, arī kosmoss.

Tagad visas lielākās pasaules enerģijas kompānijas no naftas un gāzes pievēršas ūdeņradim, un 2030.gadu sola cenu 1€ par 1kg. Tad uzpildes stacijā cena varētu būt 5-6€ par 1kg.

Nu tad arī šie auto varbūt būs populāri.

Bet tiem jābūt cenai lētākai nekā elektroauto.

Toyota solija ka tie uz 2025.gadu spēs ražot fuel cell auto par hibrīda auto cenu, t.i. lētāk nekā elektroauto.

Pagaidām tjka tukšas runas.

Pumpis 13.maijs 2022 19:25
2 0 Atbildēt

Nav viņiem investoru, bet pa kadai mašīnai viņi uztaisas.

Tagad viņiem aktualitāte ir miskastes mašīnas priekš parkiem

www.mdi.lu/air-volution

Otra aktualitāte viņi strādā pie airwall, kas uzkrāj saules vai veja enerģiju saspiesta gaisa veidā un tad ar gaisa dzineju parverš atpakaļ elektrībā naktī.

imzz 14.maijs 2022 13:27
1 0 Atbildēt

2030.gadu sola cenu 1€ par 1kg.

Nu, tad jābūt arī elektrībai ārkārtīgi lētai. Ja orientējamies uz tīro ūdeņradi, resp. elektrolīzi. Jo, .ņemot vērā daudzās konvertācijas procesā, līdz ūdeņraža auto riteņiem nokļūst tikai 23% no tās elektroenerģijas, kura iztērēta ūdeņraža ieguvei.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 4

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti