Pēdējais ar V10 motoru – Audi izlaidīs 333 pēdējos R8 varenauto eksemplārus (+ FOTO) 2

 

Foto: Audi

iAuto | 4.oktobris 2022 15:03

2023.gads kļūs par pēdējo, kad vēl iespējams iegādāties Audi R8 ar desmit cilindru motoru.

Dzīvojam laikos, kad autoražotāji attiecībā uz liela darba tilpuma un cilindru skaita motoriem ik pa brīdim piesaka „pēdējos” eksemplārus, nākotni redzot downsizing virzienā vai pārejot uz pilnībā citu piedziņas veidu (elektrību).

Tā notiek arī ar Audi varenauto R8, kas pēdējo reizi tiek komplektēts ar V10 motoru. Tas ir aizmugures riteņu piedziņas modelis R8 RWD Performance, kas tiks izlaists 333 vienībās un kļūs pieejams no 2023.gada par 225 000 eiro.

 R8 RWD Performance aprīkots ar šauriem diožu lukturiem, jaunu oglekļa šķiedras virsbūves virsbūves aerodinamikas elementu komplektu, kas ietver R8 raksturīgi lielos gaisa pievadus priekšpusē un sānos aiz abām durvīm, lielu aizmugurējo antispārnu, keramiskās bremzes un kaltus 20 collu riteņus. Aizmugure zīmīga ar šūnveida difuzoru un divām apaļām izplūdes sistēmas izejām.

Salonā ar pamatā melnu apdari, kas atsauce uz pirmo R8 GT no 2012.gada, kausveida sporta sēdekļiem īpaši dekori, paklājiņi, sliekšņu uzlikas un sarkanu diegu nošuvums. Vadītājam pieejams īpašs drifta režīms, ko var aktivizēt, izmantojot pogu uz stūres. Kopumā tam ir pavisam septiņi iestatījumi braukšanai uz sānslīdē.

Motortelpā ar 5,2 litru V10 benzīna dzinējs ar 620 ZS jaudu. Agregāts darbojas pārī ar septiņu ātrumu robotizēto pārnesumkārbu, ļaujot sasniegt 100 km/h 3,4 sekundēs un nodrošinot maksimālo ātrumu 320 km/h.

R8 RWD Performance būs pieejams tikai kupejas versijā, ražotāja no rodstera versijas atsakoties.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
MMX 4.oktobris 2022 23:27
1 1 Atbildēt

Uz tiem kas var atļauties Bugatti ekoloģijas normas tāpat neattiecas. Tur pareizais jautājums būtu vai Bugatti klienti ekoloģijas vārdā atteiksies no privātajām lidmašīnām?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti